Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [445-426] [425-406] [405-386] [385-366] [365-346] [345-326] [325-306] [305-286] [285-266] [265-246] [245-226] [225-206] [205-186] [185-166] [165-146] [145-126] [125-106] [105-86] [85-66] [65-46] [45-26] [25-6] [5-1]
Sziasztok! Megjöttem a legújjabb kicsikémmel! Tönkölyös fehér kenyér, sztem nagyon szép lett. A belseje még nem tudom milyen, mert most lett kész, forró. Ha kihült felvágom és azt is megmutatom. További szép napot!
 |
SaMaris! Én azt hiszem ennél lustább vagyok. Nem szeretek gyúrni, de ha megcsinálja helyettem a gép a dagasztást akkor bármire rá lehet venni engem. Imádok sütni főzni, de most ez a kenyér és péksüti gyártás a favorit! Te péksütiket is szoktál készíteni?. mi imádjuk a brióst, aranygaluskát, a lángost....nem is folytatom mert mindjárt megéhezem. Mivel szoktad kenni a kenyérkéidet? Sima vízzel? |
Kicsi Szilvi nekeseredj el! :-))) Bíztos eljön az a várva várt kenyérsütő, ha a télapó nem hozott szerencsét, a jézuska bíztos fog!! Addig is maradj velünk, és mire megjön a masina teljesen kicsiszolunk, és úgy fogsz kenyeret sütni hogy ihaj!!! :-))

|
Sziasztok!
El kell meséljem mi történt velem tegnap munka után.....borzalmas!
Itt a munkahelyemen a kolléga jól felcukkolt kenyérsütőgép ügyében, hozott saját kenyeret is amit a felesége a HAUSMASTER1300 tip. gépükben már hónapok óta sütögetnek , ami istenien nézett ki és az íze....mennyei....
Jól lehordott , hogy azonnal menjek be Szfvárra a Metróba mert van ez a típusú gép 10 000e ért, hát öt után ebben a rohadt esőben, de egy nyanvadt darabjuk nem volt már.....gondoltam ezt velem nem lehet megcsinálni ma én gép nélkül haza sem megyek, nagyon be voltam indulva, EZEN FELBUZDULVA irány Szfváron az összes nyitva lévő műszaki bolt sehol sem kaptam....lógó orral bosszankodva jöttem haza.
A helyi műszaki boltos meg nem azt hozatta meg ami kellett volna........ez meg az én szerencsém.
De nem adom fel, már függő lettem itt köztetek.
SaMaris!
Nagyon ügyi vagy durum ügyben én sehol sem találtam semmi használhatót róla.....
Hétvégén ismét megyek város felé és a bió boltban megnézem........
Szép napot nektek!
Majd még bekukkantok ám...
Böbsi!
Annyi receptet válogattam ki hogy veszek ki szabit és széjjel fogom sütni a fejemet, egyébként mia párommal imádunk enni !
Meg is látszik.....most én is fogyozok!(próbálkozok) |
Böbsi én most szinte mindig a tőled átvett lágy puha kenyeret sütöm dupla adag kb 2 naponta kell sütni ..a folyadék mennyisége 3 dl víz és a tejföl /csapott evőkanál / ez az alap folyadék de a tészta minősége adja ha még esetleg 1-2 kanál vizet igényel , ezt nem nehéz összedolgozni az egész kenyeret kb 3.5 óra alatt megsütöm.Ha este amikor haza érek fél 7-kor neki állok akkor 10-re kész is , és nem nehéz kézzel sem nem vagyok gép ellenes /lányom most kap karácsonyra/de ez olyan mintha tésztát készitenék egy süti sokkal macerásabb/ez azt hiszem már fanatizmus mert a frissen sült kenyér illata.../
Szilva nyomoztam este durum témában hát oda jutotam hogy tényleg van durum búza és nagyon jókat olvastam róla valahol ... még nem tudnám leirni merre szörföztem de a búza nagyon jó magában a magban levő sárga szintől lesz sárga a tészta és nem csirizes ha főzöd mert nincs benne tojás most már csak azt keresem merre lehet itthon kapni bizzom benne közösen csak megtaláljuk
mindenkinek szép napot irány a munka sziasztok |
Böbsi a sajtos pogiról tegnap este küldtem e-mailt és abban elküldtem a pogi fényképét is |
Már biggyesztem is a helyére!!! :-)) |
Oké Böbsi! Akkor a receptesbe mindig kicsi képet rakok be, és e-mail-ben pedig elküldöm a nagyot! :-)
Máris küldöm a Búvár túrósról a nagy képet! :-)))
|
SaMaris! Képet is küldesz a sajtos pogiról? Én is pont a napokban sütöttem pogácsát. Fent van a képek között.
Soha nem gondolkoztál, hogy meglepd magad egy kenyér sütőgéppel, még ha csak dagasztásra is használod? Nagyon szépek a kenyereid, zsömléid! de mégis csak könnyebb volna... Én is szívesebben sütöm sütőben a kenyeret, jobban szeretjük, de ez a fránya idő!! Sosem elég, és ilyenkor egyszerübb ha a gépbe készítem el. Te mennyi folyadékot teszel úgy 60 dkg liszthez? /kenyér esetében/ Most elszaladok, vacsit adni a fiúknak mert éhen akarnak halni! |
Megjött a fincsi búvártúros, és a tejfőlös sajtos pogi! |
Szia Szilvia!
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a megrendelt kenyérsütődet végre meg***., és jókat sütögessünk közösen! Kicsit összezavartak az indexen? Azt elhiszem! Neked kell hogy legyen egy elképzelésed /ami már megvan/ és közben meghalgatod amit ott tanácsolnak. De egyébként nem sok külömbség van gép és gép között. Mindeggyik úgyan azt tudja más minőségben. Amikor én elkezdtem a kenyérsütést, megsütöttem az első kenyerem a gép receptje alapján, hát ne tudd meg! Szörnyű, kudarc volt az egész. Aztán elkezdtem panaszkodni, a kenyeres fórumokban, és aki csak tudott segített. Sokat tanultam ott. Amit csak tudok a kenyérsütésről, szeretném megmutatni, és segíteni azoknak akik még nagyon az elején vannak ennek a műfajnak. Úgy hogy te is kérdezz csak, ha tudok.........csak ne a durum lisztről! :-))))) Nekem Alaszkám van, szerintem a 10-es skálán a 6-ot érdemli. De ha egyszer újjat veszek vagy Hauser lesz vagy Panasonic.
|
Minden kedves látogatomnak Boldog Mikulásnapot kívánok! Böbsi
Margit! Hú, de nagy kérdést tettél fel, pedig én vagyok a "főszerkeztő" de nem tudom. Talán a kép kicsinyítőd más, és ez a gportálon így mutatkozik. Csináljuk azt, hogy azokat a képeket amit szeretnél a "Fórumozók képei" alatt látni, elküldőd nekem emailba, a képeket én lekicsinyítem, és felrakom. Így bíztos hogy jó lesz. Ha így jó, akkor nem is másolom át a búvártúrost a "Fórumozok receptjeihez" megvárom az emailt.
|
Szia Böbsi!
Megnéztem a "Fórumozók képei" oldaladat. Hogy tudom megoldani, ha rákattintanak a képemre, akkor nagyobb méretet mutasson?
|
Sziasztok!
De jó, hogy írtatok, mert akárhogy is Index ide vagy oda azért én szeretem az otthonosabb honlapokat......
A gép hauser valami típusa megrendelt a faluban műszaki bolt hármat kettőnek van gazdája remélem a harmadiknak én leszek.........
Böbsi! Inkább várok még ott az indexen sokat olvastam, de nagyon meg vagyok keveredve!
Nektek milyen van?
Vagy csak dagasztasz benne? A te péksütieid istenien néznek ki!
Sa Maris!
Durum liszről annyit mondott nekem a diatetikus hogy tojás nélkül lehet használni csak dupla mennyiségű vizet kell hozzá adni, és a tészta sodrómmal tudnék gyártani házi tésztát, ami fél évig is elvan kiszárítva dobozban......
Jár a párom olaszo.ba, most majd megpróbálunk onnan ha megy.................
De ha netán megtudtok v.mit erről a témáról akár neten vagy ismerősöktől nagyon örülnék...............segítségnek!
Szép napot!
Böbsi!
A gyerekeknek üzenem, hogy a mamát is engedjék oda egy kicsit két sütés között!
Sziasztok, majd bekukk még ma! |
Szia Szilva!
A durumról én úgy tudom csak terméket jelölnek vele valami olyat jelent , hogy nincs benne tojás én gyakran használom és nem venni észre hogy tojás nélkül van .Vagyis sima búzaliszt.... Sziasztok szép napot mindenkinek. |
Böbsi !
A kenyerem a Te recepted alapján egy kis változtatással készül ahogy írtam.Én mindent kézzel készitek és sima tepsiben sütöm és nagyon szeretem sütni ... már 3-rom éve csak házilag készített kenyeret fogyasztunk,elején volt lapos és laposabb most már van jó és még jobb.Nagyon szép a korpás kenyered gondolom nálatok is gyorsan fogy.Beirtam egy nagyon finom tejfölös pogácsa receptet.Jó éjszakát. |
SaMaris! A kenyeredről készült képet újból megnéztem, nagyon szép! Formában sütöd?, vagy csak a sima tepsin?
Én ma este korpás kenyeret sütöttem. Isteni ropogós a héja!
 |
Szia szilva! Délelőtt éphogy csak benéztem, és már rohantam is. Ált délután vagyok, és ritkán este ha a gyerekeim engedik. :-)) Szomorúan olvasom hogy még nincs meg a csoda masinád. Biztos hamar rátaláltok egymásra, mert karácsony közelettével, bőven van választék a nagy áruházakban. Kiváncsian várom, milyen gépre jutott a választás. A durumlisztről pont annyit tudok amit te, nem túl sokat, tésztákat már láttam, de még nem kóstoltam. A kenyér sütéseknél lehet használni a teljes kíőrlésű liszteket is, és az sem hízlal, annyira mint a fehér lisztből készült kenyerek. De gondolom semmi újjat nem mondtam most. És ha majd nekiállsz sütni, szólj, és ha valami nem úgy sikerül ahogy te szeretnéd, megbeszéljük a recepteket, Böbsi
|
Durum lisztről ki mit tud?
Abból is lehet sütni?
Hol lehet kapni?
Tészta gyúráshoz is jó a gép? Vagy azt nem bírja el?(keménység)akarom mondani cérnametéltre gondolok, meg egyébb tészta készítésére......
Annyit tudok a durum lisztről, hogy nem kell hozzá tojás és ezért nem hízlal, olaszok gyártják ilyen lisztből a tésztákat és pizzájukat is.
Kipróbálnám , csak itt a környékünkön lévő nagyáruházakban nem láttam.... |
Szia!
Na itt vagyok, újra!
Amit kinéztem Hauser ben az a típus megszünt most nézek más típust.
A mérőkével kapcsolatosan köszönöm a felvilágosítást!
Olvastam a Mindennapi.........
Nagyon sok okosság van ott is!
Imádok főzni és sütni én is és az olyan recepteket szeretem pont amik itt vannak, érthető és könnyű elkészíteni!
Szóval a gép vétel még nem történt meg!
Szép napot, olvasgatok itt nálatok! |
|