Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [445-426] [425-406] [405-386] [385-366] [365-346] [345-326] [325-306] [305-286] [285-266] [265-246] [245-226] [225-206] [205-186] [185-166] [165-146] [145-126] [125-106] [105-86] [85-66] [65-46] [45-26] [25-6] [5-1]
 |
Szilvikém, neharagudj!, de annyira fájt a fejem, hogy ebéd után le kellet feküdnöm egy kicsit. Kukorica pehelyből nem tudok neked ajánlani receptet, én még nem sütöttem, de kicsit utánna nézek. A zacskó sütéssel kapcsolatban, elsőnek vedd meg a legnagyobb sütőzacskót azt hiszem extra méret van ráírva. Én még mindig nem kaptam, így amit megvettem 35x45-ös méretet használom, ebbe 50 dkg liszt mennyiségű kenyér fél bele. Nekem. A gépben megdagasztod a tésztát, utánna kikapcsolod és benne hagyod kb: fél órát kelni. Utánna kiveszed lazán átgyurod, és formázod, bevágod a tetejét, és beteszed a sütő zacskóba. (nem fog ráragadni) Megszórhatod a tetejét egy kis liszttel is (de elötte picit vizes kézzel simítsd meg) A zacskót száját kösd meg masnira. Megszurkálod, hogy a fölösleges gőz ki menjen belőle. És hagyod kelni míg a kellő méretet el nem éri. Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 45-50 percig sütöd.

|
Szia Szilvi!
Bár nemn tőlem kérdezted, de hátha még jókor van.
A zacsiba nem ragad bele a tészta, kicsit szorosabbra kell dagasztani, mint a kenyérsütő gépben.
Én nem kenem le semmivel a tésztát, csak bevágom, beteszem a zacsiba az első kelesztés és formázás után. Lezárom, a zacsit pár helyen kilyukasztom tűvel és hagyom kelni legalább egy órát, vagy amíg a duplája nem lesz.
Akkor (ma így csináltam) hide sütőbe teszem be és bekapcsolom a sütőt. Amíg bemelegszik, addig is húzza felfelé a tésztát.
Kb. 50-55 percig sül benne és utánna rögtön ki kell venni belőle, ha kész, mert bevizesedik.
Remélem tudtam segíteni.
Majd Böbsi ír még róla részletesen.
Üdv. Zsuzsa
|
Ma már nem lesz tanács, zacsi ügyében?
nem.
akkor holnap sütök.szia! |
Szia Böbsi!
Láttam, hogy jártál nálam is. Most én is sietek, mert a házi munkán kívül még 3-ra fodrászhoz is megyek. Utána majd benézek még!
Én a sütést egy pék javaslatára csináltam előmelegített sütőben, és 10 perc után nem emeltem, hanem csökkentettem a hőfokot!
Leírtam a 375-ösben...
A gif-eket most már látom!
|
Szilvi! Álomszépek ezek a virágok, nekem is van egy pár növényem amit nevelgettem, de most a költözésnél, az új házba padló fűtés van és úgy vettem észere nem szeretik a növények. Na majd tavasszal kirakom őket az udvarba hátha észhez térnek.
A zacskóval kapcs délután írok, csak most benéztem,. Főzöm az ebédet, délután én is sütök zacskóba kenyeret. |
A zacskóra nem ragad rá a tészta?
Vagy ha igen akkor nem sül bele?Bővebbe is leírhatnátok, ma akarok én is alkotni.
Kukorica pehelyből szeretnék sütni , mert van otthon, recepted nincsen? |
Szia Margitka! Én is előmelegített sütőbe szoktam sütni kenyereimet, egy-kétszer próbáltam fokozatosan nővelni a hőt, és nekem nem lett szebb, sőt kicsit vastagabb is lett a héja. De persze lehet hogy én csináltam valamit rosszul. A kalács receptem, még mindig az ami bevan írva a recepteimbe, habár kettő van. Az amibe tejfőlt is teszek, ez eddig a legfinomabb kalácsom.
Margitka! Látjátok most a gif-eket?
|
Szia Maris! Tegnap nem sütöttem kenyeret mert volt, ezért maradtam a kalácsnál, de ma fogok, és megint sütőben, és sütőzacskóval. Az a baj hogy nem kaptam exra méretűt ma sem, így marad ami volt, és csak azt a cipó kenyeret tudom megsütni, pedig már fenem a fogam Fruzsi kenyerére, ki szeretném próbálni. A zacskót én masnira szoktam kötni, és super gyorsan ki birom oldozni. Próbáld meg így.
Most megyek hörpintek még egy kávét...

|
Szia Böbsi!Látom dolgoztál szép a kalácsod. Kenyeret nem sütöttél?Én ma Fruzsi kenyerét sütöttem és bizony kicsi volt a zacsi,igaz nekem 25x45 van,de csak 50 dkg volt a liszt.
Mivel lehet a zacsit egyszerűen és könnyen lezárni? Mert ha bekötöm akkor nem tudom könnyen kibontani. Nincs valami jó ötleted? |
Szias Böbsi!
Én 200 fokra előmelegített sütőbe raktam be a zacskós kenyeret a tepsiben. Légkeverésesen sütöttem. 10 perc után levettem 180 fokra, és úgy sütöttem még 45 percig.
Látom, ma megint sütöttél kakaós kalácsot. Most is nagyon szép csíkos lett! :-) A régi recepted szerint csináltad?
Én legközelebb a kalácsot is zacsiban akarom sütni, már ezen gondolkozom...
|
Sziasztok! Ma egy kakaós kalácsot sütöttem, már nagyon régen nem csináltam.


|
Szia Margitka! Te is úgy sütötted a kenyeret ahogy Fruzsika,... hideg sütőbe tetted és fokozatosan adod rá a hőfokot? |
Szilvi! Igen a recept az oldalamon. |
Szilvi! Hogy haragudnék!!!, meg miért is? Örülök ha benézel, és ha még meglepsz minket egy-két ilyen szép zsömikkel, vagy kiflikkel akkor a szemünket is tudjuk legeltetni, és az olyan jóóóó! Eltudom képzelni hogy mennyire nehéz a munkahelyről ennyi munka mellet levelezni, vagy akár képet felcsempészni. Szóval, gyere csak amikor tudsz, szívesen látunk. Az nagyon jó lesz ha már lesz otthon neted! Írok délután emailt, most megjött a kicsi fiam, és éhes!, megyek mert kapok.... :-)))
 |
Böbsi!
Mindennap benézek ide, nem hűtlenkedek, csak nem mindig tudok írni nektek.
Ilyen gonosz főnököt senkinek sem kívánok!
Itt már lassan WC re sem szabad kimenni!
Képzeld febr.3.án megyünk Győrbe a Kaáli intézetbe ott talán többet tudnak segíteni baba ügyben és akkor innen erről az istenverte munkahelyről le tudok lépni gyesre!Akkor otthon is lesz netem!
Sokat sütök, csak nehezen tudom fel lopni nektek ide a netre!
Ne haragudj! |
Szilvékém! Azért látom néha vissza-vissza húz a szíved hozzánk :-)))))) Nagyon szépeket sütöttél!!!,, mint egy igazi profi, meg nem mondja senki, hogy egy-két hónapja sütögetsz.
Hogy megy a munka? még mindig megy a döpping?
Mi megfertőztük egymást a zacskó sütéssel, most te jösz!, neked is ki kell próbálni, télleg nagyon klassz. pusz: Böbsi |
Margitka! Ez oltári jóóóó! Nagyon szép!!!! Neked így kéne mindig sütni!!! Nem látom biztosan, de formában sütötted? És milyen recept alapján? Most megyek egy kicsit vásárgatni, meg elintézni a dolgaimat, délután jövök!
Mariska! Befaltátok a brióst? Látod mindenki megfertőződött ami zacskos sütést illeti.
Zsizsu! Nagyon finom volt a kenyérke, tegnap mikor itt körmöltem a fiúk nekiestek, és kicsit úgy vágták ahogy én azt nem szeretem, pedig akartam képet hozni. Nekik is izlett, főleg a héja! |
|