Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szia Böbsi!
Ma már kora reggel sült a sóskifli,tegnap este elkészítettem annyira, hogy feltekertem tepsire raktam és hidegre / 9 fok/a szutiba letakarva, reggelig szépen lassan kelt és ébredés után felhoztam melegre kb 1 óra és be a forró sütőbe tovább minden ua.szupi finom volt és ilyenkor lehet enni ilyet nyugodtan/Norbi szerint is/.
Mai terv calzone és farsangi fánk.
Mit sütsz ma?
|
Jól van Mariskám, várni fogom, de ugye nem baj hogy megkérdeztem?
Mi szerveztük az utat, az egyik családi, a másik baráti kiruccanás volt.
Annyira maradnék, de itt állnak mögöttem a fiaim, és már fél órája megígértem nekik hogy odaadom. Kár hogy mindig rövid időre futunk össze, holnap reggel leszek. |
Tavaly mi is lementünk Omisból Dubrovnikba hú, de szép volt végig jártuk a a falat gondolom Ti is ,nagyon tetszett. |
Nincs semmi baja a sütidned jól néz ki .
Egyénileg találtátok ki vagy szervezett út volt?
Igérem a ha nem jön valami közbe pótolom, küldök egy emailt mindenről a hét végén. |
Mi kétszer voltunk Horváthba 1x Korcsulán, 1x Dubrovnyikba, nagyon szép volt ott az Ó város. |
Tavaly egy szigeten voltunk Korcsulán, nagyon szép volt, majd rakok be képeket. És én mikor kapom meg a várva várt képeket? |
Mi évek óta sátorral járunk le és nagyon szeretjük azt szoktam mondani második nagy szerelmem az ADRIA. Istrián voltunk évekig most utolsó két évben pedig Omis.Csuda jó volt mindig. |
Nagyon jó a süti reci feltétlenül kifogom próbálni ez lesz a következő szülinapi torta nagyon jól hangzik.
Igazad van jó grill csemege és igen szoktunk grillezni.
Tavaly merre voltatok az Adrián már annyiszor készültem kérdezni minden érdekel. |
Szia Maris! Próbáld ki a sütit mert ízre finomabb mint kinézetre. (na most jó le értékeltem magamat) jó ez a pác amit írtál, ez nyáron a grill rácson is igazi csemege lenne. Szoktatok grillezni? |
zia Szilvi!
Az ünnepeltnek boldog szülinapot!Neked jó pihenést.
Mennyire ismered a kivit,mit tudsz róla, talán van neked ? |
Sziasztok!Látom hiába küldtem el reggel háromszor is a levelem nem vigyáztok a kalóriákra és nagyon finomakat főztök és persze készült sütemény is mint látom, és palacsinta ahogy olvasom.
Böbsi! Ö a torták királynője? Guszta, szivesen nasiznék belőle.Nagyon szép a kenyered jól látom zacsiban sült?
Andi!Nagyon guszta a tegnapi vacsitok, biztos nagyon finom is, mi hasonlót lángos tésztával szoktuk készíteni.Ha szeretitek a csirkeszárnyat akkor próbáld ki egyszer a jamaikai fűszeres csirkeszárnyat is.Turmixba kell összekeverni hagymát, fokhagymát, kakukkfüvet,sót,örölt szegfűborsot,pici szerencsendiót,mk.őrölt fahéjat,3 cseresznyepaprikát,kk örölt borsot,kk.mustár,fél dl.étolajat ebbe a marinádba a szárnyakat,másnap rácson meleg sütöben 30 - 40 perc alatt készre sütni,Nagyon fini!!.
|
Szia Szilvi! Milyen rendes kis feleség vagy!, ezt szeretik a férfiak ha kényeztetik, akkor most pihend ki az egész heti fáradalmakat, és szép estét nektek is. A párodnak szülinapja alkalmából küldök egy tortát, hátha nem sütöttél neki., és Isten értesse sokáig!
 |
Sziasztok!
Most értem haza és nagyon köszönöm Böbsikém a csodás emilt!
Nagyon finomakat főztetek ma is!
Én meg lazsálok most és várom a párocskámat, hogy hazaérjen.
Szép estét!
Holnap elviszem egy étterembe, szülinapja alkalmából! |
Szia Andi! Finom ebédetek volt, én is imádom a pipi szárnyat, jobban mint a melle húsát! Ilyen formában még nem ismertem.
Ez mai kenyerünk:
Ez meg a sütink:
|
Ezt a fajta csirkeszárnyakat nagyon szeretjük,rengeteget megbírunk belőle enni.
Recept(15db szárny):a szárnyakat a forgós részeknél kettévágjuk.A Penny Marketben kapható sültcsirke fűszersóval(Mr.Spice)alaposan beszórom(majdnem egy tasakkal).Állni hagyom egy órát,majd lisztbe forgatom és forró olajba sütöm.A családom nagyon szereti,próbáljátok ki ti is!Csiliszószba mártogatva az igazi!Én ma rizzsel készítettem.Palacsintát csináltam még utána. |
Sziasztok!
Ez meg a mi mai ebédünk.Ropogós csirkeszárnyak rizzsel:

|
A mai ebédünk, borsos tokány:
 |
A gombát csak én szeretem meg az egyik fiam, a másik az megnem enné, ha lát benne. A spagettit nem tudnám elképzelni nélküle, így jó apróra összevágom, és nem veszi észre benne. Szóval ilyen cselesen kell főznöm néha hogy meg egyék amit főzök.
A lángost mi is tejfőllel, sajttal szeretjük, de én még egy kis fokhagymát is szoktam rákenni. De amit az imént mondtam, azt kipróbálom egyszer. Most kel a kenyerem, aztán dobom a sütőbe. :-)))
A torták királynője csak az ízében fantasztikus, kinézetre ne várj semmi flancot! Nem is tudom miért ez a neve!
|
Én is láttam tegnap a receptklubban a fánk külömböző elkészítési formáit.
Én még lángost csak hagyományos módon készítettem,a tetejére tettem a tejfölt,sajtot stb.De úgy gondolom, hogy a kinyújtott tészta egyik felére lehet tenni bármilyen tölteléket és a másik felét ráhajtani és jól lenyomkodni a széleit.Így tenni az olajba.Úgy látom a gombát szeretitek,elég gyakran szoktad használni.
A torták királynője ha elkészül,a fotót várom! |
Andi! Én tegnap láttam a receptklubban, fánkot készítenek most többféle formában, tekerték hajtogatták, és erről eszembe jutott, hogy a lángos tésztát meg lehetne tölteni, azt hiszem ugy hivják hogy pirog. A megkelt tésztát négyszögletesre vágni, megtölteni pl: gombás töltelékkel feltekerni, és forró olajban kisütni. Te már csináltál hasonlót? Ki kéne próbálni! |
|