Böbsi konyhája
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi okosságok..
 
védjegy

   

 
Menű

  
   Főoldal/Receptek   

   Email   
   Vendégkönyv    

   Fórum  /lezárt/

   Fórum
   Fórum /süteméynek/
   Fórum /egyéb ételek/

   

   

 
Ti küldtétek!

2007...től
(Fórum receptek megtekintéséhez,
a fórumon regisztrálni kell!)

Sütemények  (194) 
Egyéb ételek (106)  
 Kenyér és társai.. (23)
 

Ti küldtétek!
2005-2007 (fórum receptek)

Sütemények (56)
Házi/gépi kenyerek (9)
Péksüti .. stb (13)
Egyéb ételek (30)

Andi (12) 
SaMaris (31) 
Margit2 (20) 
Éva (18) 
Gondaanyu (21) 
Jázmin (1) 

 

Egyéb receptek (képek nélkül)

Különleges ételek  (43)

Hidegtálak  (97)

Muffin édes  (81)

Muffin sós  (23)

Diétás ételek  (63)

Diétás ételek  (50)                                              

Muffin sütésekről  

 

 

 

 
Mindig friss apróhirdetések!

 
.

Látogató van itt
 
Látogatók
Indulás: 2005-10-30
 
Oldal Infó

Szerkeztő: Böbsi
Nyitás:2005.10.30
Téma: Gasztronómia
Böngésző: Google Chrome
Regisztrált felhaszn.  1056

Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 499
Összes látogatás 2005.10.30. óta: 710558


 

 

 
Összes recept

     Legjobb receptes blogok

 
.........
 
Fórum
Fórumok : Beszélgető fórum : Általános beszélgetés. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
bobsii

2005.11.22. 11:04 -

Indulás: 2005.10. 30.

[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]

SaMaris Előzmény | 2006.02.15. 19:41 - #846

 

Sziasztok!

ennyire igyekeztem, de be kellett dagasztani a kenyeret és a sóskiflit,de most már itt vagyok.Körbe nézek mindjárt,azt már láttam , hogy tornázni kell helyes.

 


bobsii Előzmény | 2006.02.15. 19:34 - #845

Most olvastam, ...szerintem ez nagyon igaz!

"A házimunka olyan munka,
amelyet csak akkor vesznek észre,
ha nincs elvégezve."


bobsii Előzmény | 2006.02.15. 18:40 - #844

Szilvi!
A télikertel gondolom régi álmod teljesül, bíztos már nagyon várod, és a speiz sem lesz kicsi, ott meg a sok finomság fog sorakozni, csupa szép dolog.8|

Ejnye-bejnye a bűnözés miatt, mars egyet tornászni, de csak ha már itt jól kibeszéltük magunkat!:)):))

szilva Előzmény | 2006.02.15. 17:09 - #843

Csak meg kellett csinálnom a kajci másik felét, nem palacsinta lett, hanem melegszendvics. Nem bírtam azzal a nyanvadt káposzta levessel és bünöztem eggyet belakni a számba.

Szóval, van egy 90nm es házunk(sátortetős)amit három éve vettünk a panelunk után amit szintén á-cettig felujítottunk és ezt is teljesen tégláig vertünk, most az idén pedig lesz hozzá egy 50nm télikert és egy nyári konyka speiz 16 nm és egy kétállásos garázs és egy baromi nagy fedett terasz.

Ennyi dióhéjban, majd csak kinyögjük, még bírjuk.....


bobsii Előzmény | 2006.02.15. 15:56 - #842

Sólet   (ez az adag 2 napra egy négytagú családnak elég, ebből nem érdemes keveset csinálni)

Hozzávalók:
1,5 l szárazbab (nem kell áztatni)
3 nagyobb fej vöröshagyma
0,5 kg lapocka
1 db kb (1,20 kg) füstölt csülök (egy éjszakát áztatni)
2 db disznóláb
1 paradicsom
2-3 szelet zöldpaprika
1 kávés.k őrölt bors
2 csipet majoranna
3-4 db babérlevél
1 csapott evő.k vegeta
só vigyázva!
pirosarany 1 tubus (de a legjobb ha fele házi a másik fele bolti)
1 evő.k pirospaprika

Előveszünk egy nagy fazekat, de akkorát hogy beférjen a sütőbe is.
A hagymát kockára vágjuk és 3 evő.k zsírral dinszteljük, ha kész belerakjuk a pirospaprikát.
A fazékba elősször a hagymát, utánna a bab felét rá a husokat (a lapockát el lehet felezni) megint a bab, és felönteni annyi vízzel hogy 3 ujjnyi víz legyen rajta.
Ezt feltesszük a tűzhelyre főni, ha felfort, fűszerezzük.
5-10 percig hagyjuk rotyogni, hogy megtudjuk kostólni, miekőtt a sütőbe tennénk.
A sütőt 180fokra  hő.lég bekapcsoljuk.
Betesszük a fazekat (lefedve)   és kb összesen 4-4,5 órát főzzük.
A sütő hőfokát 10 perc után levesszük 155 fokra (csak épp-hogy rotyojon a bab)
Óránként kivesszük, óvatosan rázogatjuk (nem keverjük!!!!)
és a vizet (ált.) kétszer pótoljuk.
A végén, egy jó sűrű, ragacsos sóletünk lesz.
Jó étvágyat hozzá!!!


bobsii Előzmény | 2006.02.15. 15:23 - #841

Mint írtam, itt a receptem, két lapot ír, lehet így is meg úgy is csinálni. (én még nem próbáltam ki)
1.
2 db vékony piskótalap a felsőre csokimáz, tálaláskor a szeletekre kívánság szerint tejszínhab.

A 2.
Leveles tészta, az alsó lapot egészben felsőt szeletelve rakjuk a tetejére. Tetejére porcukor.

Krém:
7 tojás fehérjét 3 evő.k cukorral kemény habbá verjük
7 tojás sárgáját 8 evő.k cukorral 3 cs. vaniliás.c kikeverjük, majd hozzá keverjük 3 evő.k lisztet, felengedjük 1 l tejjel és addig főzzük míg sűrű lesz. Lassan hozzáfőzzük a habot.
Ha kihült a lapok közé tesszük.

pilcher Előzmény | 2006.02.15. 15:04 - #840

Nekem reci kellene! Most találtam egyet, de most döbbentem rá, hogy a krémes tésztáját levelestésztából csinálják. Ha nagyon hülyeséget kérdezek, ne röhögjetek ki...... Mi a különbség a mályhűtött leveles tészta, és a rétestészta között? Ez utóbbit vettem, mert azt hittem ebből is lehet krémest csinálni.

bobsii Előzmény | 2006.02.15. 14:48 - #839

Szia Plilcher!
Örülök hogy itt vagy, krémest még nem csináltam, pedig van egy receptem, de most már mondhatom több  a fiókban sorakozó recept, mint amennyi időm volna hogy megcsináljam, de ha van egy tuti jó recid az jöhet!

Mindjárt bepötyögöm, a sólett receptjét.
Addig is jó böngészést!

bobsii Előzmény | 2006.02.15. 14:32 - #838

Szilvikém, nem elkeseríteni akarlak, csak beszélgetünk. Jó?;)

pilcher Előzmény | 2006.02.15. 14:30 - #837

Sziasztok! Maris, köszi a választ, holnapra készítek valamit, és csak reggel fogom kisütni. Nem is értem, mit értetlenkedek, a pogit is mindig így szoktam!!! Böbsi! Én sem ettem még sóletet, kiváncsi lennék... Vajon krémest szoktál készíteni? Megyek kutakodok a recijeid között egy kicsit...

bobsii Előzmény | 2006.02.15. 14:25 - #836

Ez a baj az ilyen átalakítással, vagy építkezéssel, nem lehet tudni mi a vége!
Mi hogy megvettük ezt a házat, és nyáron megcsináltuk a belsejét ahogy mi szeretnénk kiszámoltuk hogy mennyi pénzt költünk rá, de jócskán túlszaladtunk, vele. Mindig valami jön amire nem számítunk, sok apróság, egy csomó pénz!!

bobsii Előzmény | 2006.02.15. 14:21 - #835

Szia Andi!
Képzeld el, teljesen kiment a fejemből hogy lefényképezzem, mérges is voltam magamra, mert szinte mindent "lencse végre" kapok! :( 
Már befaltuk, a másik felét meg lefagyasztottam.

A sólett hasonlít a babfőzelékre, de mégis nagyon eltér tőle, sok husi van benne, finom f.csülök, és sütőben kell sütni kb 4-5 órát.
Nagyon szeretik a férfiak, én inkább a könnyedeb ételeket részesítem előnyben, de azért isteni kaja!
Ha akarod leírom részletesen a recit.

Jól néz ki az ebédetek, én is szoktam csinálni túró gombócot, jó sok tejfőllel a tetején. nyami...

Andi Előzmény | 2006.02.15. 14:12 - #834

Szia Böbsi!

Még soha nem ettem,de még nem is csináltam sólettet.Miből van és hogy néz ki?


Andi Előzmény | 2006.02.15. 14:06 - #833

Szilva!

Nem irigyellek az építkezés miatt.Mi az elmúlt hetekben egy kis lakásfelújjítást csináltunk,de nekem az is elég volt.Rengeteg kosszal,de még több pénzzel jár.Új házat építetek?


Andi Előzmény | 2006.02.15. 13:59 - #832

Sziasztok Lányok!

Elhoztam a mai ebédünket.Gulyásleves és túrógombóc:


bobsii Előzmény | 2006.02.15. 13:50 - #831

Szia Szivi!
Mikor kezditek az építkezést?, Nem kis gondba vágtátok  a fejszéteket!

szilva Előzmény | 2006.02.15. 10:57 - #830

Nálunk ma borsó leves lesz a páromnak, meg palacsintit csinálok neki!

szilva Előzmény | 2006.02.15. 10:55 - #829

Margitka, te is sütögethetsz, kiváncsi vagyok a zacsis kenyeredre, nekem nem vát be, nem tom miért, inkább a kifli és a zsömle az igen!

Andi! És a kiflik hogy ízlettek, mert innen nézve kiválló!


szilva Előzmény | 2006.02.15. 10:51 - #828

Te Marisom, már te is hajtani akarsz engem?

Ha leírnám egy napomat, és e mellé még tornáznék éjjel 11 helyett reggelig fenn lehetnék. két munkahely, tanulás, főzés sütés.........már azon gondolkodok veszek fel vkit takaritani, mert itten lesz az építkezés:?a kert, és nem vagyok az a lusta fajta, de a műtétem után nem úgy működik bennem minden ahogy kéne ezt pedig diétával lehetne elérni.........a szervezetem saját magától termelik a gonoszt itt belül:(


szilva Előzmény | 2006.02.15. 10:44 - #827

Nehezen, de rájöttem, Böbsi segítségével, de tudod ahány ház annyi szokás a képek felrakásában, őrület!:))


 
Boldog névnapot

 
Böbsi receptjei

 

Kenyerek
  - Sütőben sütött (27)
  - Gépi   (13)


 
Kalácsok
  - Gépi  (3)
  - Sütőben sütött (14)

Kiflik, Zsemlék (15)

Pizzák (2)

Pékség
  - Sós péksütemények (20)
  - Édes péksütemények (11)
  - Fánkok (8)
  - Pogácsák (3)

  - Sörkorcsolyák (6)

Desszertek
  - Sütemények 
  - Sütés nélküli  
  - Gyümölcsös  
 
- Leveles tészták
  - Torták 
  - Karácsonyi  
  - Krémek, pohárkrémek, desszertek 
  - Palacsinták 
  - Édességek 
  - Kekszek , nasik 

Karácsonyi ételek (2)

Előételek (3)

Húsételek
  - Sertés (46)
  - Csirke (33)
  - Pulyka (3)
  - Marha (4)

  - Nyúl  (2)
  - Halak, Tengeri (5)

Kínai (6)

Hús nélküli ételek (15)

Levesek
  - húsos (12)
  - zöldség (17)
  - gyümölcs (2)

Tésztás ételek
  - Sós tészta ételek (24)
  - Édes tészta ételek (6)

Főzelékek (10)

Mártások,szószok,krémek (8)

Hideg konyha (5)

Szenvicskrémek
 - Pástétomok (2)
 - Szendvicskrém (5)

Köretek (13)

Reggelire (4)

Saláták (14)

Befőzések (8)

Egyéb (3)

Házilag készült tisztítószerek


 

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?