Böbsi konyhája
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi okosságok..
 
védjegy

   

 
Menű

  
   Főoldal/Receptek   

   Email   
   Vendégkönyv    

   Fórum  /lezárt/

   Fórum
   Fórum /süteméynek/
   Fórum /egyéb ételek/

   

   

 
Ti küldtétek!

2007...től
(Fórum receptek megtekintéséhez,
a fórumon regisztrálni kell!)

Sütemények  (194) 
Egyéb ételek (106)  
 Kenyér és társai.. (23)
 

Ti küldtétek!
2005-2007 (fórum receptek)

Sütemények (56)
Házi/gépi kenyerek (9)
Péksüti .. stb (13)
Egyéb ételek (30)

Andi (12) 
SaMaris (31) 
Margit2 (20) 
Éva (18) 
Gondaanyu (21) 
Jázmin (1) 

 

Egyéb receptek (képek nélkül)

Különleges ételek  (43)

Hidegtálak  (97)

Muffin édes  (81)

Muffin sós  (23)

Diétás ételek  (63)

Diétás ételek  (50)                                              

Muffin sütésekről  

 

 

 

 
Mindig friss apróhirdetések!

 
.

Látogató van itt
 
Látogatók
Indulás: 2005-10-30
 
Oldal Infó

Szerkeztő: Böbsi
Nyitás:2005.10.30
Téma: Gasztronómia
Böngésző: Google Chrome
Regisztrált felhaszn.  1056

Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 499
Összes látogatás 2005.10.30. óta: 710558


 

 

 
Összes recept

     Legjobb receptes blogok

 
.........
 
Fórum
Fórumok : Beszélgető fórum : Általános beszélgetés. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
bobsii

2005.11.22. 11:04 -

Indulás: 2005.10. 30.

[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]

Andi Előzmény | 2006.02.20. 19:17 - #966

A receptet beírtam a fórumozók receptjei közé.

bobsii Előzmény | 2006.02.20. 19:08 - #965

Tettem be a kiskutyánkról képet az állatos topicban!


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 19:07 - #964

Ez fincsi lehet, hirtelen ránéztem azt hittem hogy krémes, (ugy látszik már mindenhol krémest látok!)
Ez piskóta amit látok az alján és a tetején?

Én ma csak kenyeret sütöttem gépben, lusta voltam még a sütőbe is berakni.


Andi Előzmény | 2006.02.20. 19:00 - #963

Tegnap délután vendégeim voltak,így sütöttem pogácsát és túrós süteményt.


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 18:57 - #962

Szia Andi!

Ma akkor szép időd volt az utazáshoz, én már túl vagyok a fejfájáson 2 napig fájt, de most már jobb.
Próbálj meg bevenni egy bogyót és pihenj le, hátha jobb lessz.

A fiaim itt vitatkoznak hogy ki üljön a géphez, kár hogy most tudtál csak bejelentkezni, lassan mennem kell, de később még megpróbálok benézni.

Andi Előzmény | 2006.02.20. 18:46 - #961

Sziasztok Lányok!

Látom ma is intenzíven írogattatok.

Mariska!  Szemem szám elámult a kép láttán.Ezek a gyönyörűségek szalámik?Jaj de guszták,de jól néznek ki.Jó sokat csináltatok,de legalább van mihez nyúlni,ha az ember megéhezik.Én is nagyon szeretem,ha be van spejzolva a sok kaja.

Egész nap Debrecenbe voltam,ezért jöttem csak ilyen későn.Reggel óta rémesen fáj a fejem.Böbsi,Te hogy viseled ezt a frontot?


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 17:44 - #960



Ma kaptam egy kedves levelet egy látogatomtól, látta a krémes történetét, és kudarcát a fórumon, és szeretett volna egy recepttel segíteni.

Most elhoztam nektek is, hogy bővítsük a süteményes könyvünket egy finom krémessel is. 

Krémes

Tészta:

Hozzávalók:1 kg liszt (halasi félfogós lisztet használak mindenhez!) 1 kg finom érett háj, 4 tojás sárgája, 1 csapott ek. só, 1 evőkanál ecet hideg vízben elkeverve.

A hájat megdaráljuk.

A lisztből elveszünk kb. 15 dkg-ot, és a hájjal összegyúrjuk.
A többi lisztet összegyúrjuk a tojássárgákkal, sóval, ecettel és annyi hideg vízzel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Én géppel dagasztom meg. Mikor annyit pihen, hogy szép síma, kicsit kisodrom és a köközepére fektetem a  hájat. Szépen becsomagolom, és  sodrófával ellapogatva kinyújtom, majd felhajtogatom, és ismét ellapogatva kinyújtom. Ekkor kezdem a szépen négyszögletesre nyújtott tésztát hajtogatni, mint a leveles tésztát. Háromnszor kell hajtogatni, és közben fél órát pihentetni. Hideg helyen szoktam csinálni, általában a szuterinban, mert akkor mentesül a konyha a sok lisztes portól.
A hajtogatás: először fentről 1/3-ot, majd lentről 1/3-ot, balról 1/3, jobbról 1/3. Nagy tállal, vagy konyharuhával kell letakarni, hogy ne cserepesedjen meg a teteje. Ebből az adagból kb. 10 lap lesz, tehát 5 borítás. Én leveles rétest is szoktam belőle csinálni. Gyorsan kienged, hamar kész, ha vendéget vársz. Túróval, meggyel, almával, dióval, mákkal. Persze a krémes a legfinomabb! Ha eladagolod, tupperba kell rakni, és mehet a fagyasztóba.


Sütés mindig két lap! Ha ráöntöm a fondánt, akkor szeletelem el a lapot, és teszem a krémes tetejére, utána szeletelem az egészet. Soha nem kockánként sütöm!


Krém:

1 liter tej + 2 dl, 6 tojás, 4 ek. liszt, 1 vanilia puding csak Oetkeres, 15 ek. cukor, 3 vanilia cukor


1 liter tejet felteszünk forrni 5 evőkanál cukorral, és 1 vaniliacukorral, vastag talpú edényben!
6 tojássárgáját kikeverünk 2 dl tejjel, beleteszünk 5 ek cukrot, 1 vaniliacukrot, a pudingot és a lisztet.
A hat tojás fehérjét kemény habbá verjük, beleteszünk 5 ek cukrot és 1 vaniliacukrot, és tovább verjük keményre. Ha van maradék tojásfehérjénk, mehet bele 2-3 még. Szoktak a gyerekek is segíteni.
Közben felforr a tej, beleöntjük a símára kevert tojássárgájás tejet, és sürü síma masszává forraljuk, nem főzzük, mert ha bugyog, akkor már kész is, és azonnal mehet bele tartaléklángon már a habbá vert fehérje. Óvatosan keverjük össze, persze a tűzön még.  Ez kb. 30 mp. Látjuk, hogy milyen szépen megdagad a hab, megfő, és hogy tartja az egész krémet. És már mehet is rá a lapra, még így forrón. Lehet hidegen, udvaron is csinálni. Nem folyik a krém, szépen lehet kisímítani a tészta széléig. Nem szükséges a tepszi, lehet rögtön tálcára is tenni. Mikor meghűlt a krém, akkor teszek rá 4 dl tejszínt. Én ma már a Pluszból veszem csak, 1 karton, és mindig van otthon, nagyon jól verődik, nem szeretem a növényi tejszíneket!

A másik lapra el lehet már a krém előtt készíteni a fondánt, mert mire kész, addigra a fondan is szépen  megköt. 

Fondan:   Késhegynyi nescafét feloldok 4-5 ek tejben egy edényben, lassú tűzön, majd hozzáöntök 20 dkg kristálycukrot, és tartalékon felfőzöm, teljesen tartalékon, hogy szép hólyagos legyen. Ez kb. 15 perc. Nagyon lassú tűzön, mert hólyagosodik és fut, ezért kell kevergetni is. Leveszem a tűzről, és hozzákeverek 2-3 diónyi Rama margarint. Ezzel jól kikeverem géppel, habverővel, amíg tejföl sűrűségű lesz. Kb. 1 perc. És már mehet is a lapra. Szépen elsímítjuk, és hideg helyen amikor megszilárdul, felkockázzuk. A felkockázott lap megy a tejszínnel megkent krémesre, és utána az egészet a kockák mentén ismét felvágjuk. Én a tejszínbe nem szoktam sok cukrot tenni, csak 2 habfixet, és 2 vaniliát. Viszont a krémbe finom a puding, mert szépen tartja a krémet, mint a zselatin.

Nekem ebből az adagból 24 nagy kocka lesz! Én nem szeretem, de szívesen és örömmel csinálom meg mindenkinek, aki kéri, sőt még lakodalomra is csináltam már. Frissen, ropogósan a legfinomnabb. Másnapra a tészta már megereszkedik

SaMaris Előzmény | 2006.02.20. 17:16 - #959

 

Böbsi én sem gondoltam,de volt egy tejszín ami 23-án lejárt volna , innen jött az ötletem,gondolkoztam mire használjam itt láttam a krémest és ettem is múlt héten házi krémest és így jött össze.A somlóiddal szemezek már egy ideje majdnem azt lett belőle,de rövidesen az is bejön.

 

 


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 17:00 - #958

Szia Mariska!
Nagyon jónak tűnik a krémesed, és télleg nem bonyolult.
Egyszer még összehozok egy jó krémest, habár nem gondoltam volna hogy én egy ilyen süteménybe is belefogok egyszer.

SaMaris Előzmény | 2006.02.20. 16:50 - #957

 

Sziasztok!

Nem csak szépek, de finomak is jaj a kg-nak.

Böbsi!

Beírtam a francia krémest, majd kérdezzél, de nem annyira bonyolult.Igen a T-online karbantart.Most hájast sütök.

 

 


csopike53 Előzmény | 2006.02.20. 16:21 - #956

Nagyon guszták a kolbik.Megérte a fáradságot.Nagyon jó étvégyat hozzá,persze friss puha kenyérrel.

bobsii Előzmény | 2006.02.20. 16:10 - #955

Jaj istenem ezt a látványt!!!!8o8o8o8o

Nagyon szépek, ezek a kobik! Nekünk már kezd fogyni, mondtam is apának hogy kéne még egy tucatot csinálni míg be nem jön a meleg.

Látom tudtál képet berakni, a T-online még mindig karbantartást végez, vagy mi szösz!:?

SaMaris Előzmény | 2006.02.20. 16:04 - #954

 

Sziasztok!

Hoztam a szombati munkánk eredményét.

jó sokat dolgoztunk, de megérte pár napig lesz mit enni, ehhez aztán bőven süthetem a kenyereket és a kifliket.

 


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 15:26 - #953

Pilcher!
Délután ígérte Mariska hogy beírja a fondan (ami a francia krémes tetejére kell, én azt imádom) receptjét, kiváncsi vagyok rá.
Talán az ő krémesének a recijét is megkapjuk, kiváncsi vagyok rá.
Majd csak összehozzuk ezt a krémest!:)

Én ha kalácsot sütök ezt a receptem használom:
Ez lehet diós-mákos vagy kakaós kalács.

50 dkg liszt
2,5 élesztő
2 evő.k cukor
1 csipet só v (1 kis.m.k)
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
kb: 2 dl tej
Ebből 2 rúd lesz, egy közepes tepsibe sütve (így megtartja a formáját és nem mászik szét)


pilcher Előzmény | 2006.02.20. 13:48 - #952

Sziastok!

 

Böbsi !A leveles tésztát vagy a Penny-ben, vagy a Profiban vette a férjem, ez utóbbiba én nem járok, mert nem szimpi.Mégis lehet, hogy onnan származik, mert a Penny-snek Repeta a neve, ez meg egy dobozos volt, de elfelejtettem a nevét.

 

 

Annyira ízlett nekem is, hogy rá kell jönnünk, hogyan áll meg az a nyavalyás krém.

Valahol azt olvastam, (vagy írtam már?), hogy valaki úgy csinálja, hogy 10 jojásból készíti a krémet, és nem a tojás fehérjét rakja bele, hanem 0,5l tejszínből csinál habot, abba két habfixet kever, és azt forgatja a krémbe. Ezt én drágának tartottam, de esküszöm gondolkodom rajta, hogy csakazértis kipróbálom!

Ma valami kalács kellene vacsira, lehet, hogy a briósodból kreálok valamit.

Vagy szétnézek nálad....


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 12:26 - #951

Szia Szilvi!

Beszélgettünk róla ha belépsz hozzám, és beszertnél írni a fórumba állandóan kidob, és újra kell bejelentkezz.

Valószínű, hogy azért dob ki a rendszer, mert nyitva van több böngésző ablakod. Próbáld ki, hogy csak az én oldalam van nyitva, és úgy jelentkezel be.

Szólj vissza mi a helyzet!


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 10:40 - #950

Akkor majd délután megnézem a recidet, további jó pihizést!


SaMaris Előzmény | 2006.02.20. 10:37 - #949

 

Szia Böbsi!

Igen megvan, a fondan az.Befogom du-án írni, nem is gondoltam hogy ilyen könnyű megcsinálni.Én nem tepsitbe tettem csak körbe kerítettem, egykicsi kifolyott, de mivel rétegeztem és hűtöttem így könnyebb volt, de feladatott kaptam megkell ismételnem,mert azt mondták nagyon finom volt.És a parancsot teljesiteni kell.hahaha...

 


bobsii Előzmény | 2006.02.20. 09:01 - #948

Szia Mariska!
Akkor te is tepsibe raktad?, és úgy be a hűtőbe, és vissza megint egy krém, és így tovább?

Megvan a receptje, a francia krémes tetejére való mázról is? Vagy az a fondan?

SaMaris Előzmény | 2006.02.20. 08:47 - #947

 

Sziasztok!

Én is zselatinnal keményítettem a krémet, mert az nem változtat az ízén.A tojás fehérjét gőz fölött vertem fel cukorral és azt tettem a kész krémbe csak picit több zselatin kellett volna.Én is magasítottam az oldalánál és rétegesen krém hütés, krém hűtés és azért nem folyott annyira .Rövidesen ismételek és nagyon jó a fondan is a tetején .

 


 
Boldog névnapot

 
Böbsi receptjei

 

Kenyerek
  - Sütőben sütött (27)
  - Gépi   (13)


 
Kalácsok
  - Gépi  (3)
  - Sütőben sütött (14)

Kiflik, Zsemlék (15)

Pizzák (2)

Pékség
  - Sós péksütemények (20)
  - Édes péksütemények (11)
  - Fánkok (8)
  - Pogácsák (3)

  - Sörkorcsolyák (6)

Desszertek
  - Sütemények 
  - Sütés nélküli  
  - Gyümölcsös  
 
- Leveles tészták
  - Torták 
  - Karácsonyi  
  - Krémek, pohárkrémek, desszertek 
  - Palacsinták 
  - Édességek 
  - Kekszek , nasik 

Karácsonyi ételek (2)

Előételek (3)

Húsételek
  - Sertés (46)
  - Csirke (33)
  - Pulyka (3)
  - Marha (4)

  - Nyúl  (2)
  - Halak, Tengeri (5)

Kínai (6)

Hús nélküli ételek (15)

Levesek
  - húsos (12)
  - zöldség (17)
  - gyümölcs (2)

Tésztás ételek
  - Sós tészta ételek (24)
  - Édes tészta ételek (6)

Főzelékek (10)

Mártások,szószok,krémek (8)

Hideg konyha (5)

Szenvicskrémek
 - Pástétomok (2)
 - Szendvicskrém (5)

Köretek (13)

Reggelire (4)

Saláták (14)

Befőzések (8)

Egyéb (3)

Házilag készült tisztítószerek


 

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?