Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Sziasztok!
Látom ma is ügyeskedtetek a konyháitokban! 
Nekem tegnapról maradt még karalábé levesem. Mivel sajnos a sütőm még nem üzemképes, így csak tésztát főztem ki. A leves után mákos, diós, illetve sajtos tésztát ettünk. (4-en 3 félét...)
|
Böbsi ez nagyon jó ötlet!
Jó disznolkodást, ma én is úrinő voltam, de két adag hotdogot kellett sütnöm.
Most sül a következő holnapra!
Imádom a hallét, van a fagyóba nekem is, jövőhéten előveszem én is.
Holnapi menü:
Húsleves gazdagon, reszteltmáj krumplival, pulykamell rántva, és cigánypecsenye, nyolcan leszünk, lesz dolog bőven, de a sütit megoldottam cukiból, krémest vettünk.
Ez is bőven elég lesz!
Ezt a csigát én is megsütöm, had nőjjön a kufferem....hahahahaha |
Böbsi! Nagyon guszta a halászlé, nagyon szeretem most jól esne egy tányérral.Jól látom egy nagy ponytszelet van a tányérba?
Andi!nagyon szépek a csigák gondolom az íze még a szépségén is túl tett.Holnapra jó munkát és jó étvágyat minden földi jóhoz. |
Hoztam egy kis nyári pillanatot a hely Omis kemping részlet.

|
Nagyon jó én is oda tehettem volna nem is gondoltam rá. |
Szia ! Szerintem kibírja, én tettem rá folpackot és még konyharuhát.Annyira csináld meg hogy reggel csak melegen keljen egy kicsit és utánna jöhet a sütés.Vigyázz csak lazán takard be mert nekem a hidegbe is szépen hizogatott.
Mit láttál a nőklapján? |
Mariska! Már ott is van a recepted alatt a kép is! :-))) |
Mariska! Most a fiúk megszavazták hogy reggelire pizzás csiga legyen a menű, (látták Andi csigáit) 8 körül bedagasztom és előkészítem, leviszem a szutiba reggelig, kibírja? |
Na akkor hajrá, csak hozzátok a recepteket! Akkor gondolom csak este leszel! Várjuk a képeket! (Láttalak a nőklapján. psz!) :-))
Mariska! Nagyon szép szallagos lett a fánkod! |
Szia Böbsi!
Nálunk a disznóvágás csládi buli.Jelen vannak a férjem szülei,apukám és az élettársa(sajnos anyukám már nem él).Én egyke vagyok és jönnek még a férjem tesójáék is.Reggel hat órára jön a hentes és kezdetét veszi a gyilkosság.Szóval estig tartó buli lesz.Képeket este hozom.
Szilva! Köszi,hogy ilyen gyorsan beírtad a hot-dog receptjét!
Böbsi!Nagyon jó ötlet,a névszerinti recept különválogatás.
"Rajta lányok,kinek lesz több!" |
Sziasztok!
Hoztam nasinak egy kis farsangi fánkot,ma ez különösen jól sikerült, mindjárt írom is be a recit.

|
Szilvi! Néztem az Amerikai almáspite receptjét, nem sokban külömbözik a hagyományostól, talán a tortaforma, és az alma szeletelése, de bíztos jól mutat és finom is.
Akkor holnap télleg lesz munkád bőven, és mi finomat főzöl a családnak? Én holnap meg se fogom a főzőkanalat, ebéd meghívást kaptunk, így reggel csak pogácsát sütök amit elviszek, meg ha lesz kedvem reggelire brióst sütök.
Andi! Én még soha nem csináltam, pizzás csigát, valahogy mindig kakaós csiga lett belőle, ezt is ki kéne próbálni. :O)) Nagyon szépek, és a tetején sajt van??
Hogy én mennyire irigyellek a holnapi disznóvágásért! Na nem a coca őlésért, mert azt nagyon nem bírom még nézni sem, de ami utánna jön!..az a sok finomság...!!! Már a nyál is összecsorog a számban! És ilyenkor hányan vagytok? Az egész rokonság, vagy csak a szűk család?
|
Lányok! Nézzetek át a "Fórumozok receptjeihez" A beirt receptjeiteket, átmásoltam oda, jó lenne ha oda irnátok, sokkal áttekinthetőbb volna, és igy egy csokorba lenne, a beküldött receptek. Ha beraktok egy új képet ide az ált.beszélgetésbe, akár kenyér vagy péksüti, vagy sütemény, azt biztos más látogató is szívesen venné ha van hozzá recept is.
Később ha összejönne annyi receptetek, akkor külön válogatnám név szerint.
Na, mit szóltok hozzá??
Bajai halászlé:

|
Amerikai almás pite
24cm tortaformához:
25dkg liszt, 12,5dkg hideg vaj,só,1tojássárgája,5evk cukker, 1 citrom, 75dkg savanykás alma,2ek rum,1tk fahéj,1ek étkezeési keményítő,3ek tej
lisztet vajat sót tojássárgáját és 2evk cukkert puha tésztává gyúrunk. 30 percre hűttöbe tesszük.
A citrom héját lerszeljük az almát meghámozzuk, negyedeljük és kockára vágjuk(én nem tökölök ilyennel én cikkejekre szoktam)a citrom levével meglocsoljuk és a maradék cukkert étkezési keményítőt is hozzáadjuk összekeverük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük egy gyümitorta formát kibélelünk a tészta egyik felével a másik felét pedig a töltelék belehelyezése után kinyújtjuk és rásimitjuk, vízzel megkenjük és a tetejére kettő lyukat csinálunk, hogy a gőz eltávozzon, egy óra alatt 200 fokon aranysárgára sütjük.
sziasztok! |
Sziasztok!
Megjött a lelkem, és jól belakattam, most meg a szülinapja alkalmából elviszem vhová enni, és cukiba! Lusti vagyok, és holnap meg a két család nálunk eszik bőven elég lesz a főzésből!
Igen az a kenyér recept, amit a képen látsz!
Hot- Dog:
50dkg tönkölyliszt lehet sima is de akkor kell egy tojás
2,5 dl tejben felfuttatam 2dkg élesztőt és két kis kávéskanál cukrot ezt hozzáöntöttem + 2kk só és 4gkg olvasztott margarin a gépben a teig progit alkalmaztam utánna kivettem jól összedöngöltem és vékonyra nyújtottam majd ötfelé vágtam és felgöngyöltem és középpen ketté végtam öket hogy 10db legyen belőlük, 3/4 órát kelesztettem, ezt valamelyik fórumon olvastam de átalakítottam, ez lett belőle.
Mi jót főztök?
|
Hoztam képet a tegnapi vendégvacsiról.Pizzatészta az alap,rátettem a tölteléket,feltekertem és elvágdostam mint a dióscsigánál szoktuk.Nagyon-nagy sikere volt,18db-ot készítettem,öt percig sem tartott.

|
Sziasztok!
Tegnap délutántó késő estig vendéség volt nálunk,ezért nem jelentkeztem.De látom ti írogattatok.
Szilva! Csodaszépek a képek,a hot-dog kifli nagyon guszta,a receptet légyszi írd már be.
Ma nem igazán fogok nagy menüt készíteni,mert holnap disznóvágás lesz nálunk.Ilyenkor egész nap sül,fő rotyog a kaja.
Lesz orjaleves,kolbász,hurka,pite,tepertő,disznósajt,abárolt szalonna szóval ami ilyenkor szokott lenni.
|
Szia Szilvi!
Nagyon szépek a képek! A képen lévő kenyerednek a receptje, az amit legutobb beírtál? Zsemlék és gyönyőrű nagyok, és formásak.
Mariska adott egy jó tippet, hogy csináljunk friss péksütit a reggeli asztalra, bíztos másnak már eszibe jutott, nekem nem. Holnap reggel friss brióssal keltem a családot.
A párod remélem szerencsésen hazaért, a finom ebédhez jó étvágyat kívánok! |
Jó reggelt Mariska!
Most jó ötletet adtál, mert én is sokszor szeretnék reggelire friss péksütit csinálni, de hát hogyan. De ez nagyon jó! Azt mondod semmit nem lehet észrevenni hogy estleg 7-8 órát áll? Nekünk a szuterinbe is kb: 10 fok van, lehet hogy megpróbálom.
Tegnap megcsináltaM a sütit abból még a fél tepsi megvan, és ma nem én főzök hanem a párom, mi minden hétvégén egyszer halat eszünk. |
|