Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Sziasztok!
Nagyon guszta lett Andi túrós sütije, és Jázmin is klasszul oldotta meg a kekszes sütit! 
Úgy látom, hogy egész szabályos kör alakúak ezek a kekszes szeletek! Hogy csináltad ezt Jázmin? 
|
Andikám! Megírtam Pilchernek!
De a login névre bárki rákattinthat, és ott ha nyílvános a email cím akkor mindenki láthatja. |
Jázmin sajnos nem tudta a képeket berakni a fórumba, így én rakom be, remélem hamarosan orvosoljuk a problémát!
Jázmin sütije:
Margitka féle kekszes süti, kicsit másképp:

Túros süti (Andi receptje)
 |
Sziasztok!
Jázmin! Örülök,hogy sikeres lett nálatok a túróssüti.Nagyon jól sikerült a hájastésztám,kettő lapot csináltam.Most tettem rá a tojásos,pudingos réteget(talán egy kicsit lágy lett)A fondam is rajta van már a lapon,várom hogy össze tudjam rakni.
Pilcher! Ha este csinálsz zsömlét,formázod,tepsibe rakod,takard le valamivel hogy ne száradjon meg a teteje.Nekem a mútkor megszáradt.Reggel keleszteni kell még,utána sütheted.Ha Böbsivel e-maileztek,majd megírja neked hol élek,itt nem szeretném kiadni.Ne haragudjál érte!
Böbsi! Biztos olvasod,mit írtam pilchernek,légyszi írd már meg a címem.Ha a t-online nem lesz zűrös,teszem fel a képeket a krémesről és küldöm ide a fórumba.Remélem sikerül. |
Úgy látszik ma mindent elfelejtek!
Pilcher, a Browniest sütire kiváncsi vagyok! Ha kész hozol mutatóba? |
Szia Pilcher!
Olvastam Margitkánál a farsangi élményeket, és a képeket is láttam, nagyon aranyosak a srácok!
Lehet hogy estleg Laca valami rosszat álmodott, előfordulhat hogy esetleg olyan mesét nézet amibe durvaságot látott,(a mai mesék már nem is hasonlítanak a régi szép mesékre) vagy az oviba olyat hallhatott ami megmaradt benne. Ő mit mondott mikor felébredt? Remélem a ma éjszakátok, nyugodtab lesz! Ha nem lesz beteg csak ilyesmiről lehet szó! Szerintem!
Én még kiflit, zsömit nem csináltam éjszakai üzemben, de szerintem ugyan úgy meg lehet csinálni! Ja, és keleszteni kell!
Beszélek ám! Dehogy nem csináltam! A sós kiflit! Super jól sikerült!
|
Sziasztok!
Milyen klasszakat készítettetek! Én ma csak gyümilevest, sonkás pennét, meg Browniest csináltam, ez utóbbi most hül. Nagyon kiváncsi vagyok a krémesekre! Andi! Ha nem titok megkérdezhetem, hogy hol élsz? Mindig írod, hogy Debrecenben voltál, és kíváncsi lettem, nem e valahol itt mellettem laksz.
No meg azt kérdezném, hogy ha bedagasztom a zsömiket, és rögtön formázom, akkor tehetem is a hűtőbe, hogy reggel süssem ki? Reggel azért kelesztitek kicsit, ugye? Vagy este is?
|
Szia Jázmin!
Nagyon örülök hogy itt vagy köztünk a fórumban! Látod mindenki a te krémesedet készíti, Andi és Mariska finom hájas tésztával, én meg időt, munkát megsporolva egyszerű leveles tésztából.
A fondamot pár perce kentem rá a lapra, nagyon szép lett, a többit holnap folytatom.
A képeket amit készítesz a sütieidről nagyon várom!
Legyen szép hétvégéd! Böbsi
|
Szia Andi!
Te nagyon ügyes vagy,hogy elsőre ilyen fiatalon beleugrasz a hájas elkészítésébe. Sok sikert hozzá, kívánom hogy nagyon jól sikerüljön. Ha kisült, tedd rá papírtörlőre, hogy a felelsleges zsírt felszívja. Ma a te túrós sütidet sütöttem meg, nem tudom mi van, a tészta is végtelen finom, könnyű a túró meg kb. 4 cm magas, és pille könnyű. A végeredmény? A nagy gáztepszi elfogyott. Nagyon finom!! Nagyon szeretjük a túrós sütiket, de én a citromot ki kell hogy hagyjam, helyette sok vaniliát használok. A családom nem szereti. Lehet, hogy azért lett ilyen habos, mert a pluszos zsírszegény túrót használtam? Nagyon köszönöm a receptet. Meghálálom még sok finom receptel. Készítettem képeket is, ha sikerül majd feltöltöm. Jó sütögetést. Jázmin |
Disznóhájjal készítem,úgy ahogy Jázmin receptjében van.Most éppen két nyújtás között pihentetem a tésztát.Nagyon nehéz nyújtani,sok a tészta.Jázmin azt írja hogy ez az adag 10 lapra elegendő.A többit le fogom fagyasztani,csak két lapot sütök. |
Vigyázz vele, jól szurkáld meg! Persze ha fagyasztott leveles tésztából csinálod.
Most készítem nemsokára a fondamot. |
Ha-hó!
Én megcsináltam, csak kicsit felhólyagosodott! |
Most készítem a krémeshez a lapokat.Ti is? |
Sziasztok!
Látom mindenkinél beindult a nagyüzem,sütés-főzés.Alig várjuk a hétvégét,hogy kiteljesedhessünk a konyhában.Én ma gyümölcslevest,rántott camambert és burgonyapürét készítek.Ez a család kívánsága.Reggl nagyon jól sikerültek a hamburgerek,jól teiettük magunkat.
Margitka! Jól néz ki a somlóid,jó nagy adag a tejszín rajta,nyami-nyami.
Böbsi!Szép a kenyérkéd,jó magas.Ma ha lesz időm megírom megint az e-mailt.
Mariska! A tortádról kérünk képet,hagy ámuljunk-bámuljunk.Neked mindíg csodaszépek a tortáid. |
Margitka ez nagyon klasz, már a látványától híztam!
Én ma nem sütök édeset, lehet kapok is itthon, mert csak halászlé lesz, ... de holnap viszont lesz fincsi süti!  |
Sziasztok!
Látom, hogy mint mindig most is finomakat főztetek és sütöttetek!
Nekem is elkészült a somlói galuskám, igaz most a saját recim szerint. Bár ez tovább tart, de a változatosság kedvéért most ezt csináltam meg:


|
Szia Margitka!
Most sikerült?????? |
Mariska!
Én is ma csinálom a lapokat, és holnap a krémet. Milyen tortát sütöttél?
Ez a tegnapi kenyerünk: krumplis kenyér krumpli nélkül! :-)) Én nagyon szeretem a kenyérvarázsos termékeket (persze nem mindig használom) ezt a kenyeret is itáló-mix és falusi fehérkenyér keverékből is csináltam.

 |
Sziasztok!
Most csinálom a lapokat, megpróbálom a leveles vajastésztát, hogy milyen lesz. A tortám már kész.
Böbsi! Semmi pánik, úgyis menni fog!A menű nem hiszed el calzone!!!
Andi! csúda jól néz ki a káposztád és a bagett is.Te is reggel sütöd a zsömiket?Jól megfertőztelek Titeket.
|
Hát valóban nagy a csend mostanában, remélem ez változik majd! Szia Andi! Nagyon jól néz ki a töltött káposztád!, ez egy igazi nagy adag! Több napra főzted?
És az ott lent a bagett? Ezt a kenyeret a párom imádja, ez a kedvenc kenyere, de csak frissen!
Szia Mariska! Készülsz a szülinapi hétvégére? Mi lesz a menű? Vasárnap én csilis oldalast csinálok, és rántott sertésbordát.
|
|