Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szia Andikám!
Köszönöm, télleg a zsömik nagyon jók lettek, örültem is nekik, ritka ha ennyire szabályosan kerek.
Bográcsozni!!! Nálunk egy héten egyszer a hal ott rotyog a bográcsba, és sokszor csinálunk ha összejövetel van valami pörköltet is. De én akkor is a grillezést imádom a legjobban, a párom meg a bográcsos kajákat.
|
Szia Böbsi!
Nagyon örülök,hogy nincs semmi komoly probléma!Csodaszépek a zsömléid,egy tízes listán tízesre zsűrizem.Az ebédetek is guszta.Ne is mond a grillezést,én is alig várom már.Szeretjük a pácolt grillezett tarját,csirkemellet de a grillkolbász se kutya.Bográcsozni is szoktatok?
Margitka! Jobbulást kívánok neked!Olvastam az oldaladon,hogy Téged is elkapott a nátha.A párom nekem is még mindíg beteg,megyek főzök neki én is hagymateát,nálad olvastam a receptjét. |
Látod én még brokkolit nem is csináltam, ...rakva.
Kiváncsian várom a briós variációdat! |
Szia Richee!
Úgy látom Plilcher mindig megelőz a segítséggel, köszönöm neki!
Nagyon jó az a recept amit Pilcher írt, próbáld ki, de én is ajánlok egy egyszerű fehér kenyeret amit gépben tudsz sütni.
Ez volt az első kenyerem, amit sokáig sütöttem, bíztos hogy sikerülni fog!!!
Gépi/ Egyszerű fehér kenyér Hozzávalók:
50 dkg finom liszt 15 dkg rétesliszt 2 nagy.mérő.kanál olaj 3,5 dl víz 1,5 kis.mérő.kanál só 1 kis.mérő.kanál cukor 1,5 kis.mérő kanál porélesztő (vagy 1,6 friss élesztő) késhegynyi aszkorbinsav
Ha ezt a kenyeret megsütötted, és már belejöttél a kenyérsütésbe, akkor válogass a receptek között mert van még bőven amiből csemegézni lehet.
Ha kérdésed van, csak szólj szívesen segítek, de sztem bárki aki éppen itt van!
|
Szia Richee!
Szerintem amit Írtam egyszerű reci, csak egyszer próbáld ki, és sokkal olcsóbb is, mint a lisztkeverék.
Azért tagolatlan a hsz-ed, mert biztos mozillával böngészel. Csak expolerrel lehet képet berakni, meg tagoltan írni.
Ja, a sikér a teljes kiőrlésűeknél fontosabb inkább, de érdemes mindegyikbe rakni. A lisztkeverékben is van.
Böbsi! Este hozok egy képet, amit ma alkottam, a brióstésztából,olyan szép, még meg sem szeltem!
Mi is szeretjük a rakott karfiolt, Levim meg a rakott brokkolit nem bírja abbahagyni. Úgy kell rászólni, hogy meg ne fulladjon. |
Ma pl bementem a Herbáriába, és vettem sikért, amit eddig minden receptnél olvastam, de fogalmam se volt, hogy néz ki. És tudtommal az összes liszt tartalmaz magában elegendő mennyiséget. |
Miért nem lett tagolt a hsz-em?
nrik is én vagyok. :-) |
Szia!
Köszönöm a választ.
Az a helyzet, hogy én eddig kenyérkeveréket használtam, amihez szinte csak víz kellett.
Mivel nem vagyok túl kreatív, viszont szeretnék - lehetőleg minden nap - friss kenyeret enni, ezért nem szeretném túlbonyolítani a dolgot. Egy egyszerű recept kellene, amivel tutira mindig sikerül a kenyér. Persze nyilván fogok kisérletezni is, de éhen sem szeretnék maradni, mert esetleg éppen nem sikerült. :-) |
Ha az én kis családommal ilyesmit meg tudnék itatni, mennyivel könnyeb dolgom volna!!!!! |
üdvözlök mindenkit.Mi családilag gyógyteákat szoktunk inni, mindjárt amikor elkezd kaparni a torok. Kamilla, kakukkfű, bodzavirág és hársfavirág. Anna gyermekem beletesz még szappanfüvet (gargarizáláskor buborékok szállnak az ember szájából), mentát. 2-3 nap alatt teljesen használ, napi 3-4 bögrével jó forrón kell inni, inhalálni is lehet aki szeret. |
A mai ebédünk, rakott karfiol. A fiaim nagyon szeretik, sok tejfőllel.

 |
Szia Margitka!
Köszönöm, és nagyon finomak is voltak!
A gyerekek már meggyógyultak, én is kikúráltam magam (semmi mást csak algopirynt szedtem) Valószinű a mostani időjárástól jön ránk ez a sok nyavaja! Nektek kívánok jobbulást! Gyógyuljatok meg!
Ha hétvégén jó idő lesz, mondtam a családnak, kimehetnénk kicsit a duna partra piknikezni, vinnék egy kis pácolt húsit, friss kenyeret, egy kis salit, és grilleznénk. Ki vagyok már éhezve a grill húsira! Majd meglátjuk az idő kegyes lesz-e hozzánk!
|
Sziasztok!
Böbsi!
Gyönyörűek lettek a zsemléid! Te mindig is nagyon jóra tudtad a zsemléket sütni! 
Látom, hogy Te már meggyógyultál! A gyerekek is jól vannak?
Én meg most vagyok eléggé náthás, nyügös. Már ittam neocitránt, hagymateát is főztem Latsia javaslatára, meg kamilláztam is... Mindkét fiam így van.
Remélem, hogy nem tart sokáig! Olyan szépen süt a nap... Jó lenne kint nyüzsögni a kertben!
|
Gondaanyu!
Én két bio boltot ismerek, ahol vásárolni szoktam. Az 1, Kálmán Király utca (ez régen méhész bolt volt) itt nagyon olcsó a síkér!. A másik 2, Az a Jelky térhez közel van, de egyébként a Táncsics utca sarkán! (A bolt neve: Zöld sarok) Itt szoktam venni a különféle liszteket.
A kovászos kenyérrel kapcsolatban annyit, hogy feltétlen próbáld ki, én volt egy időszak hogy csináltam a ilyen kenyereket, de valószínű nem tettem bele elegendő kovászt a tésztába, így nem is vettem észre túl nagy változást, és abba hagytam.
Most a lányok nagyon bepörgettek, és nekiálltam, De most teljesen meg vagyok elégedve az eredménnyel.
Most ált. 12 dkg kovászt legalább teszek egy kenyérben, és a 3 napos kenyerem is (nem túlzok!) olyan mintha friss lenne. Legutobbi kovászos korpás kenyerem, nagyon jó lett (az előbb erről beszéltem)
|
Pilcherkém!
Mindig örülök ha elhozzátok, hogy miket süttök-főztök, így sokkal látványosabb lessz a fórum, és nem utolsó sorban sokat tanulunk egymástól.
Mivel te is sok receptet, és képet hoztál már, bal oldalt a "fórumozok receptjeinél" berakom a te receptjeidet. Így egy helyen lesz az összes, ha te vagy bárki keresi.
Örülök, hogy a kiflik fincsik lettek, látod hogy valamennyit is , de számít hogy ezzel a liszkeverékkel sütöd. Nekem 1 zacskó nagyon sokáig elég, és kenyerekbe nem is használom, de a vajas kifliben és egy fajta gépi kenyérben feltétlenül. |
Szia Pilcher!
Nem, szerencsére meggyógyultam! Én nagyon szépen kitudom magam kúrálni.
Tegnapi zsemik, Kovászos fehér-tönköly zsemle:


|
Szia Böbsi!
Már féletm, hogy csak nem gyógyultál ki a betegségből, és valami komoly baj van.
Jó lenne vaalami finomat sütni ma, talán zsemlét, vagy ilyesmi, de nincs most kovászom, úgyhogy gyorskovászt csinálok.
Tegnap nagyon finik lettek a kiflijeid, tényleg számít a kenyérvarázsos liszt, jobb tőle.
nrik!
A gépben sütött kenyerek nekm is hamarabb száradnak, mint a süőben sütötteké, és mindig tömörebbek is. Ugyanaz a reci finomabb, ha sütőben sütöd, és igazán nem sok plussz munkával jár. Regisztrálj be ide, és írd meg a recit, amit használsz, hátha akkor jobban látjuk, esetleg mi lehet a hiba.
Az én legfinibb gépi kenyerem a köv.:
45 dkg BL80+1 ek tk rozsliszt+1 ek zabpehely+BL55=60 dkg
1 km sikér
2 mk só
1 dl tej
2,5dl langyos víz
2 ek olivaolaj
2,2 dkg élesztő
1 km cukor
Ez alapprogin, közepes színnel.
|
Mariska!
Igen ezt a kenyeret zacskóban sütöttem, minden kenyeremet abban sütöm, ez a kenyér a kenyereim legjobbika! Kovászos, ezt keddi kenyér ma van csütörtök és még maradt belőle egy kevés, és komolyan mondom olyan mintha tegnap este sütöötem volna! Isteni!
Most megint kovásszal fogok sütni, tegnap csináltam kovászos tönköly zsemlét, nagyon szépek lettek! Mindjárt rakom be a képeket!!!
Pilcherkém!
Nagyon szép a kenyered! Gratula!
Köszi hogy segítettél Gondaanyunak, és nrik-nak! Majd még írok, csak most behozom gyorsan a lemaradásom!
Ja,..az avatarod nagyon csini!!!!
Andikám!
Neked is köszönöm a segítséget!
Szóval a tiramisu így megviccelt benneteket, bevallom engem is, de csak egy alkalommal, utána én még simán begyűrtem a maradékot! És azt hiszem ez nem is akadályozott meg abban hogy csináljak majd egy újjab adagot.
Nemsokára hozom a Kovászos tönköly zsemléket, nagyon jók lettek! Szerintem,. de majd zsűrizitek!
|
Sziasztok!
Végre vagyok! Szét aggódtam ebben a pár napba magam!
Andi, Pilcher nagyon aranyosak vagytok hogy aggódtatok értem, igazán jól esett!
Kedden este, mikor utoljára voltam még volt netünk, reggel ahogy felkeltem bekapcsoltam, és sehol semmi. Gondoltam majd csak megjön mert a modem jó volt és ugy jelzett hogy minden rendben.
Vártam délutánig, de már nagyon aggódtam, felhívtuk a szolgáltatót azt mondták minden oké!....internet kell hogy legyen.
Mivel nem tudtuk mi lehet a gond kijött a szolgáltatótól, egy szerelő, hogy megnézze nem-e modem-mel van a gond.....de semmi.
Azt mondja valószínű a hálókártya ment paff-ra, kell szólni egy számítógép szerelőnek, vagy mivel garanciális vigyük vissza a boltba, és ott kicserélik.
Gondoltam magamba, most ha boltba kerül vissza ott sem biztos hogy rögtön megcsinálják, és ha nem az a baja?
A párom ma reggel bevitte a boltba, és mivel volt ismerőse, megígértette velük hogy még ma csinálják meg.
10-kor kapjuk a telefonhívást, hogy nincs semmi baja a hálókártyának, pasz!.....el nem tudják képzelni mi lehet a gond!
Megint telefonálás a számítógép szerelőnek, hogy most mit is csináljunk!!! Ő sem tudott adni egyértelmű választ, esetleg, még egy gond lehet hogy az USB (azt hiszem jól írom a nevét) csatlakózó kábel ment tönkre, cseréljük ki és majd meglátjuk, ha nem akkor vigyük el hozzá a gépet, de nem tudja mikor tud hozzá kezdeni, mert tele van munkával.
Én falfehér lettem, mert kicsit sem bíztam hogy csak a kábel lehet a ludas! Haza jöttünk bedugtuk az új kábelt és minden oké volt!!!!
Szóval ennyi volt az esemény ami történt velem, most már vagyok, és nem is tünök el többet ha csak valami hasoló próblema nem történik!
Puszilok mindenkit!!!!!!
|
Szia pilcher!
A tiramisuba igen kell tojás,mégpedig nyersen.De nekem saját tyúkjaim vannak,ők szolgáltatják a tojást,így mindíg friss.Kell bele nyerstojás,krémsajt,tej,kávé,talán ez az egyveleg kicsit sok a gyomrunknak.Na mindegy,az a lényeg,hogy nagyon fincsi volt,a többi meg elmúlt.
Böbsi! Remélem nincs semmi komoly probléma,mivel hogy nem jelentkezel!
|
|