Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Sziasztok!
Andi, hogy sikerült a búbos hús? |
Most tudtam ide csüccsenni, a tésztát 1x megkeleszted a gépbe, utánna kínyújtod darabokra vágod, feltekered a virslivel, és a tepsin hagyod még egy picit kelni, és utánna sütöd.
Én így csinálnám! :-))
|
Köszi a receptet,most értem haza.A gépbe beleteszem a hozzávalókat ott megdagasztom.,kelesztem és utánna szedem 3 fele,? LEHET UGY FOGOM CSINÁLNI MINT A PIZZÁT,HOGY MIKOR KIVESZEM A TÉSZTÁT BELERAKOM A VIRSLIT ÉS SÜTÖM.Szerinted ugy is jó lessz? |
Csopike!
Margitka oldalán találtam a receptett, (EMargit receptje)
Virslis buci: 50 dkg liszt (2/3 finom vagy BL 80-as, 1/3 rétes) 1 egész tojás 1 dl kefir v. joghurt 1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges 5 dkg vaj 1, 5 kk só 1, 5 kk cukor késhegynyi aszkorbinsav 1/3 friss élesztő Most a BL 80-as liszt egy része helyett tettem bele egy kis búzacsírát, burgonyapelyhet és zabkorpát. A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből. A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mert nagyon ki tudja hűteni a tésztát, ha a hűtőből egyenesen a tésztába kerül, és nagyon lelassítja a kelést. A feltekert tészták tetejét háromszor mélyen (virslivel együtt) bevágom és megkenem vizezett tojássárgájával.

|
Én ma úri nő voltam, nem csináltam semmit, kicsit elnéztem a piacra (őrült sokan voltak) mire haza értem, a fiúk rendeltek pizzát, de korán volt a reggel, mert hajnalban már fent voltam, ma vendégek jönnek és csináltam zserbót és sajtós rúdat. De ebédet akkor sem kellt főznöm.  |
Sziasztok! A virslis bucit hol találom? Margitkánál megnéztem de nincs irva gépbe dagasszam keleszteni kell?SOS ! |
Sziasztok!
Köszi a dícséreteket.A családomnak nagyon ízlik a sütőben készült kenyér.Sokkal másabb mint a gépi,finomabb.A tarja két és fél órát sült a sütőben,így nagyon puha lett.
Margitka! A virslis buci receptjét Tőled tanultam el,szeretjük,finom,kiadós,Köszi!
Böbsi! Ma a búbos húst szeretném elkészíteni,ha sikerül beszámolok róla.
Ti mit főztök ma?
|
Szia Andi!
Gyönyörű a kenyered és a bucik is! A tarja jól megpuhult? Nagyon guszták a képek! Gratulálok! Ügyes vagy! 
|
Sziasztok!
Andi!
De szép dolgokat sütöttél! A kenyered is nagyon szép lett, és a virslis bucik is nagyon jól néznek ki. Még nem válaszoltál ,hogy ízlik a családnak az így sütött kenyér??
Én tegnap nem voltam gép közelben, temetésen és utánna vendégségben voltunk.
A receptet a mai nap folyamán berakom a receptjeidhez.
A tarja jó puha lett így zacskóban sütve?
|
Szia Böbsi!
A netünk egész nap nagyon lassú volt,még csak most tudok írni.Elhoztam amiket a mai nap készítettem.
Délelőtt sütöttem egy 6 lisztes cipót,saját recept.Majd beírom a fórumozók receptjeihez.Igazán ízletes kenyér,kipróbálásra érdemes.


Ebédre tarja sült.



Ez pedig a vacsink,virslis buci.

|
Szia Böbsi!
Köszi, akkor biztos sikerül nekem is . |
Zsizsu!
Legközelebb lefényképézem, lépésről lépésre. Oké?  |
Szia Böbsi!
Csak annyi, hogy nem sikerült a bénaságom miatt olyan szépre formázni. De nem gond, mert a fiam így is mindig megette. Holnap azt hiszem sütök neki, mire hazaér.
További szép napot. |
Szia zsizsu!
Köszöm, szívesen segítek ha elmondod hogy mi a gondod a kifliddel. |
Szia Andi!
Nagyon finom volt a ti ebédetek is, mit töltöttél bele? A kukoricát látom.......... Látom ti is a krumpli pürét előnyben részesítitek a többi körettel szemben, sokat csinálsz. Nálunk is nagyon szeretik, ehez a búbos húshoz is ezt a köretet csináltam, jó rácsorgatni a húsi finom szaftját. Nyammmm!
Tegnap észrevettem hogy beraktad a topicba a fehérkenyered receptjét, én meg a receptjeidhez, képpel együtt. Ha van türelmed, finom kajákról is küldhetsz recit, képpel együtt. Rádbízom! |
Szia Böbsi!
Küldtem Neked  -t!
|
Böbsike!
Nem voltam elég figyelmes,látom a husi recije be van írva a legfrissebb recikhez.
|
Szia Böbsi!
Nagyon guszta a husid,kérném a receptet.Az én családom imádja a sülthusikat,úgyhogy minden új receptet szeretek kipróbálni.
Elhoztam a mai ebédünket.Töltött,rántott gombafejek,burgonyapürével.

|
Szia Böbsi!
Nagyon szép a kifli, amit sütöttél és a husi is nagyon jól néz ki.
Gratulálok. |
|