Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szia Csopike!
Hogy állsz a kenyérsütéssel? |
Ha megtöltöd feltétlen szóljál, mert már én is gondolkoztam, hogy a briósokat töltve is ki kéne próbálni, mert nekünk is izlik nagyon a tésztája.
De most jutott eszembe, én ki is próbáltam túróval töltve muffinformába. |
Szia Andi! Csoda szép a kenyered.Melyk recept alapján csináltad? Gratulálok hozzá. |
Nahát Andi, ez nagyon jól néz ki!!! És azt mondtad hogy még nem sütöttél sütőben!!! Akkora lukak vannak a tésztájában, hogy öröm ránézni! A családnak hogy ízlik, az ilyenfajta sütés?
Télleg, végül is milyen reciből sütötted meg? |
Szia Andi!
Gratulálok!
Csodálatos szép lett a sütőben sült kenyered! 
|
Böbsi!
Nem mertem tölteni, de még nincs vége a kisérleteknek. Nagyon ízlik ez a tészta mindnyájunknak itthon!
|
Szia Böbsi!
Elkészült a sütőben sütött kenyerem.



|
Margitka! Ez nagyon ötletes, és töltötted is? |
Szia Böbsi!
Ma a nagy sikerre való tekintettel a briós receptedből virág formát sütöttem. El is neveztem briósvirágnak:
|
Szia Zsizsu!
Köszönöm, igen ezt most abban, úgy éreztem ez most lehet hogy szügséges lesz, és mindig zacskóban, nagyon hozzám nőtt a drága.  |
Szia Mariskám!
Köszi, amikor van egy kis időm, csinálgatom az oldalt, szeretem, szépíteni, és bővíteni.
Örülök hogy kicsit benéztél, nagyon ritkán látunk mostanában, és valóban még itt sincs a kerti szezon, kicsit sajnálom is ha beindul a kerti munka, mert akkor sokunknak még kevesebb szabadideje marad. De azért látom minden nap benézel, és ez jólesik.
Miújság sütés terén? Vagy most az is kicsit háttérbe szorult!
Olvasom megvannak már a palántáid, ilyenkor már csak tavaszi napsugarakra kell várni, és már lehet is ültetni? És ez gondolom fóliásba lesz?
Csak tapogatózok, látszik hogy mennyire nem értek hozzá!
És akkor a paprikás krumpli: Zsíron dinsztelek kockára vágott hagymát, belerakom a házi kolbászt, karikára vágva, rádobom a fűszerpaprikát, és a hasábokra vágott krumplit. Felöntöm nem túl sok vízzel, Bele, zöldpaprika, és paradicsom, egykis chili szósz, egy csöp pirosarany, bors, só, és egy pörkölt kocka, a végén karikára vágott virslit.

|
Szia Böbsi!
Nagyon szép lett a kenyered, gratulálok hozzá.
Ezt a kenyeret tálban kelesztetted?
Gratulálok hozzá, nagyon ügyes voltál. |
Szia Maris!
Bagelt én is ma sütöttem először. Latsia hozta hozzám a receptjét és a fotót róla. Nem bántam meg, hogy megsütöttem, mert nagyon egyszerű megcsinálni, és valóban finom. Az íze olyan, mint egy finom szezámmagos zsemle. Biztos, hogy többször is megcsinálom. Egy darabot félre raktam, hogy reggel megnézzem, milyen az állaga.
Én is abban reménykedek, hogy megússzuk a fagyokat májusban... Ugye már Te is nagyon várod a tavaszt?
|
Sziasztok!
Szia Böbsi!Micsoda változások vannak mióta nem voltam,vagyis voltam,de csak egy egy pillanatra néztem be.Jól el vagyok havazva igy is úgy is, pedig még kert sincs.Habár a palántáim már készűlőben csak az idő nem tavaszi, de hátha így megússzuk a májusi fagyos napokat és lesz gyümölcs és lehet befőzni, de ez még arrébb van.Szép a kenyered, de Neked mindig szép, hát nekem nem mostanában lapos,de annál finomabb.Mit tettél a paprikás krumliba?
Szia Andi!Látom rászántad magad a hájasra nagyon szép lett és nem is volt nehéz igaz.Nagyon ügyi vagy!
Szia Margit! Te is nagyon jókat és gondolom finomakat sütöttél. A bagel mire hasonlít?
|
Margitka!
Nálad már csorgattam a nyálam, így itt már ezt nem teszem meg, de ez még töltve sem lehet rossz, de hogy lehetne megtölteni?
Azt hittem valami jó kis ötlettel rukkolsz elő! (ami az ebédet illeti) |
Csopike!
A sütőben sütött kenyereket, én a dagasztás után is otthagyom a gépben, de kikapcsolom a kenyérsütőt, hogy ne melegítsen tovább. Így ha beteszed a hideg sütőben sem lesz túl nagy a hőmérséklet külömbség. |
Szia köszi megpróbálom ugy csinálni.A gépi kenyerem finom lett. a gépbe kelesszem? Vagy dagasztás után vegyem ki? A gépbe nem tudom hogy kel,ott akkor 1 órával sütés előtt ki kell vegyem Gondolom én
. |
Böbsi!
Látom, hogy jártál nálam, de én nem voltam itthon, csak most jöttünk haza.
Azért megmutatom Nálatok is a bagelt, finomra sikerült. Kiváncsi lennék rá, hogy másnapra milyen az állaga, de nem biztos, hogy marad 1 db is belőle...
Eddig nálunk is az én gépem volt a legócskább, de most már a fiúk irigykednek...
Egyenlőre még ötletem sincs, hogy mit főzzek holnap...
|
Szia Csopike!
A sütőben sütött kenyereknél, kicsit keményebb kell lenni a tésztának, tehát kicsit kevesebb folyadék szükséges. Ha nem így csinálod, szinte bíztos hogy ellapul. Azt ajánlom elősször (és majd kitapasztalod) hogy rakd bele egy formába első kelesztés után, pl: a fém kacsasütő teteje, (ez erre a célra tökéletes) persze akkor is figyelned kell a tészta állagára. És ott tovább keleszteni.
Ha már egyszer ráérzel, akkor már nem lesznek kételyeid.
Ha elkészül a kenyérkéd, azért meséld el hogy sikerült! |
Sziasztok!Én kiprobáltam a sütőbe sütni,nagyon szépen megkelt,de lapos lett mikor kivettem.Pedig nagyon szeretném sütőbe sütni.Amiket itt látok még az illatuk is érződik.Most a gépi/tönkölyös fehérkenyeret sütöm.Hogy süssem a sütőbe,hogy jó legyen?Nekem gáz sütőm van.Köszi ha segitetek.Gép keverte,kivettem,formáztam,kelesztettem/szép nagy/lett.forró sütőbe betettem.Mit rontottam el? |
|