Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szia Böbsi!
Már pácolódik az oldalasom,nemsokára fogom sütni.Megcsinálom mellé a burgonyaköretet is.Délután szülőértekezletre megyek,este benézek,hozom az oldalasról a képeket.
Szép napot,jó sütögetést,főzést mindenkinek!(Nálunk nagyon hideg van,reggel -11 fok volt.) |
Sziasztok!
Beírtam a grillázskrémtorta recijét.
Pilcher nagyon szépeket sütöttél és gondolom finom is.A gyerekek biztos jókat lakmároznak ilyen sok finomságból.
Böbsi!Guszta az oldalas!Nem csipős?Olvasom hogy szeretitek a chilit. Mi is nagy becsben tartjuk, és amibe lehet abba bele is tesszük.Télre felfűzzük és ledarálva még a szalámiba, kolbászba is teszünk. Nekem eredeti magom is van Indiából.Szupi erős.
Nagyon szép a kenyered is, mindig ilyen szépen sikerül? Nekem nem, gondoltam is,hogy felteszem egyszer már a nem szép kenyeret is...
Andi!Ilyen reggeli után még tudtatok ilyen finom ebédet is enni, no meg krémest is.Nagyon guszta és mi is nagyon szeretjük.
|
Sziasztok!
Végre itt vagyok a saját gépemnél, így elhozom a zsömiket, meg a kalácsom második felvonását!
Ja, Böbsi! Megnéztem, a tar.hu -ról töltöm fel a képeket, így csak a kicsi, vagy a nagy méret van.

A kalácsom:


|
Böbsi ez a kenyér reci itt van az oldalon?
Nagyon szép lett, biztos nagyon fini is! |
Igen, néztem de én úgy gondoltam hogy nem teszek bele kovászport, és hagyományos kovászom sincs itthon, de megpróbálom csak élesztővel. De ezért is gondolom hogy a darát feleznem kellene, mert különben télleg tömör lesz, (még így is lehet.)
Az Argentin kenyeret most akartam megcsinálni, de nincs itthon chili paprikám, holnap beszerzem. |
Böbsi!
Először én is a " Mexikói chilis kenyér " recijét néztem ki, de kovászpor nincs itthon, és Latsia szerint egy kicsit tömör is, Ő ajánlotta a receptnél a másik kenyeret.
Mindenképpen süssük meg a kenyeret, majd véleményezünk.
|
Andi!
Köszi!
Én szinte mindig más chili szószt kapok a boltba, és az a tapasztalatom, hogy ezek nem erősek, egy kicsit csípős, de ez a sütésnél eltünik. Én még pluszban szoktam chili paprikát belekeverni.
A narancsnak a levét kell kicsavarni! |
Margitka!
Jé!!! én télleg elnéztem! No de sebaj, akkor megcsinálom mind kettőt, én ezt az Argentin chilis kenyeret észre sem vettem, pedig minden nap átnézek hozzád! |
Böbsi!
Én az "ARGENTIN CHILIS KENYÉR" recijét csináltam meg a múltkor, a recept és a kép a társalgásban az 5681.sz hozzászólásban van. Ezt Latsia oldaláról másoltam át. Látom, hogy Te a mexikói chilis kenyerét szeretnéd megsütni... Kiváncsi leszek, hogy sikerül.
Én mindnesetre megpróbálom mégegyszer a múltkorit, kevesebb folyadékkal. Az íze nagyon jó lett, még van belőle, és egyáltalán nem morzsálódik, ez tetszik! De egy gondom volt vele, hogy nagyon ragadós és híg volt a tésztája, ezért nehéz volt vele dolgozni. Emiatt csökkentem a folyadékot, de óvatosan. Majd beszámolok az eredményről.
|
Szia Böbsi!
Nagyon jól néz ki az oldalas,nagyon gusztusos.Nekem is van itthon oldalasom,de én eddig csak hagyományosan fokhagymával,sóval,borssal készítettem.Holnap ki fogom próbálni.A chiliszósz milyen márka?Nekem univer van idehaza,az is jó?Bármilyen narancslé jó hozzá?A gyerekeknek nem túl csípős?Sok a kérdésem,de ha nagyon csípős akkor a gyerekeknek mást kell készítenem még mellé.A kenyered csudaszép,ügyi vagy! |
Margitka!
Köszönöm!
Ha kicsit is oda figyelek a kenyeremre, és igazán ropogós héjú kenyeret akarok csinálni, akkor bíztos hogy zacskóban sütöm. A férjem csak így szereti, persze csakis fehér kenyeret, mert nálunk sajna csak az megy. Most ez a kenyerem Fruzsi fehér kenyere alapján készült, és most semmit nem változtattam rajta. Nagyon finom!
Most megint csináltam, svájci fonatot, nagyon kelendő a fiúknál.
A mexikói kenyeret is a héten meg szeretném csinálni, van is hozzá kukorica darám, de nem tudom hogy nem-e kéne felesben csinálnom fele kukorica dara fele kukorica liszt. Majd még kitalálom |
Szia Böbsi!
Jártam a konyhádban, és láttam hogy beraktad Maresz kérésére a chilis oldalast. Örülök neki, mert épp én is kérni akartam, a férjem nagyon szereti a chilis ételeket.
A kenyered is csodaszép magas lett. Te is zacsiban sütötted?
|
Hű, de szép ez a kenyér Böbsi! De azért sem hagyom magam, ma nem sütök, és kész!!!!
Megyek is vasalni, este bekukkantok! |
A legutobbi fehér kenyerünk:
 |
Szia Pilcher!
Köszi!
Nem tudom mit mondjak most hirtelen, a gportál úgy látom csak az explorellel enged képet felrakni, mint írtam Fruzsikának is van mozilla-ja és azzal ő sem bírt. Nagyon sajnálom, mert nagyon örülök mikor hozzátok a szép képeket a finomságokról. De ígérem, ennek is utánna nézek!
Azért probáld meg a párodat kicsit megpuhítani, addig is! |
Szia Mariska!
Nagyon szép mind két sütid! Látom te kicsit újítottál, ami a francia krémest illeti. Nálunk az összes nem fogyott el maradt 4 kocka, de nekem nem lett 24 kocka, csak 16, lehet hogy nagyra vágtam a krémeseket, mondjuk akik befalták, nekik nem volt ez akadály.
A grillázs krémtorta recpetjét, beírnád a sütemények közé!?
Megkezdődött a palántázás a fóliásba? Már lassan itt az ideje. Nem? |
Szia Margitka!
Télleg jó lett, ízlett is mindenkinek, így máskor is meg kell ismételnem. Én ma tartom a pihenő napot, tegnap már reggel 6-kor fent voltam hogy a tyúkhúslevesem időbe kész legyen, és a sütemény egy részét is reggel fejeztem be. 7 körül mentek el a vendégek, és elfáradtam. Kicsit takarítanom is kellene, de nem bírok felkelni ebből a székből. Főznöm nem kell maradt tegnapról egy csomó kajánk. |
Szia Andi!
Már lassan kezdem azt érezni, hogy egy étlapot fogok a kezembe és választanom kell a menűből.
Imádom a sajtos húsikat, imádom a sült kolbit, és a hurkát is! És azt hiszem most el kell mennem valamit enni, mert a látvány az kevés volt!
Nagyon fincsi volt az ebédetek!
A krémessel kapcsolatban, mikor olvastam hogy a te krémed kicsit ellágyult meijedtem, és a lisznél jól bele kanalaztam a vöndölbe! :-) Sőt az 1,2 l tej helyett 1,1 l-t tettem bele. Szóval 1 dl lecsaltam.
Chilis oldalas Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sertésoldalas 3 evőkanál olaj 1/4 l chiloszósz 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál narancslé 2 evőkanál mustár 1 teáskanál só
Chiliszószt keverjük össze a többi alapanyaggal, és ezzel kenjük be az oldalast.
Legalább 1 napig álljon a hűtőben, másnap 170-160 fokon hő.lég.(elősször kicsit magasabb hőfokon, később vissza venni) süssük kb 2 órát.


|
Szia Jázmin!
Nagyon köszönöm, igazán jólesik ezt a fő cukrásztól hallani!
Az egész család, el volt ájulva, hogy mennyire finom, és most már tovább száll a recepted, mert a sógornőm és az anyukám is elkérte a receptet.
Még egyszer nagyon köszönjük, ha bármikor hasonló finomsággal akarsz meglepni minket, akkor csak hozzad, látod mi könnyen tanulunk! 
És megcsináltam a krumplit, amit ajánlottál, csak azzal a külömbséggel hogy nem volt itthon mexikói füszerkeverékem és gyros füszerrel pótoltam, az összeset befalták. Milyen egyszerű köret és nem is gondoltam rá!
Hogy sikerül a kép beillesztés a fórumba? |
Sziasztok!
Andikám! Ez azért nem semmi! Összefutott a nyál a számban, pedig jó lesz vigyázni, mert négy kiló pluszt mutatott a mérleg!
Böbsi! Nagyon szép a krémes, éreztem, hogy ez jó lesz, mert Jázmin klasszul leírta. Gondolom a fiúk elpusztították!
Maris! A grillázstorta recijét valahol megtalálom? Nagyon szép, a krémes is guszta!
Ha itt írok (megint mozilla), akkor még a sorkihagyást sem veszi a fórum. Nem lehet ezzel valamit csinálni, Böbsi? Olyan szívesen raknék be képet, de Apa nem engedi, hogy az explorer legyen a gépén, az én gépem meg messze van a fiúk szobájától, meg hangos is, ilyenkor nem tudom, már használni.
Pedig klasszak lettek a zsömik!
Na, szép álmokat mindenkinek! |
|