Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Sziasztok!
Mia véleményetek, elég lesz ha csak egy csomag fagyasztott leveles tésztát vettem a krémeshez? Most nagyon tanácstalan lettem!!! 
Lehet hogy ez már a krémes előtti pánik!!! |
Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Végre feltuttam tenni a képeket,lassú volt tegnap a netünk.


Ezt pedig vacsra csináltam az este:

Ma reggel megint hamburger lesz a menü,most sülnek a zsömlék.A családomnak nagyon bejött a multkor. |
Sziasztok!
Látom amilyen élénk volt a hét eleje,olyan csendes lett a hét közepe.Mi ez a nagy csend lányok?
Böbsi!
Nagyon szép a korpás kenyered, és biztos finom is volt.
Pilcher!
Nagyon érdekes sütit sütöttél, és nagyon szép lett a kovászos kenyered.
Margit Te is nagyon finomat készítettél.
Most én is neki állok sütni.Készítem az ünnepi tortát és a krémeshez a lapokat.Hogy ebből mi lesz vajon nagy talány?
Andi!
Látom nem nagyon értél rá Te sem délután.Olvasom nagyon készülsz sütni Te is.Lehet, hogy jó nagy fába vágjuk a sütö kedvünket? Na majd meglátjuk.
|
Igen, szeretek a Pennybe járni, szerintem ott a legjobbak az árak. Kár, hogy a választék kicsi, ezért néha összejönnek olyan dolgok, amiket csak nagyobb bevásárlóhelyen tudok megvenni. Ilyenkor megyünk el a Metróba, ami 21 km-re van, de mivel a sztráda mellett lakunk, és a Metró is ott van, így 15 perc alatt oda is érünk.
|
Szia Margitka! Jól néz ki ez a kis kocka kel, én szoktam rakott zölbabot, meg rakott karfiolt is, nagyon szeretjük.
Jó hogy nektek ilyen közel van a Metró, nálunk 100 km-re, pedig sűrűbben mennék oda bevásárolni. Észre vettem a Penny-be is szeretsz járni! |
Szia Böbsi!
Ma még volt zöldbablevesem, kenyerem is maradt csak rakottkelt készítettem :

Délután pedig a Metróban voltam lisztért, és egy két élelmiszerért.
|
Szia Andi!
Emailt megkaptad? Köszi a pps-ket!
Látom te is kedvet kaptál a krémes elkészítéséhez, vasárnap én is megcsinálom, Mariska is elkészíti, úgy hogy te se maradj ki sorból! Aztán majd megtárgyaljuk kinek mi a véleménye a róla.
Én ma fejtettbab levest csináltam és rakott krumplit, sütinek még maradt egy kis almás pitém
A buzakorpás kenyeret, formában sütöttem, négyszögletes fém, a boltba azt mondják kenyér sütő forma, de csak pici fél kg-os kenyér fér bele. Ez sem lett nagyobb.
|
Sziasztok! Szia Böbsi!
Tegnap idő hiányában nem tudtam jönni,remélem ma délután többet itt leszek.Megfőztem én is a töltöttkáposztát,kedvet kaptam Mariskától.Később hozok képet.Nálatok mi újság van? Mit főztél ma?
Reggel a napi bevásárlás során,vettem a krémeshez dolgokat(Dr.Oetker puding, zseléfix,tejszín)gondolkozom az ekészítésén.A búzakorpás kenyeredet formában sütötted vagy Te formáztad?Szép magas. |
Szia Csopike!
Biztos vagyok benne hogy a te géped is keleszt, mindeggyik gép a dagasztás után egy órát pihenteti a tésztát.
Nekem van egy olyan programom (és neked is bíztos) hogy "tészta dagasztása" ez 30 perc dagasztás és 1 óra kelesztésnek felel meg. Én ilyenkor inkább kikapcsolom a gépet dagasztás után, és ott hagyom 40-50 percet, az idő attól is függ hogy milyen gyorsan kel a tészta. Ha bekapcsolva hagyod a gépet, akkor a tésztát kicsit melegebben fogja keleszteni, és amikor kiveszed, hogy formázzad, és tovább keleszd, akkor ott a hőmérséklet kicsit hidegebb, és azt nem szeriti, az én tapasztalatom ez, én így csinálom. És persze ez csak a sütőben sütött kenyrekre, péksütikre, kiflikre stb: érvényes.
Remélem tudtam valamit segíteni..
Böbsi
|
Köszi a tippet.Van kacsasütőm.Nem tudom az én gépembe megkel-e. vagy dagasztás után vegyem ki és ott kelesszem majd meglátom a gép mit csinál.vagy a program 3:órás ebből 1 óra sütés akkor elötte vegyem ki. a programom 1o'kever,2o'áll,15'kever ez össz 45' igy 1óra 15' kellene a gépbe hagyni de nem tudom lekell-e kapcsolni akkor keleszt----e.Na jó sok mindent irtam Nem tudom érthető voltam e? |
Bocsánat az előbb azt írtam, hogy ha gép megdagasztotta, és kiveszed! Persze nem kell kivenni, én úgy szoktam dagasztás után kikapcsolom a gépet hogy ne legyen túl meleg, és legalább 40 percet kelesztem, és utánna lazán átgyúrni, formába vagy anélkül, keleszteni és sütni. |
Szia Csopike!
A sütőben sütött kenyereknél figyelni kell hogy a tészta ne legyen lágy, tehát kicsit keményebnek kell lenni a tésztájának mint a gépben sütöt kenyereknél.
De ha kész a kenyér tésztád, tehát a gép megdagsztotta, és kiveszed, úgy érzed hogy még mindig kicsit lágy, akkor rakd bele egy formába, az lehet valami ovális jénai, vagy éppen ha van az a fém kacsasütő! Biztos ismered, olyan mint a Római tál csak fémben, na én sokszor azt használom, ha félek hogy gond lesz. Bele raksz egy sütőpapírt, és így bíztos a síker!
Remélem mihamarabb lesz fényképező géped, és megcsodálhatjuk a szép alkotásaidat! |
Szia! Próbáltam már sütőbe sütni,de nem igazán lett jó.Illetve nagyon szépen megkelt de mire megsült kis lapos lett.Viszont az ize jó volt.Próbálkozom a fehér kenyered receptjét szedtem le ma amit hideg sütőbe tettél,és a briós receptet.Ezeket fogom kipróbálni.Biztos sikerülni fog.Majd megirom,képet nem tudok feltenni nincs fényképezőm./lehet nem soká lessz/ |
Szia Pilcher!
Köszönjük a képeket, örülök hogy végre sikerült beillesztened, csak egy picit nagyok! Ebbe a kis fórumomba kettő közötti méretet próbáld meg eltalálni, és akkor super lesz!
A recidet áthoztam Margitkától, és beraktam képpel együtt a "fórumozok receptjeihez" nyugodtan te is bármikor berakhatsz oda jó kis recepteket, képpel együtt.
Nagyon jól néz ki a kovászos kenyered, én egyszer csináltam több hónapig meg volt a kovászom, de túl nagy külömbséget nem láttam a kenyereken, így abba is hagytam.
Tegnap találtam fél zacskó buzakorpát, gondoltam valami kenyeret kellene csinálni. Formában sütöttem, négyszögletes fém, a boltba azt mondják kenyér sütő forma, de csak pici fél kg-os kenyér fér bele. Ez sem lett nagyobb.
A legújabb recepteket mindig megtalálod a / "Legfrissebb recepteknél" /
A sütid is nagyon klasz, ezt a formáját a kelt tésztának még nem ismertem, fincsi lehet! Azt hittem elősször, hogy túró van a közepén
Olvastam Margitkánál hogy a kisfiad estére belázasodott, de gyógyszer mellet lement a láza, gondolom nagyon várták már a farsangi bulit. Nekem sem lett volna szívem itthon tartani őket
Érezzétek jól magatokat, csinálj jó sok képet a fiúkról!
|
Lehet, hogy túl nagyok a képek?
Próba:


Ez a borzalmatos kalácsom, ami nagyon finom, de nem túl szép. |
Szia Böbsi!
Nagyon sietek, de megpróbálom a sütimet betenni hozzád, és szeretnélek megkérni, hogy hozd már át a recit Margitkától!
A Te korpás kenyerednek hol a recije? Milyen formában sütötted?
Íme az első kovászos fehérkenyerem, nagyon fini:

|
Szia Mariska!
Nem is goldoltam hogy ebben a hájasban nincs élesztő! De akkor az enyém miért lett olyan bodag? Azt hittem hogy az élesztő hiánya volt a baj.
Én nem tudom Jázmin tésztáját megsütni mert nincs hájam, de ha lenne sem mernék vele próbálkozni, túl sok ez nekem, még hogy kettőért izguljak!!! Elég lesz nekem a maga a krém, na meg a fondam! |
Szia Csopike!
Köszönöm szépen, a te kenyérkéidet még nem láttuk! Hogy megy a kenyér sütés? Szoktál sütőben is sütni?
Én azt hiszem hogy hétvégén belevágok a krémes elkészítésében, lesz ami lesz. Jön a család vasárnap, szeretném őket meglepni, nagyon remélem lesz mit az asztalra tennem.
|
Sziasztok!
Volt itthon fél csomag buzakorpán, így tegnap csináltam egy Buzakorpás kenyeret:

|
|