Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Sziasztok!
Ma Jázmin elküldte nekem a krémeshez tartozó képeket is:





 |
Szia Böbsi!
Süti van?
Ma vittem a nagyobbikamat oviba először három hét óta, és közölték, hogy farsang lesz, az egész családnak kell jelmez, és sütni kell sütit is, sósat, és édeset. Mindezt csütörtökre. Mérges voltam nagyon, hamarabb is mondhatták volna!
Úgy döntöttem, hogy a nagyobbikam Orvos lesz, a kicsi műtősfiú, Apap a beteg, én meg az ápolónő. Ezuekhez minimális ruha lell, Apa amúgy sem akar beöltözni, bekötöm a kezét, rakok a képére tapaszt, és kész!!!
Pávaszemet sütök, meg pogitésztából szezámmagos rudat, majd megmutatom, remélem sikrülnek.
Készül a fonott kalács, végül is emellett döntöttem, uzsira jó lesz. |
Sziasztok!
Látom tegnap megpezsdült a fórum élete, nagyon örülök neki, és irigykedéssel olvastam a hozzászólásotokat.
Nekem még sajnos spájzom üres, vagyis hazudok van benne a 2 éve elrakott sárgabarack lekvár és szilva lekvár, amiből maradt 3 üveg.
De most idén nagy lendülettel fogok nekiesni a befőzéseknek, alig várom hogy a kis éléskamránk dugig legyen finomságokkal, és a legfontosabb hogy nem bolti, hanem csupa olyan dolog amit én raktam el. (ez ügyben majd szeretném kikérni a véleményeteket, egy pár dologról)
Ez is az egyik oka volt hogy vettünk egy házat, és persze a kert vagy inkább az udvar hiánya. Nekünk nem túl nagy az udvarunk, de arra hogy növényekkel való szeretetemet kíéljem arra tökéletes lesz.
Mi disznót nem szoktunk vágni, megvesszük a kolbászhúst a boltba, és bekeverjük fűszerezzük és így megvan a kolbászunk, most én is nagyon cidrizek mindenféle szárnyastól, és a tojást is nagyon megnézem hogy hol veszem.
Van egy ismerősőm akinek csirkeboltja van, és szegény nagyon panaszkodik hogy mennyire lecsökkent a vásárlók létszáma, de ez így van mindenhol az egész városban. Nem tudom mi lesz velük, azért sajnálom őket, hisz ami eddig jól menő üzlet volt most hirtelen vége,...és lehet hogy némelyik még a boltot is kénytelen bezárni.
Mariska! Kiváncsi vagyok a hájasodra!
|
Szia Andi!
Jó éjszakát neked is, én is megyek, reggel ovi, meg bölcsi. |
Megyek aludni,reggel korán kell kelni,a lányomnak suli.
Jó éjszakát mindenkinek! |
Panellakásban laktunk évekig,7éve,hogy vettük a mostani kertesházunkat.Az állattartásra alkalmas helységek adottak voltak,akik a házat építették nagyon jól megcsinálták a hátsó udvart is.Ezért döntöttünk amellett,hogy tartsunk állatokat is.Meg igazad van manapság nemlehet tudni,hogy mit veszel a boltban.A tv állandóan csak a rosszat modja.De ha így megy tovább a madárvész,lehet,hogy nem is tudunk majd csirkét tartani. |
Szia Andi!
Engem a szükség visz rá dolgokra, vagy pedig az, hogy érdekel. Mi egy lakóudvarban lakunk, a kinti szabad magánterület az erkély. Lakásban elvből nincs állat, így nincs lehetőség sem semmire. Az én férjem utálja ezeket a dolgokat, azt mondta, ha kertes házunk lesz, akkor rá csak fűnyírásban számíthatok, ő nem fog nekem kapálni!!
Azért egy kis fűszerkertet szeretnék, mert régen sokat segítettem ott, és emlékszem a dolgokra. Még nagyon kicsi gyerekeim vannak, talán jobb is, ha nincs más dolgom mostanság.
Szeretek a konyhában dolgozni, de most látom csak, hogy mennyivel szegényesebb az én konyhám felszereltsége az átlagosnál. Ezen a téren nagyon sok javítanivalóm van, de mint a legtöbb férfi, az én férjem is szereti a hasát, és most ígérte, hogy ha ilyen klasszakat sütök, akkor egy-két dolgot beszerzünk, amit fontosnak tartok.
Kár, hogy nem csak egy-két dolog hiányzik.... |
Nem már nincs még a tyúkokat is levágtam, meg már az időm sem engedi.
Sziasztok Jó éjszakát megyek aludni mert reggel 5-kor kelek,holnap már munka.
További jó beszélgetést!Holnap folytatjuk?Sziasztok. |
Szia Pilcher!
Örülök,hogy csatlakozol a beszélgetéshez.Tudod,ahogy korosodom,olyan dogokat csinálok amit gyerkkoromban nagyon utáltam.Kertészkedés,állattartát,stb...Azon veszem magam észre,hogy olyan dolgok fotosak manapság amik régen nem foglalkoztatnak. |
A férjem műszak után természetesen segít,de főleg én csinálom az állatok gondozását.Nagyon szeretem csinálni,pedig gyerkkoromban a szüleim nem tartottak csak csirkét.A férjem meg csak sülve vagy főve látott állatot.De az évek alatt belejöttünk.Eladásra is szoktunk feldolgozni malacot.Most is van állatotok? |
Úgy irigyellek benneteket, hogy mindent magatok csináltok, én meg bozalmatlanul sasolom a tojást, meg már ott tartok, hogy el sem tudom dönteni, hol is vegyem meg. A pipiről nem is szólva, nagyon szégyellem, hogy még a megtisztított csirkét is olyan nehezen bontom fel, mindig bénázok. Pedig falun nőttem fel, de valahogy nem tanították ezt meg nekem, ma meg már nincs kitől megtanuljam.
Olyan szép a kolbi Maris, hogy szeretnék én is ilyet!!!Én háztól veszem, de akkor sem olyan, mintha mi készítettük volna. Nagyon büszke lennék, ha mi is dicsekedhetnénk hasonlóval. |
Teljesen igazad van,a házinál nincs is jobb, de akkor jó sokat dolgozól.Mikor épikezni kezdtünk voltunk szilveszterezni és nyertünk egy kis malacot vettünk hozzá, hogy legyen párja és innentől évekig kettőt neveltünk és nekünk is volt hús csibénk is először csak 30, majd 50 és végül 100.Ezért mondom,hogy sokat dolgozól én tudom mit jelent amit írtál.És van segítséged? |
A mi családunk is annak a híve,hogy a kaja házi legyen.Minden évben nevelünk malacot,minden tavasszal veszek100db csirkét.Tyúkom,tojásom mindíg van.November óta a kenyér is házi.Így szoktuk meg,igy szeretjük.Manapság a boltiról csak rosszat lehet hallani. |
Igen mi is így csináltuk régen, de most már egy kicsi kényelem is belefér, meg az több idő is.Én is beteszem késöbb a fagyiba nem hagyom hogy kőkemény legyen.Azért a fagyasztóból kicsit más mint ha csak kint volt.De mi szoktunk később is csinálni, inkább készitünk,mint veszünk így legalább tudjuk mi van benne....azt igaz hamarabb be is teszem a fagyiba,mert a melegbe gyorsan csepeg is. |
Mi mindíg a malac saját belébe töltjük a kolbászhúst.Az igaz,hogy hamar kiszikkad és be kell tenni a fagyóba.Amit most vágtunk malacot,a belőle készült kolbászt nemsokára fagyasztani kell,hogy húsvétra még jó legyen. |
Andi ez kolbász reci csak vastag marhabélbe van szaláminak töltve.Látszik a képen elől vannak a kolbik és a nagy vastagok szalámik.Mi mostmár mindig így csináljuk , mert a kolbi gyorsan kiszárad és hűtőbe kellene tenni viszont így meg nagyon sokáig el van nem szárad gyorsan ki. |
Köszi Mariska!Az én hájam még a fagyasztóba pihen,még eddig nem gondoltam rá magam.A sütim tetején a ketté osztott tészta egyik fele van.A recit beírtam a fórumozók receptjei közé.Akkor ez most szalámi műbélben vagy kolbász,mert hogy olyan vastagok? |
Andi itt a kolbász reci!
10 kg hús / sertés és marha, arány 8/2/,17 dk csemege és 3 dk erős paprika,23 dk só, 6 dk bors, 1,5 dk örölt kömény, 3 dk foghagyma, 1 dk porcukor.A többi ua.füst, csak tovább mint a sima kolbit. Így lassabban lesz szárazabb mint a kolbász, de mivel tovább áll sokkal finomabb mint a kolbász.Nekünk nagyon ízlik így. |
Szia Andi!
Csak nézek és csodálkozom, én is egy pillanatra azt hittem krémest sütöttél,de ez is valami finom süti.Mivan a tetején?Képzeld én ma sütöttem hájast,be kell vallanom ez a mai hájasom lett szerintem az eddigi legkönnyebb hájas sütim.Tettem félre hájat és rászántam a du-ánt és hipp hopp kész is.Édes és sós, holnap hozom a képeket.Mi van a Te hájasoddal?
Most én és hozom a kolbász recijét.Most jut eszembe még mindig nagy a víz nálatok?Remélem azért nagy baj nincs.
|
Mariska!
Ha megkérhetnélek,írd már le nekem a szalámi receptjét.Előre is köszi. |
|