Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Ne is mond ez a net mindenre képes!
Engem mindig ledob a lapod , ha nem írok kb öt percig, ez miért van?
Másik fórumokon ha nem lépek ki akkor bent is alszok.
Nagyon gyors vagy energia bombát ittál?
Képzeld én is kiflit sütök, ez a káposztás leves nem is olyan rosz.
Én is csinálom a hal lét! Halászból még nem próbáltam  
Ne búslakodj! Majd jövök, egy kört futok a konyhába! |
Leírtam, nektek is mi hogy készítjük a halászlét.
Halászlé: 4-5 főre.
2 kg Ponty 2,5 l víz 1/2 tubus pirosarany 2 db halkocka 1 gerezd zuzott fokhagyma 3-4 db (közepes fej hagyma) 1 csapott mokkás.k. őrölt bors 1/2 evő.k só 3 csapott evő.k jó minőségű fűszerpaprika
A halat sűrűn felirdaljuk, szeletekre vágjuk. A hagymár apróra felkockázzuk, és a bográcsba tesszük, rárakjuk a halat. A pirosaranyat, halkockával, fokhagymával, borssal, sóval és egy kevés vízzel (0,5 dl)összekeverjük. A bográcsba öntjük a 2,5 l vízet és feltesszük a halat főni, mielőtt felforr a víz, belerakjuk a fűszereket, és forrás után a piros paprikát. 25 percig főzzük, estleg még sózzuk.
Nagyon fontos a jó mínőségű finom fűszerpaprika, Tálaláskor házi vastag tésztát kínálunk hozzá.
|
Szilvikém! Elég fura állatokat raktál be nekünk, az a neve bibi. :-))) |
Sziasztok! Szia Szilvi! Na mit szólsz milyen gyors voltam a topiccal?
Ez a kifli a sós kifli, sokat csinálok.... Most kitaláltam, vagyis lestem valakitől, hogy muffin formába túros batyúkat fogok előkészíteni.
Szia Andi! Köszönöm, de képzeld el elfogyott, egy kis kupac apának egy kis kupac a gyerekeknek, és már el is fogyott a reggeli. Étvágyunk az van, sajnos, legalábbis nekem jó lenne ha nem szeretnék ennyire enni.
Szétrobbanok, Margitkánál kérték tőlem a halászlé receptjét, mire beírtam pluszban még egy csomó mindent, elszállt a net!, most jött vissza!
Szia Mariska! Mit csinálsz ma? Főzől?, vagy csak sütöd a finom kenyerkéd?
|
Böbsikém , lehet hogy megfogadom a tanácsod, de ezt a doki adta és meg kell csinálnom, mert ez átálítja az emésztést, és nálam ez is gond.
Andi úgy örülök, hogy neked is bevált ez a kifli reci, ezt Mester kiadótól rendelt recik között találtam, meg van még egy nagyon tuti vasárnapi zsemle néven futó fini ropogós zsemi reci is.
Majd beírom, de most főzöm a kápi levest.
Nagyon örülök az állatos topicnak!
Isteni lett a kiflikéd is ez a sima sajtos kifli Böbsi?
Ja, bocs valóban félreolvastam a torta dolgot!
Mariskám írhatnál vmit, mi jót sütöttél mostanság? |
Sziasztok!
KÍVÁNOK NEKTEK ÉN IS BOLDOG VALENTIN NAPOT!!
Böbsi!Nagyon szépek a kiflik,csak úgy ragyognak.Jó sokat készítettél.
Én "szilva" féle hot-dog kiflit csináltam most vacsira.

|
Sziasztok!
Mindenkinek Boldog Valentin Napot!
|
Ez itt a reggel sütött sós kiflim, friss ropogosan vitték a fiúk a suliba.

Szilvi ez a fogyókura nem nyerő!!! Ez borzasztó, kínzás! Miért nem Norbizol, sokkal finomabb és szinte meg sem érzed hogy fogyizol és mégis fogysz. Én is kb 8 kiló fölöst dobtam le, tavaly tavasszal, és Norbi kúrával.
Valamit elértettél, én nem ma sütöm meg a tortát, csak megvettem a hozzávalókat, holnap sólet lesz az ebéd azzal nincs sok dolog, és mellé megcsinálom a tortát. |
Sziasztok! Most értem haza, megvettem a csokitortához a hozzávalókat, még plusz egy tortaformát is vásároltam (igaz ennek az átmérője több mint 20 centi, legfeljebb nem lesz olyan magas) Reggelire megcsináltam a sós kiflit, félhétre már kész is volt! Mindjárt hozom a képet. |
Ne felejtsétek ma Valentin!
Mindenkinek Boldog Valentin napot!!!! |
Sziasztok!
Szép napot, keveset dolgozzatok sokat és finomat főzzetek és süssetek.
|
Szilvi! Nagyon klasszak a torták! Tehát akkor Latsia pizza receptjét csináltad meg? Elértettem (nem ismerem a receptet) Én most dagasztottam be a sós kifliket reggelire, már ott pihen a szuterinba, reggel csak zuty be a sütőbe (most nagyon tetszik ez a dolog)
Andi! Én ilyen pitét még nem is hallottam, de jó lehet. De hát disznóvágáson sem voltam már vagy 10 éve!
|
Mindent reci szerint csináltam, de nagyon furi volt a tészta én nem vagyok vele elégedett, a páromnak ízlik nagyon el is vitte az összeset, szerintem kevés volt a folyadék és nem kell keleszteni azt írta Latsia.
Én nehéznek és keménynek éreztem a tésztáját, de lehet hogy ilyennek kell lenni. Ropogós lett és nagyon ízletes.
Nagyon jól néz ki az a pite, én sült vért szoktam enni sok dinsztelt hagymával.
|
Sziasztok!
Csúcs milyen jól néz ki ez a torta,gyorsan lejegyeztem a receptet.A jövőhónapban úgyis szülinapot ünnepelünk.
Ahogy itt ülök a gép előtt,éppen falatozok,eszem a pitét.
Aki nem ismerné,leírom miből van:A húrkaalaphoz hozzákeverjük a ledarált vért,öntünk bele sok tejet és tejbe áztatott zsemlét is rakunk hozzá.Na ekkor sokan azt mondják,hogy fujj!!De higyjétek el nagyon finom.
Itt a kép:

|
bocsi, gyorsan olvastam, akkor a pizza tészta receptjét csinátad, hagytad eleget kelni??? |
Ugye milyen jól néz ki!!! Én biztos megcsinálom, holnap veszem meg a hozzávalókat. Csak egy tortaformám van, és egyszerre kettő kéne, nem tudom lesz-e baja ha áll a tészta 40 percet?
A csigát milyen tésztával csináltad? |
Uramatyám, ez mennyeien néz ki, mindjárt fejest ugrok!
Azonnal egy szeletet!Nyitom az ablakot.......köbüki!
A pizzás csigájának a recijét csináltam, de nekem nem vált be, nehéz lett a tésztája, bezzeg az oroszlánkirálynak......
Legközelebb, másik tésztát választok....
A fényképek konvertálás alatt.... |
Latsia Tortája:
Itt a Csokitortám, életem legjobbja! Most minden Csokitortámat félreteszek és csak ezt fogom ezentúl csinálni. Egy amerikai oldalon találtam a receptet, lefordítottam, mert nagyon jól nézett ki... Mélyhűteni kell az elkészítés után és fogyasztás előtt elővenni...CSÚCS!
"A" Csokoládétorta
3 csésze liszt 2 csésze cukor 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor 2 tk szódabika 1 tk só
2 csésze forró víz 3/4 csésze olaj 2 ek fehér ecet 1 ek nescafé granulátum 1 ek vanília kivonat
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, olajozz ki spray-jel 2 kerek 20 cm átmérőjű tortaformát. Keverd el a száraz hozzávalókat egy nagy tálban. Keverd el a vizet, az olajat, az ecetet, a nescafé-t, és a vaníliát egy nagy mérőpohárban. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat, amíg elegyednek. Felezd el a tésztát a 2 sütőformába és süsd 35-40 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálón nem marad tészta. /Tűpróba/ Hagyd 15 percig hűlni a tésztát egy rácson, majd borítsd ki a rácsra.
Fényes -fagyos csokimáz: 4 csészényi
1 darab / 8 ek / vaj
1,5 csésze cukor 1 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor csipet só
1 1/4 csésze zsíros tejszín / Créme Fraiche 1/4 csésze tejföl 1 tk nescafé granulátum 2 tk vanília kivonat
Olvaszd meg a vajat egy nagy lábosban. Keverd bele a cukrot a kakaóval és a sóval. Keverd a zsíros tejszínt a tejföllel, a nescafé granulátummal egy nagy mérőpohárban amíg sima lesz. Add ezt a krémes keveréket a csokihoz, amíg megolvad. Főzd amíg a cukor felolvad és a keverék sima és forró lesz. Ne forrald!! Kapcsold le a tűzhelyt és add hozzá a vaníliakivonatot. Hűtsd le szobahőmérsékleten, amíg kenhető lesz, /3 óra/ akkor kend a tésztára és fagyaszd le a sütit.
Latsia: - nem muszáj 20 cm-es formában sütni, lehet kicsit nagyobba is, akkor kicsit laposabb lesz - nekem 45 perc alatt sültek meg egyszerre - a krémbe 1 csésze kakaót és 8 dkg 70%-os csokit tettem - a krémet nem szobahóm-en, hűtöttem le, hanem bevágtam a hűtőbe ISTENI!!!

|
|