Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szilvikém, akkor te most nagyon kész vagy, szerintem koncentrálj a csigáidra, nehogy az oroszlánkirálynak ne legyen finccsi, mert akkó kihúzza a netet, és akkó jaj nekünk!!!
|
A csokitorta recije? Hol látható? |
má tom mi a szutni!
Mariska ez nem ér!
Tessék beszámolni, mi volt és képet a finikről! |
Hát, ha ilyen sza.... megy, akkor senki!
Kezdődött azzal, hogy sietni kell mert még hazalép a kedvesem, aztán legyen ám csiga, de miért is ne most döglik be a mérlegem, aztán nagy nehezen ki saccoltam a hozzávalókat és akkor meg az eggyik keverőlapátom elromlott, de azt sikerült megberhálnom, aztán a tészta sem valami nyerő, most sül és mindgyá itt az oroszlánkirály!/vagy éhes bendő?
Ja, és közben megakartam mutatni nektek életem legszebb és legfinibb tortáit a "nagy napit" de nem tudja átkonvertálni ez a kis piszkavári gép, mostmeg futok megnézni a rémes csigámat, nehogy még meg is égjen ! |
Szia Böbsi!
Nagyon gyorsan, rengeteg volt a munkám,de ezt szeretem, mert gyorsan du-án lett.Ha kész vagyok a kiflivel / a kenyér már kész/írom az emailt amit igértem már addig is szióka
|
Szia Mariska! Hogy telt a mai napod? |
Na gyóvan akkor leveles tészta! :o))
A másik, hova is irtam hogy sufni??? Má megint jót kacaráztam!

Látom te még kecsapot is elraksz, az sem kis munka. Én egyszer-kétszer csináltam, de nagyon hosszadalmas, én attól lustibb háziasszony vagyok, de most hogy van SZUTINK!! és ott lesz egy kis konyhám ahol majd lekvárokat, befőtteket tudok befőzni, eltenni, lehet hogy még egyszer megpróbálkozom vele.
És csigát te eszed meg egyedül?? 
|
Andi!
A hájat ledarálod és keverd össze mint a vajat,a tésztát vékonyra kinyújtod rákened a háj 1/3-át és mint a bejglit feltekered rúdba és a két végét egymástra hajtod és egy picit nyomkod meg hogy lapos legyen kapsz egy "téglalapot"és kb15-20pec pihi és ugyanez és mégegyszer és a harmadik után pihi és akkor már formálod, ha pogi lesz belőle akkor amikor tetejét kened tojássál figyelj, hogy ne csurogjon a tojás az oldalára,mert a leveleket visszafogja, és ha valami más akkor is csak a hajtott részét kend ahol a tészta vágva van oda ne csurogjon tojás.Milyen pite?Kérdezz nyugodtan, begyúrom a kenyeret és a kifli és jövök vissza.
|
Bocsesz!
Ez leveles tészta, de én úgy tudtam,hogy hájasztészta a neve csak elkeresztelték.
Szuterén, az sufni?
Az uracskám imádja a receptjeiteket!
Most megfőztem a paradicsommártásodat és azzal kenem meg a csigáimat!
Különben isteni lett!
Gyors változata:(Szilvi módra)
Nyáron eltett kecsaphoz önts fehérbort és rakj bele pizza füszerkeveréket, jól süritsd be(én természetes keményítőt használok) és krémes pizza krém lesz belőle!
Isteni! |
Lányok! Láttátok Margitkánál, Latsia csoki tortáját? A férjem nagy csoki torta rajongó, engem meggyőzött. Holnap megyek a Tescoba, és megveszem a hozzávalókat, aztán lesz ami lesz. Baj lesz ezzel a sok sütéssel, még ott a hűtőben a előző süti is, de ezt is megkéne sütni!!! Márciusban kezdődhet a futás.
Margitka! Nagyon sajnálom hogy még nem tudsz sütni, még jó hogy ott van a mikró, az kicsit potólja a sütő hiányát.
|
Szilvikém, na ennek kifejezetten örülök hogyha egy férfi is lélekben velünk tart, és érdeklődik a kis csapat főzése íránt. Jó és akadálymentes utat kívánok neki!!!!
A leveles tésztát azt ismerem, az nekünk is van, na de majd ha haza mész, megnézed a kedvemért..hátha mégsem az! Mert nagyon fenem a fogam egy finom hájasra, de azt hiszem ezt már elfelejthetem, de hátha egy gyengébb utánzatát sikerülne megcsinálnom. :-)))
És mi az a szuti? azt hittem ez nem rejtet szó, szuterin! Így már ismerős?
|
Szegény Margitka! Ezek itten má vagy két hete hitegetnek titeket? |
Sziasztok!
Böbsi! A receptek, amiket beírtál igen, tetszenek. De egyenlőre csak olyan sütit csinálok, amihez nem kell a sütő... vagy esetleg a mikrót használom a crips fokozattal...
Holnap a férjem megint rátelefonál a szerelőre, hogy mi van az alkaltrésszel...
|
Szia Mariska!
Köszönöm a receptet,ki fogom próbálni.Amikor rákenem az első sor hájat a tésztára utánna összehajtogatom?Úgy nyújtom ki megint és kenem rá a második sor hájat?
Nálunk reggelire:sültkáposzta és pecsenye van.
Ha kész a kolbász teszünk be sülni,ha a hurka is kész azt is sütünk.Főzünk orjalevest,végül sül a pite és a tepertő.Nálunk az abárolólébe főzzük a hurkához a rizst.Ha marad ki abalé,nem használjuk fel semmihez.Teszünk el kolbászhúst későbbre töltöttkáposztának,de a disznóvágás napján nem szoktunk főzni.Ismered a pitét?Mi nagyon szeretjük,de van aki meg nem enné. |
Andi!
hájas pogi vagy bármilyen süti:
50 dk liszt,25 dk háj,1 ek tejföl,1kk cukor, 1 kk só / a pogihoz édes tésztához kevesebb/,2 dk élesztő,1 tojás.1 dl tej az élesztőhöz.élesztőt felfuttatod, hájat ledarálod /hártyáit szedd le/ három részre osztod, lisztből rétes tésztát készítesz nyújtod rá a háj,pihi,nyújtod rá a háj és mégegyszer ua.ez pihi és végül ujjnyi vastagra nyújtod és szaggatod poginak vagy vékonyabbra nyújtod és töltöd lekvárral vagy dióval.Forró sütőbe sütöd.
|
Szia Andi!
Nagy buli volt nálatok a képek alapján gondolom, de ez nemes cél érdekében valahogy kibirható. Jó is egy kis disznólkodás ennek az eredménye sok fini kaja.Jó is a sok kolbász, hurka és finom disznótoros töltött káposzta, én midig főzök ilyenkor az abálébe káposztát hetekig esszük,mert még a mélyhűtőbe is pakolok belőle.Gondolom Te is csináltál? |
Ha azt mondom, hogy : - Én ennek örülök!
Legalább túl vészeljük az egyedül létet!
A hájasról bővebben otthonról, a fagyómban van, leírom majd nevét, a Lidl ben vettem, nem volt drága.(300ft) fél kg. Lehet , hogy ti levelestésztának ismeritek?
Ha igen akkor sorry!
De áruld mán el mi az a szuti? Kamra vagy speiz?Ezt még én se hallottam. Ezen felvidultam én is.
Most telefonált a párom, már kérdezte mit főzünk itt nálad a lapon, mert érzi az illatokat........... |
Szilvi, tőled mindig röhögnöm kell! Mesélj csak erről a bolti hájasról, mert én még ezt nem halottam, a kudarcom mély nyomott hagyott bennem.
Én most kenyeret sütök, de este begyurok valamit, amit reggelig a szutiba pihentetek, és reggel sütök, de még nem tudom mit! |
Sziasztok!
Andi! Ez már izgatásnak minősül!
Egyfolytábanm csorog a nyálam, így nem lehet fogyni........
Én hájas csak bolti előkészítettből szoktam csinálni, az majdnem ugyanolyan és bizos sikerül.
Böbsi, volt egy ugyanilyen élményem nekem is a hájas tészta készítésével...feladtam...
Ma megsütöm a pizza tekercset.
Böbsi emil ment! |
Próbáld meg a keresőbe beírni, bíztos ott is van egy csomó! |
|