Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szia Margitka! Nagyon guszták a muffinocskáid, én már régen sütöttem sósat, de lehet hogy megint megsütöm egy vacsora mellé. Sajnálom hogy most nincs annyi időm benézni hozzád, de most valóban keveset ülök a gép mellet. Ha minden a régi kerék vágásba kerül, újra beindul a kiskonyhám. Azért ma csinálok az ebéd mellé egy brióst, nem kell főznöm tegnap pulykát sütöttem. |
Jó éjszakát mindenkinek,szép álmokat.Holnap jövök és dumcsizunk.
Pá mindenkinek! |
Szia Andi!
látom Ti is szeretitek a bagettet,mi is így vagyunk sóskifli,kenyér,bagett folyamatosan készül valami.Most lett kész a grahamos kiflim és burgonyás kenyerem.Jó éjszakát. |
Szia Böbsi!
Képzeld annyira sikeres volt a délelőtti bagett,hogy most sült ki a következő csapat.Ezek még szebbek mint a délelőttiek.Nagyobbak lettek de nincsennek elkelve,mondjuk tettem bele egy kis aszkorbit,talán ez az oka hogy megnőttek.
Szia SaMaris üdvözöllek téged is!
|
Szia Böbsi!
Köszönöm a sok jó recit,most sütöttem egy graham lisztes sóskiflit, nagyon finom, az eredeti reciből a liszt 25-25 dkg,kicsit tömörebb,de jó.
Szia Zsizsu! köszönöm a jó tanácsot igen én is a zabkorpát használom/állítólag szivbarát/.Amibe lehet én is teszek,tegnapi kiflibe is tettem,de kell hozzá azért egykevés teljeskiőrlésű liszt is, maga a korpa nem volt elég,mert én azt hiszem túl sokat sem lehet bele tenni csak korpából.
|
Szia Margit!
Nagyon finomnak látszik,szinte érzem az illatát.Reci? |
Sziasztok!
A sok édesség után sósat kívántunk. Most sütöttem egy foghagymás-fűszeres muffint:

|
Szia Böbsi!
Elkészültem a bagettel,nagyon jól sikerültek,szerintem és a családom szerint is oltári fincsi.Biztos vagyok benne,hogy rendszeresen fogom sütni.Holnap jönnek a férjem szülei hozzánk,nekik is fogok készíteni.Képet majd küldök róla. |
Szia Andi! Én nem szoktam korpás kenyeret sütni, habár van egy korpás kenyér receptem, de abba azt hiszem mind össze 2.evk. korpa van. Korpát bármilyen bio boltban tudsz beszerezni. A bagettodra kiváncsi leszek!
|
Szia Böbsi!
Örülök hogy ilyen sok receptet írtál,így nekem is van miből válogatni.Írod a receptekben a korpát,hol lehet beszerezni?Most készül a te recepted alapján a bagett,ha elkészül beszámolok róla.
Jó sütés,főzést mindenkinek! |
Szia Mariska! Én is úgy gondolom ahogy Zsizsu, írta a saját recidet megvariálod korpával, és teszel hozzá graham lisztet.
De hoztam neked egy pár net-ről leszedett receptet, igaz hogy kenyér recept, de hát azt nyugodtan kifli formájában is megsütheted. Válogass kedvedre.
Ja.....és hoztam egy kukoricás kenyér receptet is. Na milyen vagyok?? :-)))))))
Falusi kenyér
1 TK élesztő 25dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 25 dkg fehérliszt 1 TK só 1 EK cukor 3 EK korpa 1 ½ EK tejpor 25 gr vaj 130 ml almalé 220 ml víz
50%-os korpás cipó
1 TK élesztő 25dkg korpás liszt 25 dkg fehérliszt 1 1/2 TK só 1 1/2 EK cukor 3 EK korpa 1 ½ EK tejpor 25 gr vaj 360 ml víz whole wheat Bake (5:00)
Kukoricás kenyér
1 TK élesztő 40 dkg búzaliszt 10 dkg kukoricaliszt 3 EK (lehet kukorica)olaj 1 TK só evőkanál tejföllel három dl vízzel hosszú, lehetőleg francia, vagy fehér kenyér progin sütni.
Korpás kenyér
Hozzávalók 80 dkg kenyérhez. 4 dkg Italo-Mix alapkeverék 2 evõkanál búzakorpa 15 dkg világos rozsliszt RL90 35 dkg sima liszt BL55 4 dkg kukoricaliszt 2 evõkanál olaj 1 dkg élesztõ 2 teáskanál só 3 dl víz Hosszú programon ( 3:50 ) süssük. Finom ropogós héjú kenyeret kapunk. |
Szia Maris!
Köszi, hogy hiányoltál, sajna nem önszántamból, csak a körülmények hozták így.
Nekem külön korpás kifli recim nincs, de abból a kifli reciből, amiből szoktál sütni lehet készíteni.
Próbáld ki kb 50 dkg liszthez nyugodtan tehetsz 2-3 evőkanál búzakorpát, bár én a zabkorpát jobb szeretem. Minden kenyérbe és péksütibe teszek.
Kicsivel több sikért tegyél bele és ne az összes folyadékot egyszerre. Remélem azért Böbsi is segít majd.
Szép napot mára és jó sütögetést. |
Szia Zsizsu!
Jó hogy itt jártál,hiányoztál.
Neked is írom korpás kiflit szeretnék készíteni.Tőled is segítség,ha van valami jó ötleted.
Böbsinek is írtam,nem SOS csak ha van tipp nagyon jó lenne. |
most olvasom graham lisztel készül a korpás kenyér akkor ebből lehet kifli is, jól gondolom? |
Szia Böbsi! Kellene nekem korpás kifli recept,szerinted hogy kellene készíteni?Nincs valami jó reci amit én esetleg nem vettem észre.Ma sütöttem sóskiflit és kenyeret is.Héten du-tán itthon vagyok.Szoktál paradicsomos káposztát készíteni ? én nagyon szeretem ,holnapi ebédem,de csak nekem.
holnap is mész? |
Szia Böbsi!
Köszönöm a kedves szavaidat , amit Margitkához írtál.
Nagyon aranyos vagy.
Már jól vagyunk!!! |
Szia Andi!
Köszönöm, az utazás most már mondhatom jól sikerült. A képeket megkaptam, a helyére is biggyesztettem :-))) Nagyon jól néznek ki, én is csináltam egy párszor túros batyut de sokszor kinyílnak, van erre valami praktika, hogy úgy maradjon mint neked a képen?
A rántottsajtott meg kimondottan imádom, csak az én kis családom nem szereti, egyiksem. Így nem is csinálok, sok mindenről leszokik az ember ha többség úgy kívánja. Én holnap, csirkeragú levest készítek szalonnával tűzdelt pulykaszárnyat és valami köretet (azt még ki kell találnom.)
|
Szia Böbsi!
Remélem jól sikerült az utazásod?Én Debrecenben voltam ma.Tegnap próbáltam elküldeni a képeket a sütieimről,de a kiszolgálóval probléma van.Holnapra hívtam ki a szerelőt,remélem megcsinálja,és tudok E-mailt küldeni.
Ma rántottsajtot készítettem sültkrumplival,bablevesem még volt.Fincsi kenyeret is sütöttem,holnapra még nemtudom mit főzzek.Te már tudod?
Üdv:Andi! |
Szia Maris!
Köszi a torta csíkozásának a trükkjét! Eszembe nem jutott volna, de most már értem! Látom, hogy Te nagy szakértője vagy a tortáknak!
|
Mariska!
|
|