Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Brassói aprópecsenye Böbsi módra:

|
Mariskám! Én gratulálok szülinapja alkalmából, 4 éves kis emberkének. Gondolom a kicsi unokád. :-))) Délután jövök! |
Sziasztok! Tegnapi süteményünk: Duna hullám, sajnos megint a csokimáz elrontotta kicsit a látványt,de nagyon fini süti, meleg szívvel ajánlom mindenkinek.

|
Szia Böbsi!
Szia Mariska!
Nagyon köszönöm a jókívánságokat a fiam nevében is.
Nagyon aranyosak vagytok.
Mariska!
Annak a csodálatos 4 éves emberkének kívánok én is nagyon boldog születésnapot.
Nem is figyeltem, hogy 500. vagyok, de köszönöm a virágot is.
A kukoricás kenyeret is ki fogom próbálni, én már máskor is tettem bele kukorica lisztet, de akkor nekem mindig kicsit morzsaláloksabb lett.
Azért a kukorica pelyhet is kipróbálom. |
Szia Zsizsu!
Én is gratulálok a vizsgádhoz és természetesen a szülinaphoz is.20 év csodálatos, de jó is volt 20 évesnek lenni.Holnap nálunk is szülinap lesz, egy csodálos emberke lesz holnap 4 éves.
Zsizsu én kukoricalisztet tettem a keverékbe,nagyon finom volt nem fogom kihagyni belőle szerintem soha,régen is gyakran vettem kukoricás kenyeret.Tegnapi egy kicsit a figyelmetlenségem miatt lapos lett,de késő volt és tudom, hogy a kimérésnél nem figyeltem kellően és azért mi tudjuk,hogy amikor mérjük a lisztet vagy vízet figyelni kell,így a tegnapit nem is sütöttem zacsiba szükség volt a tepsire. |
Szia Zsizsu! Mégegyszer gratulálok a vizsgádhoz! Gratulálok a fiad születés napjához, és sok szerettetel üdvözöllek mert te vagy az 500-adik hozzászóló a fórumomban!

Mariska megcsinálta a kukoricás kenyeret, azt írta nagyon fini volt, a receptet a fórumozók receptjei között megtalálod, kép is van róla. Legyen nagyon szép estéd! :-)) |
Szia Böbsi!
Sziasztok!
Megígértem, itt vagyok.
Nagyon szép dolgokat sütöttetek, mindenkinek gratulálok.
A hét végén, vasárnap én is készülök sütni egy kenyeret.
Találtam a kamrában egy zacsi kukoricapelyhet.
Ha jól emlékszem Maris készített ilyen kenyeret.
Milyen lettz és mennyit kellett beletenni?
Most visszaolvasom, talán meg is találom.
Mindenkinek szép estét, az enyém már nagyon szép.
A fiam holnap lesz 20 éves! |
Szia Andi!
Köszönöm, én is várom a sütiről a képeket,gondolom finom volt. |
csak amikor késön jövök haza, nem zacsiba sütöm ,mert a formához úgy gondoltam kár a zacsiért,tényleg nagyon lágy lett,kiváncsi vagyok milyen lesz,tettem be vízet edénybe külön.
én általában minden második héten vagyok itthon du-án,egyébként meg 6-7 között érek haza |
Mariska! lefekszem, jó éjszakát, szép álmokat! Szióka!
|
nem a vargabéleshez réteslap,vagy esetleg omlós tészta és levestészta kell és úgy a túró,mig a stiriait liszt,túró,tejfölel kell tésztává gyúrni és ezt kell kifőzni és keveréket készíteni és ezt a kifőtt tésztát ebbe belekeverni és így kisütni |
Ilyen későn szoktál sütni kenyeret?, vagy csak ez egy kivételes nap. Egyébként a krumplival télleg vigyázni kell, sokkal kevesbb folyadék kell ha van krumpli. Majd egyszer lehet hogy megpróbálom, zacsiban sütötted ezt is? |
Mariska! Néha jólenne ha elcsipnélek délutánonként is, :-))) most dolgoztam a számítógépen és elhúzodott a munka, csak azért voltam itt ilyen sokáig, ált délután ücsörgök itt.
|
most tettem be a kenyeret, ma annyira ellágyult a tészta,hogy kénytelen voltam formába tenni,lehet hogy a krumpli egy kicsit több volt mint ami kellet volna az nagyon tudja lágyítani a tésztát.Egyszer ha lesz kedved próbáld ki a kukoricás kenyeret tényleg nagyon finom és a tegnap előtti még ma is nagyon finom volt és puha és nem morzsalódik |
Ez ugye a Vargabéles? Nekem is van egy receptem de nem igen izlik. Ebben tészta van és az valahogy kilóg a sorból. Holnap Duna huulámot csinálok, ismered? Télleg megkaptad az emailt? |
ami igaz az igaz mondja is a családom ,hogy nem lehetne inkább reggelre friss kifli,mert a kg-ok csak úgy szaporodnak,vagy alig várják már hogy reggel legyen,mert azért figyelünk a Norbira is |
Most olvasgattam Margitnál és látom a stíriai metélt volt a téma Te nem ismered? A stíriai metélt gyúrt tésztából készül és túró kell hozzá.Egyébként nagyon finom,ha kell a reci majd leírom. |
Ami igaz az igaz, én ma vacsira egy egész bagettet befaltam, szégyeltem is magam miatta! :-))) |
ami finom azt nem tesszük a sülyesztőbe |
|