Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [445-426] [425-406] [405-386] [385-366] [365-346] [345-326] [325-306] [305-286] [285-266] [265-246] [245-226] [225-206] [205-186] [185-166] [165-146] [145-126] [125-106] [105-86] [85-66] [65-46] [45-26] [25-6] [5-1]
Szia Böbsi!
A kapucinert én 30x22 cm-es tepsiben sütöttem, előmelegített sütőben 200 fokon 18 percig. Tettem be egy kis lábasba vizet is, így nem púposodik meg a közepe. Nekem sem volt itthon tejszínes pudingporom, mert már elhasználtam, de tökéletes lett a vanilia pudinpgpor is, mert azt tettem bele. Nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz a 2 pudingporral főzött krém + a ráma és a porcukor keveréke! Igaz, jó sokáig hagytam a gépet, hogy keverje. Próbáld ki, érdemes!

Böbsi! Sokkal jobb így az oldalad!
|
Köszi Fruzsika! Megyek és meg is nézem.
Margitka! Voltam már reggel nálad, nagyon jól néz ki a Kapuciner szelet, meg is csinálom, csak vennem kell tejszínízű pudingot mert az nincs. Gondolom kicsi tepsibe sütötted, hány fokon, hány percig? |
Szia Böbsi!
Tényleg nagyon finom lett a mai ebédünk (milánói karajjal), köszi az ötletet! :-) Igaz, hogy nem fogyókúrás...
Aztán még délután megsütöttem a Maresz által beírt kapuciner szeletet. A fiuk már megúnták a szaloncukrot... De nem bántam meg, mert nagyon finom lett, csak a csokimáz tört rajta, amikor szeleteltem, meg is szórtam rendesen csokidarával...

|
És itt ajánlom az első vagy a második képfeltöltő használatát. A másodiknál egy kicsi programot töltesz a gépedre, és nagyon könnyű vele feltenni a képet.
Ajánlatos a gépeteken lekicsinyíteni a pixel méretét egy szerkesztő progival akkor, ha nincs gyors interneted, mert akkor eltarthat pár percig. És 600 pixelnél nagyobb képfelbontásban nem tudjátok egyik fórumra sem betenni - sajna. Feltölteni még gyors nettel feltudjátok a Fototárra, de mindenképp le kell töltsetek a gépetekre egy ingyenes és magyar képszerkesztő progit. Ilyen pl az IrfanView. |
Szevasztok!
Böbsi kérdezte tőlem, hogy hogyan lehet elérni a T-onlin(origo) Fototárát.
Így:
Fellépsz a T-online Portálra: http://t-online.hu/index.html
Itt a bal menüsorban megkeresed a Szolgáltatások alatt a Fototárat és rákatt, s már benn is vagy.
Itt a Regisztrációra. Regisztrálsz és máris van Fototárad. |
Böbsi!
A tegnapi kenyerem csak tönkölybúza-lisztből készült.
A mai kenyerem vsizont ugyan ezzel a módszerrel, de abban volt Graham liszt, burgonyapehely, BL-80-as liszt és tönkölybúza liszt is. |
Zsizsu! A jégkása kenyerét csak tönköly fehér lisztből csináltad vagy keverted finomlisztel? |
Szia Böbsi!
Többféle zacsi méret van, én a 45x38-as Alufixet használom, legalább 5x lehet felhasználni, csak vigyázva kell a kenyeret kivenni.
Amikor elöstzőr megkelt a tészta megformázod és beteszed a zacsiba. Nem szoktam semmivel sem lekenni.
Pár helyen ki kell szúrni tűvel. Nagyon finom ropogós héjú kenyér lesz benne. |
Szia Maris!
A bécsi fonott kalácsot valóban nem formában sütöttem, de nekem nem dőlt el.
Nem tudom mit csináltam vele, de ilyen lett. Ez egy szélesebb 3-as fonat és egy keskenyebb, amit a tetejére kellett tenni. |
Böbsi!gyönyörű!sietek, mert készül a kifli, én is Norbizom csak néha bünbe esem ezért bicizem esténként. |
Mariska! Zöld citroma...ugye milyen szép?
 |
Mariskám, bizony a finomnak nehéz ellenállni. Ez a baj ezekkel a finomságokkal hogy hizlal, én tavaly télen jártam így. Semmi mást nem csináltam csak minden délután sütöttem valami finomságot, az lehetett kifli-zsemle, egy jó kenyér vagy akár egy finom briós, és szinte pár hét alatt felcsuszott rám közel 10 kiló. És tudod ezekkel a sütésekkel az volt a baj hogy én este sütöttem. Elkeseredésembe elkezdtem a Norbi féle diétát, az "update-t és 1,5-2 hónap altt le is adtam. Azért is írtam be ide a recepteket hátha tudok valakinek ebben segíteni.
De azért mi csak sütünk, nem állunk le! Csak óvatosabbak leszünk! :-))
|
Szia Zsizsu!A bécsi fonott kalácsnál mit teszel,hogy nem dől el? Látszik rajta ,hogy nem formába sütöd,de akkor mitől marad ilyen nekem mindig megdől egy kicsit az egyik oldalra, amikor kelesztem a tepsin. |
Szia Böbsi! A kiflim nagyon finom ma muszáj még egy adagot készíteni.Tegnap óta annyit ettünk ,hogy már alig bírok levegőt venni úgy tele vagyok minden jóval.Calzone ,kifli és a raffaelló most már vissza kel fogni magamat,mert esténként tekerhetek nem 30 percet hanem egy órát.Egész héten koplalok és hétvégén meg fuccs bepótolom, ez szörnyű,de a jó az jól esik.A citromom egy kicsike fa már tavaly volt egy pár szem rajta csak amikor bevittük akkor elrúgta a termést,én nevelgetem metszegetem, alakítom kedvemre,remélem ez az egy szem beérik.A zacsiba sütés az én fantáziámat is piszkálja,olvastam Zsizsunál ezt még meg kell beszélni.Majd még ma jövök. |
Mckoy! Ez egy nagyon gyors süti, kimondottan a kevés idővel rendelkező háziasszonyok számára. Próbáld ki! A recije a recepjeim között megtalálod. Mindössze 5-10 perc az összeállítása.
A fényképezést meg már nálunk megszokták, a röhögésen már túl vannak. Most már ha nem kattintok akkor azt kérdezik te nem fényképezed le? Csak akkor gáz, mikor vendégek vannak és a süteményt előttük vágom fel, és le kéne fényképezni, na akkor van csak igazi bambulás, hogy én minek is csinálom ezt. De ezt nem mindenki előtt merem megcsinálni., Nálunk a konyha és az étkező egyben van, ezért nem mindig tudom elkerülni. De egye fene..... |
Szia Margitka! Nekem még van egy joghurtos süti recim is az is épp ilyen gyors süti mint ez. Ennek a receptjét is felraktam a receptjeim közé.
Tegnap megjöttek apukámék elsőre megkért be-e kapcsolhatja a tévét mert kézilabda mecs van. Mosolyogtam eggyet és rögtön eszembe jutottál.
|
Zsizsuka! Én is pont hasonlóakat akartam kérdezni tőled mint Fruzsika a zacskó sütéssel kapcsolatban. Jól emlékeztem hogy te szoktál így sütni, és mindig így sütsz? Mekkora kenyér fér bele a zacskóba, vagy többféle zacskó méret van? Nem is rakod formába a kenyeret csak úgy a tepsire? |
Szia Mariskám! Úgy örülök hogy sikerült fincsire megcsinálnod a calzonet, és ízlett mindenkinek. Én is ha pizzát csinálok soha nem hagyom ki.
A tegnapi családi összejövetel jó sikerült, 1 órakor feküdtünk le, és 10 kor keltem ki az ágyból. Most kicsit kapkodok, délben apa főz, halászlét csinál, én meg beugrottam hozzátok és utánna megyek, díszeket összepakolni., karácsonyfát bontani.
A képeket betettem a "fórumozok képeihez" Nagyon jó néz ki a calzoned, és a sós kiflid is, ezt annak idején Fruzsikától tanultam, így ővé az érdem. A kenyered ha jól emlékszem az fokhagymás., ugye? így tettem be a képekhez. A citromfád egy része csodálatos, kiváncsi vagyok az egészre, majd egyszer kattintsd le. Képzelem a kerted milyen lehet!!! :-)) Már allig várom a tavasz, és a szép képeket! Jó étvágyat az ebédhez! Délután még jövök.
|
Szia Fruzsika! De örülök hogy végre sikerült belépned, ez a gportal nekem is okozott sokszor meglepetést, és neked sem ment egyszerüen. A topicocat is a főoldalra tenni, 2 napomba telt míg sikerült. De ti miről beszélgettetek Margitkával azt sem értettem "Mozilla firefoxot" nagyon sokat kell még tanulnom, de majd figyelek- hozzátok képest kis almás vagyok. :-)) Látom téged is felcsigázott a zacsiban való sütés, szerintem ki kellene próbálni. Csak félek ha nem teszem valami formába a kenyeret, elmászik. Nem mindig történik meg de előfordul, és ez olyan rossz. Szeretem a szép magas kenyereket. |
Zsizsuka! Komolyan, sütőzacsiban süssem a kenyeret? Ugyanúgy, olyan hőfokon, ahogy szoktam?
Kell e a sütőzacsit kilukasztani néhány helyen? Te nem is teszed akkor formába és tepsibe a kenyeret? Csak rá a sütőlemezre?
Jujj, de izgalmas, megpróbálom majd.
Elég nagy a sütőzacsi egy egykilós kenyérhez?
(kész állapotban egy kilós) |
|