Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [445-426] [425-406] [405-386] [385-366] [365-346] [345-326] [325-306] [305-286] [285-266] [265-246] [245-226] [225-206] [205-186] [185-166] [165-146] [145-126] [125-106] [105-86] [85-66] [65-46] [45-26] [25-6] [5-1]
Szia Szilvi! Szóval te dísznővénykertész vagy. Az jó! Mert mint írtam Marisnak tavasszal nagy munkába kezdünk a kerttel. Egy csomó virágot szeretnék ültetni. Miztos lesz egy-két kérdésem. Nagyon kiváncsi vagyok a növényeidre. Ha beindul a téma tavasszal, indítok egy kertészkedés topicot.
Szilvi nem terveztek otthonra is egy számítogépet? |
Megmutatom nektek Maris Fekete erdő tortáját. Szerintem nagyon ennivaló! A receptet megtaláljátok a fórumozok receptjeinél.
 |
Szia Böbsi!
Úgy elszalad az idő, amikor ideülök netezni. Pedig még az uw-s e-mail-jeimet sem néztem meg..., már mennem kell főzni...Szerencsére elsokalltam a zöldbabfőzeléket, a friss "gyors" kenyerem már megsült. Hamar főzök egy kis rántott levest még. Süti is maradt.
Aztán még valamit összeütök, mire itthon lesznek az éheseim... :-)
|
Maris! Most Szilvi hozzászólását olvasva, azt még mondanám hogy amit láttál a képen 1 db pizza és 2 db calzone az 75 dkg lisztből készült. Eddig 2 db calzonet csináltam fél kiló lisztből, de az már kevés nekünk, így jött hozzá a pótlás, a sonkás pizza. De nagyon jól hangzik Szilvi görög pizza tölteléke! |
Böbsi !
Írtad, hogy felétek nem esett a hó és hideg sincs arra?
Érdemes volna egzotikus növényekkel próbálkoznod,kivi, füge, gránátalma, szőlő, passiógyümölcs, citrom, nari..........
Marisom!
Olyanokat sütögetsz, hogy az már őrület,fekete erdő torta........csorog a nyalám..nyam...nyam.
A pizzára, ha beleszólhatok én fokhagymás tejfölös öntetet csináltam, majd sertés combot gyros fűszerben megpiritottam és rászórtam a pizzára került rá vizes sós uborka szeletelve és aprított tonhal levétől kinyomkodva és mozarella sajt, ezt pizzériában ettem először és sokszor csinálom otthon mert isteni a neve: Görög Pizza.
A pizzatésztát abból az adagból ami itt a honlapon írt Böbsi abból én egy gáztepsinyit nyújtottam és sütés után újnyi vastag jó ropogós tészta lett, isteni! |
Szia Böbsikém!
Annyi mindent írtál ám te is,no akkor: a kenyeret aszerint csinálom ahogy írtad a lapodon, de ügyeskedni próbáltam vele és a géphez kapott recepteket variáltam több kevesebb sikerrel, ezt próbáltam kifejteni, szóval a receptjeid sikerülnek de hát a nyughatatlan vérem a próbálkozással ez nem jött össze, meg friss élesztős dolgokat dobáltam ki, mert savanyú íze volt.
A pizza tésztádat is kipróbáltam, calzonet is tök jó lett és egy áldás ez a gép, hogy nem kell a kezeimet zsibbadtra fárasztanom dagasztás közben.
Szóval így utólag visszagondolva, bármit elcseszhettem benne, a grahamlisztet nem csípi a bomanom, vagy még tapasztalni kellene.
Kuglóf az isteni lett, és a beigli tésztát is a géppel kevertettem össze(kevert tészta programon)és ott is kelesztettem meg.
A virágokról ha elkezdünk beszélni abból baj lesz, mert ne tudd meg fóliánk is van és szép kertünk, díszkert és gyümölcsös, ugyanis az első szakmám dísznövénykertész és virágkötő, imádom csinálni és egzotikus növényeket gyűjtök, van egy csomó képem, majd egy hét múlva több idő lesz itt a munkahelyen akkor majd teszek fel sok képet.
|
Margitka! Én már szinte mindig így csinálom a spagettit, a rántott szelet meg már szinte kötelező. Nagy hús fogyasztok vagyunk. Sajna nálunk a gyümölcs leves nem jön be, vagyis én valaha nagyon szerettem, de a töbség elnyomásban tart, így elszoktam tőle. Nem is ettem hosszú évek óta. Te mit főzöl ma?? |
Maris! Ja a, pizzával kapcsolatban, én ahogy a képen láttad, mindig csinálok 1 db sonkás pizzát a nagyobbik fiam kedvére, és 2 db calzone-t (hajtogatott pizzát) a mi kedvünkre. Az eggyiket tejfölösen csinálom (én így szeretem, meg a kicsi fiam) és apának paradicsmosan. A tejfölöset úgy szoktam elkészíteni hogy 1 kis doboz tejfőlt összekeverek 2-3 gerezd zúzott fokhagymával jó sok reszelt sajttal, persze még kenhető állapotban maradjon. A pizza felét megkenem a tejfölös masszával rárakok sonkát, savanyú uborkát, házi kolbászt (komolyan a házitól egész más az íze, kifolyik az a finom szaft) lehet egy kis bacont (én nem mindig szoktam) és a maradék tejfölös öntettel befedem. Ráhajtom a pizza másik felét. Villával a széleit jól összenyomom. És még kicsit kelni hagyom a tepsiben. Sütés előtt vizes tojival kenem, de még lehet egy kis reszelt sajtot is szórni rá (akkor ropogos lesz) A paradicsmos szintén úgyen ez paradicsom mártással.
De ezt mind megtalálod a receptjeim között, azon belül a egyéb receptek. |
Marisom, megint jól felcsigáztál! Nagyon tetszik a Fekete erdő tortád. Később be is teszem a képeid közé. Gondolkodás nélkül meg is sütném, csak félek a tejszíntől, mint már írtam nem mindig sikerül felverni. Hétvégén vendégeim jönnek, most lesz a 15-ik házassági évfordulonk, ...valamit sütnöm kéne.
Ma nemtudom milyen nasit csináljak, nincs valami ötleted?
Nekünk is van kertünk nem túl nagy de eddig ez sem volt. Most költöztünk, kertes házba Tavaly októberben, most tavaszra szeretnék sok virágot ültetni, most fogjuk majd a fűvesítést is megcsinálni, tehát lesz munka bőven. Én nagyon szeretem a növényeket, nyáron főleg a muskátlit. Tervezem hogy készítek majd sok képet, és hozom megmutatni nektek. Eddig a nyaralónkba éltem ki magam, ott töltöttük az egész nyarat, és ott ültetgettem, csak mindig fájt a szívem mikor ott kellett hagynom a virágokat mikor kezdődött a suli szezon és haza kellett jönnünk. Nagyon várom a tavaszt, most hogy vége lett az ünnepeknek.
|
Szia Böbsi!Szép napot ma ha jól értettem a Margithoz írt válaszodban ma nem kell főznöd,akkor írány a nasi készítés?Mi jót fogsz ma készíteni? Gondolom a fiúk szívesen veszik a kényeztetést?Mit tettél az utoljára sütött calzonéba,mivel fűszerezed a tölteléket?Nagyon készülök szombaton sütni ebédre, szeretném ha jól sikerülne.Gondolom hogy gazdagon töltve laktató.Mindenkinek egyet készítesz vagy egy kettő nagyobbat?Milyen vastagra nyújtod a tésztát ?Majd jövök délután a héten rövides vagyok, és még most télen nincs kert jobban ráérek,Neked van kerted, és ha van szeretsz kertészkedni?
Szia Szilvi! Csak egy mondat remélem nem kell sokat dolgoznod és jut egy kis időd ide is.
Sziasztok most már rohanok. |
Böbsi!
A milánó így ahogy írod még lakatósabb lehet! :-) Hát ez előtt valóban húslevest, vagy talán még egy könnyebb gyümölcslevest is el tudok képzelni... :-))))
|
Szia Böbsi!Kicsit nem tudok géphez jutni és már is csak kapkodom a fejemet annyi olvasni való van.Tegnap csak egy percre néztem be,de ma aztán behozom a lemaradást.Az élet rendesen megpezsdült ez nagyon jó.Nagyon csábitó a calzone szombaton készülök megsütni,a somlói is hmm..nyálcsorgató.Kerékpározhatunk esténként róhatjuk a km-t ,hogy ne rakódjanak ránk a kg,mert az ennyi finomság után könnyen megy.Nálunk nem került süllyesztőbe a sütőporos kuglófod megint sütni fogom ,mert nagyon ízlett és ez nem szárad ki szerintem ahogy állt úgy még finomabb lett.Küldöm a fekete erdőről a képet a hab nem az igazi de nem maradt egy pici morzsa sem nagyon finom lett . A lányomnál a kenyérsütés rendben a víz nem volt jó mérve.
Szia Szilvi! BUÉK nagyon örülök hogy újból itt vagy .Mégegyszer sok minden jót kivánok Nektek ,nagyon jó a kép amit láttam,aranyosak vagytok rajta.Sütés főzés mellett azért olvastam volt részed a tél örömeiben is.Nálunk is jó nagy hó volt most is van de ez az eső már sokat elvitt belőle, inkább maradt volna a hó.Örülök hogy ízlett a bejgli,ha van kedved próbáld meg a pogácsámat is én nagyon szeretem.
Sziasztok jó sütögetést én is azt fogom tenni.Böbsi a milánói is finom lehet ki fogom én is próbálni. |
Úgyanúgy mintha spagettit készítenél csak ha kész a szósz összekeverem a tésztával és egy lapos jénai tálba teszem, rászórok jó sok sajtot, és beteszem a sütőbe, 15-20 percre. Tálalásnál rárakom a rántot szeleteket. És már mehet is a böndőbe. :-))
|
Böbsi!
A milánói bordát hogy csinálod? Én csak milánói makarónit szoktam készíteni.
|
Szia Margitka! Én ma húslevest csináltam, és Milánói sertés bordát. Úgy sikerült befőznöm hogy holnap nem kell törnöm a fejem mi is legyen a menű. Tegnap megint császármorzsit csináltam délutáni nasiként, talán túlságosan is megszerettük. |
Jaj Szilvikém, elfelejtettem, hát persze hogy rakhatsz fel recepteket, bárki rakhat akinek kedve szottyan. Láttad a képidet is közszemlére tettem. :-))) |
Szia Szilvi! Azt sem tudom hirtelen mire válaszoljak neked, annyi kérdést tettél fel, de semmi gond csak vissza kellet kanyarodnom az elejére, aranyos vagy, hiányoztál itt a topicban.
Nem is gondoltam volna hogy te ilyen szép helyen laksz, úgy látszik minden internetes ismerősőm ezen a környéken él, gyönyőrű lehet, télen főleg mikor mindent el lep a hó. Én Dél-Alföldön lakom, itt még hirből sem ismerjük a havat. Idén is csak egyszer-kétszer esett, úgy 2 napig tartott.
A kenyérkéiddel kapcsolatban: elősször is milyen receptet használsz ami annyira nem megy, ha az enyémeket próbáltad ki, annak sikerülnie kell. Ha úgy csinálsz mindent ami a receptben áll. De ha más reci, akkor írd meg mi van a benne, és a hozzávalókat kibeszéljük mert akkor az arányokkal van a baj. Az én gépemen van egy alap és egy fehér kenyér program, igazából mindegy melyiket használom, és épp ezért gondolom hogy nem a program a hibás, főleg mert a fehér kenyered sikerül. A síkértől és az aszkorbintól meg csak jobbnak kéne lenni a kenyérnek, és nem rosszabnak. Ha nem kell meg a kenyér, az élesztő hibája, milyen élesztőt használsz? És egyáltalán nem kel meg vagy csak alig?
Nekem teflonos muffin formám van, de azt mondják szilikonos jobb, mert nem kell kikenni, és egyszerübb a takarítása is. Az állagát meg a recept alapján már úgy is megismered.
Aztán mond meg a főnőködnek hogy engedjen kicsit a számítogép előtt lazítani is, nem mindig csak a munka.
A párocskádnak meg jobbulást kívánok! Böbsi
|
Én még muffit nem sütöttem, milyen formát vegyek?
Szilikonost v. simát?
egyáltalán milyen állagú? Kuglóf szerű?
Gépi kenyérsütéssel kapcsolatban pedig egy pár rossz tapasztalatom van, amit kipróbáltam recepteket különféle programokon, nem igazán akarnak összejönni, nem tom mi a hiba, a kenyér legtöbb esetben nem sül meg vagy nem kel meg, mit csináljak? csak az egyszerű fehérkenyér jön össze mindenféle variációval+ a kalácsok, de ha már ilyen- olyan varázsokat teszek bele v.sikért nem lesz jó....???????????? |
Drága Böbsikém!
Persze, hogy lesz kedvem írni, csak tegnap is rengeteg melóm volt a munkahelyen és ugye nekem nincs otthon netem, sajna.
Valami gubanc itt is van a rendszerben, nem hiszem, hogy a honlapod hibája, lehet hogy én voltam a ludas, na de mindegy!
Puszillak mindjájatokat és imádni való receptjeiteket is, halálra sütöttem és főztem magam, mert a nászútat második nap félbe kellett szakítanunk a párom dereka beállt rendesen, ma érzi jobban magát, de itt a Bakonyban rengeteg hó esett és én sokat síeltem és szánkáztam ,mert az utcánk végén itt a felvonó, ezt jól kihasználtam a pihenő napok alatt.
Nagyon jól sikerült az esküvő és remélem tetszett azért a fénykép amit küldtem, mindenképp teljesíteni akartam a kívánságotokat, maris bejglije isteni lett van fotó róla és majd felteszem ha hagynak itt a gonoszok érvényesűlni a gép előtt.
Szilvesztert mi kettesben a TV előtt töbszöri bealvással ünnepeltük.
Böbsi az új esztendőre sok új tagot kívánok!
Mariskának erőt a sok sütéshez, minél több jó receptet írj!
Én is rakhatok majd fel?
Puszi nektek! |
Szia Böbsi!
Hát a mai nap sem sokkal jobb... Nekem is alig működött a vipmail-es levelezőm, sőt az uw-s is csak alig jött be reggel...
De bízzunk benne hogy jobb lesz! Na megyek ,mert még nem késuz a zöldbabfőzelékem, csak bekukkantottam hozzád. Te is főztél ma?
|
|