Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [445-426] [425-406] [405-386] [385-366] [365-346] [345-326] [325-306] [305-286] [285-266] [265-246] [245-226] [225-206] [205-186] [185-166] [165-146] [145-126] [125-106] [105-86] [85-66] [65-46] [45-26] [25-6] [5-1]
Margitka! Neked is köszönöm ezt az aranyos kis animációt, és jó kívánságot. Most volna egy kis időm kicsit átkukkantani hozzád beszélgetni, de nincs szerencsém, nem jön be a fórum. Gondolom ez téged dühít a legjobban. A fiam adott nekem 1 órát, mert hát itt a hétvége és most végre géphez ülhet. |
Mai fehér kenyerünk.
 |
Jaj Mariskám nehogy elkéssek, hiszen te holnap sütöd a calzonet! Szóval, a calzone-t vékonyra kell nyujtani. Van az a nagy gáztepsi, bíztos neked is van. Akkorára nyútsd hogy az beleférjen, így összehajtva pont kettő calzone fog beleférni (0,5 kg lisztből) (Nézd meg mégegyszer a képemen) Ha rajta van a tepsin, hagyd még kelni, én mindig megvárom hogy olyan szép puffat legyen (olyan mintha vastag lenne a tészta) az idő kb:20-30 perc Sütés előtt lekened, és villával megszurkálod, hogy kijöjjön a gőz. |
Szia Zsizsu! Neked is köszönöm! Kicsit elszámoltam magam, nem tudok át állni a 2006-os évre. Előbbi hozzászólásokban azt írtam hogy 15-ik, de hát ez már 16-ik évfordulonk, és már 19 éve ismerjük egymást. |
Szia Margit!Még életembe nem vettem tejport legalábbis a közelmúltban.A raffaellóhoz jó az instant sovány tejpor? mást nem találtam. |
Szia Böbsi!Mennék én meg is csinálnám szívesen,de NEKED is megy.Annyit találtam,hogy van a dr Oetker instant zselatin azt nem kell tejbe ,hanem rögtön a tejszínbe és ez igy sokkal könnyebb együtt verődik, csak követni kell a használatit.Milyen vastag legyen a tészta a calzonéhoz? |
Szia Böbsi!
Én is kívánok minden jót a házassági évfordulótok alkalmából.
Nem tudom hányadik, de az nem is baj, legyetek egymáshoz türelmesek, legyetek boldogok még sok-sok évig! |
Szia Böbsi!
Én is gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából, bár nem tudom pontosan mikor van! Sokáig legyetek nagyon boldogok!

Küldtem e-mail-t!
|
Szia Szilvi! Köszönöm szépen, remélem még hosszú évekig "boldogítjuk" egymást
Hogy állsz a kenyérsütéssel? Akad még rossz kenyérke?
Maris! Köszönöm neked is a gratulációt. Aranyosak vagytok!
Kiváncsi vagyok milyen segítséget kapok még tőled! Talán az lenne a legjobb ha eljönnél, és elkészítenéd nekem. :-))) Vagy legalább a tejszínhabot. :-( Na jó többet szót se a tejszínről! Szombatra vagy a te fekete erdő tortádat vagy mézes krémest fogom elkészíteni.
Köszi amit küldtél, én is szeretem az ilyeneket. |
Plicher! Lehet hogy már láttad, nálam is találsz krumplis kenyér recit. Van egy ami krumplival készült és egy krumpli pehellyhes recept. Hol ezt hol azt szoktam megcsinálni. Ha van kedved próbáld ki. Finomak!
Olvastam hogy porélesztővel szoktál sütni, sztem mihamarabb válts a friss élesztőre, sokkal jobb. Üdv: Böbsi |
Sziasztok!
Böbsi!
Tegnap sem kerülte el a figyelmemet csak egyszerűen annyi minden mozgólódik a fejemben de Nagyon sok sok boldog évet kívánok nektek eggyütt szeretetben, szerelemben!
Majd még bekukkantok! |
Szia Böbsi!Gratulálok a házassági évfordulóhoz nekünk is, januárban van csak 22-én.Próbáld ki a pogácsát amit beírtam én úgy gondolom nem fogod megbánni és ne félj a fekete erdőtől, vagy Te olyan gyakorlott, hogy elsőre sikerüljön.Ma körbe nézek egy kicsit, hogy még milyen sigítséget tudok hozzá nyújtani este jövök.
Szép napot és jó sütögetést, de kevés nasit csak egészségesen..... |
Szia Margit!Jól gondolod tényleg nagyon finom, próbáld ki én csak,biztatni tudlak nem nehéz elkészíteni.Én a raffaellóval fogok próbálkozni.Szép napot. |
Szia Szilvi! A kert az nagyon izgi,milyen egzotikus növényeid vannak? és ilyenkor hol tartod őket?Nekem van banánom már kétszer termett és most van egy szem citrom a picike fámon/oltott a fa/,van fűgém ami mindig elfagy ,de azért idén termett mert szép hosszú volt az ősz és van babérom azt /szerelmem az Adria/ Horvátoktól hoztam ,amerre járok mindig szaporítok valamit.Tobozok nélkül /félkocsi min./nem jövök haza és és ..,de ezt majd megbeszéljük még.A növények nevelése olyan izgis mint egy jó kenyér vagy süti elkészítése.Nekem is van fóliám és üvegházam is, de mi ezt még nem fütjük de ha egyszer otthon leszek na akkor aztán gondolhatod.Nyáron mindig hanyagolom a sütést a kert miatt ilyenkor csak a kenyér meg a szezon sütik mennek,na de még tél van.
Ha a pékek,szakácsok ,cukrászok és kertészek elkezdenek beszélgetni akkor nőnek az oldalak a honlapon.Holnapra jó de kevés munkát. |
Szia Böbsi! Irány a calzone most már annyira felcsigáztátok a fantáziámat,hogy már érzem is a tészta és a töltelék illatát ..hm.hm.szombat a nagy nap.Kertészkedés na arról szintén lehet annyit írni mint a kenyérről.Nekem a legkedvesebb szórakozásom, hobbim a kert.Annyira feltudja csigázni a gondolataimat mint egy jó sütemény vagy kenyér elkészítése.A palántáktól kezdve mindent én nevelek és az már nem sokára kezdődhet... Vissza a fekete erdőhöz lehet kapni habfixálot a zselatin helyett ha azt teszed a felverésre váró tejszinbe akkor az is jó,de ne félj az eredeti recitől a tejszint lehűtve jól fellehet verni és a zselatin csodákat művel nem esik össze a tejszín.A dobos is jól sikerült és azt én szerintem nehezebb elkészíteni.Én ma megint a sütőporos kuglófot sütöttem igaz ma figyelmetlen voltam és a reci megmaradt a fejembe csak a sütési idő nem és én mindent mindig 200 fokon sütök na ezt is ,de nem lett gond egy picit a külseje ropogósabb, de így is nagyon finom,ez tudod a TE recid.Hétvégén Margit raffaellóját fogom megpróbálni a képen nagyon jól néz ki és biztos nagyon finom is.Még calzone milyen vastagra nyújtod a tésztát?
|
Sziasztok!
Nagyon gusztán néz ki Maris Fekete erdő tortája!Megnéztem kinagyítva is :-)))
Biztos nagyon finom is lehetett!!!
|
Köszönöm a tippet, este megnézem. |
Szia plicher! Örülök hogy elnéztél hozzám is. Olvasgattam a hozzászólasodat, és írtad a wok sütöt szeretnél venni, találtam egy oldalt a http://wok.lap.hu ott nagyon sok receptet, és jó ötleteket találsz. Ha van kedved gyere máskor is. üdv: Böbsi
|
Szia Böbsi!
Átkukkantottam én is Margitka honlapjáról. Klassz az oldalad, megyek is sütni!!!! |
Hali!
Már hat éve van gépünk, de csak dolgozok rajta, nincs pénz netre, sajna, most építkezés folyik minálunk és kocsit kéne cserélni mert amink van 22éves és nem sok kéne neki hogy ki lehelje a lelkét.
De amiben csaK tudok segítek én is nektek, bió termesztésben nagyon hiszek és kontárok módjára űzöm is.Irj emailt, tel.számmal és egy kicsit tudok innen rosszalkodni.
Nekem sem egyszerű innen netezni, annyi mindent mondanék de most is pénztárzárás közben vagyok, ha jönnek akkor már el sem tudom küldeni.Nehéz innen... |
|