Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [445-426] [425-406] [405-386] [385-366] [365-346] [345-326] [325-306] [305-286] [285-266] [265-246] [245-226] [225-206] [205-186] [185-166] [165-146] [145-126] [125-106] [105-86] [85-66] [65-46] [45-26] [25-6] [5-1]
Sziasztok! Most csak benéztem, majd később jövök. Margitka én is körübelül olyan rendszerességgel csinálom a Gizi sütid mint te a somlóit. :-)))
A mustáros húst és a milánóit délután leírom. |
Szia Böbsi!Írnál egy kicsit bővebben a milánóiról? Hátha valami újat mondasz,vagy valami máskép készül nálatok.Hétvégén én is kipróbálom a zacsit, kíváncsi vagyok mi a különbség és lehet, hogy terítékre kerül a briós is. |
Szia Böbsi!
Ma én ismét megsütöttem a somlói recidet Gábor fiam kérésére, de mindannyiunknak nagyon ízlik!
Tényleg, milyen az a "mustáros" hús? A fiamnak még a tízórai zsemléjébe is kell mustárt tennem, annyira szereti...
|
Szió Maresz! Akkor neked ez nagy kínzás lehet hogy ilyen sok finomsággal találkozol itt-ott a fórumokon! A sütidet nagyon köszönjük, én már be is raktam a jó öreg kis receptes füzetembe hogy kéznél legyen. Ez a kis könyv ott lapul a konyha fiókomba és bármikor előkapom, és már sütök is.
Milyen a Kapucinó szelet másik változata, az is fincsi? Még nem is olvastam csak emlékeztem hogy mondtad.
|
Szia Plicher! Örülök hogy jól sikerült a briósod, jólesik olvasni ezeket a visszajelzéseket.
A briósnál egyszerüen, kb egyforma kis kukackákat kell csinálni, a csomónál nemigen lehet tévedni. Mégegysze megpróbálod és bíztos jobb lesz., meglásd!
Az sodónál kostóld a cukrot mert mi édes szájuak vagyunk, vagyis a fiúk!
|
Szia Böbsi! Örülök, hogy ízlett a sütim, mi is nagyon szertjük, de egy darabig nem sütök igazi sütit, majd tavasszal, ha lefogyott a család!:-))) |
Szia Böbsi!
Megsütöttem a briósodat, és maga volt a csoda!!!!
Semmi nem maradt belőle, nem volt ideje szegénynek kihűlni!
Köszi az aranygaluskát, hétvégére etrvezem, összehasonlítottam a tésztát az enyémmel, és már látom, hogy a tied jobb, úgyhogy azt is kipróbálom.
Hogy csinálod, hogy ilyen szép egyformák a briósaid???? Annyira odafigyeltem, de mégis mind a kilenc különböző méretű lett. |
Zsizsu! Én is nagyon szemezgetek a káposztás batyuddal, de még van egy pár szelet a Kapuciner szeletből. Nagyon jó hogy Margitkánál igy rendezve vannak a recik, sokkal áttekinthetőbb, és persze gyorsan megtalálható, nálam még túl sok recept nincs így nem is kell még nagyon rendeznem, a fórumozok recijét. |
Szia Maris! Tegnap télleg befőztem, dehát minden mérgem 10 percig tart, ma megint főznöm kellett mert nem maradt csak egy kis leves, és csináltam mustáros húst. Tegnap bepácoltam, és ma csak sütnöm kellett, Így belefért még az időmbe hogy bemennyek a városba egy-két dolgot elintézni.
Előbb elmondom a kocsonyát én hogy csinálom. Felteszem a kocsonyhúst főni, beleteszek egész fej hagymát, egész fokhagymát, egész borsot, és fél úton sózom. Amikor kirakom tányérokban hűlni, ha már félig dermedt, rászórok sok nagyon apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát.
Tegnap csak gépi tönkölyös kenyeret sütöttem, de kiakarom próbálni a te kenyeredet is sütőben, és valszínű zacskóban fogom megsütni. Már nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre. A milánói sertésbordánál, csak úgy megcsinálom a darálthusos alapot, összekeverem a tésztával, zuty be a sütőbe, ja és sajtot szórok rá. És sütöm úgy 15 percig.
|
Böbsi! A milánói sertés bordánál a tészta alapot rendesen d.hússal készíted, mint mikor sima milánóit csinálsz?Kedvet kaptam hozzá én is. |
Szia Böbsi! Hat után értem haza és már nem sokára sütöm is a kiflit.Milyen kenyeret készítettél ma?Megyünk kocsonyát enni.Mit tettél a kocsonyába? |
Szia Böbsi!
Nagyon együtt érzek Veled.
Én is beígértem a fiúknak, hogy mennek a menzára, de csak mosolyognak egy jót rajta.
|
Sziasztok! Ma éppen elegem van egész nap a konyhában robotoltam, ebéd főzés, közben a kocsanya rotyogott, melette kenyeret is kellet sütnöm, és most estére apa hozott sütni való kolbászt, mert megkívánta. Esküszöm holnap eldobom a főzőkanalat, de jó messzire!
|
Szia Böbsi!
A tortám nagyon fincsi lett, ma már sokkal könnyebb szeletelni. Forró vizes késsel vágom, így könnyebb.
Én most bablevest főzök és krumplistésztát, csak bekukkantottam hozzád is!
Picit késve vagyok... Majd este még átnézek!
Neked is jó főzést, ha még nem vagy kész!
|
Sziasztok!
Csak egy két mondat erejéig. nálam minden szuperál a kenyérsütőgéppel, és nem főzögetek mostanság mert befizettem konyhára, mert későn érek haza, sajna év elején ez van a munkahelyen mindig az a rengeteg adminisztráció!
Nagyon finomakat csináltok azok a torták mennyeien néznek ki.
A fogyókúráról ne is beszéljünk az orvos tegnap nyomott a kezembe egy diétát a magas koleszterinem miatt,sajna.
Böbsikém igyekezni fogok amenyire tőlem telik, írjatok sokat, mert azért néha bekukkantok és nagyöröm nézni és nyelni nagyokat!
|
Jó reggelt Mariskám! Akkor téged is meghívlak egy finom kávéra, nagyon fincsit tudok ám főzni!! Délután még jövök, de mennem kell főzni!

Zsizsu! A zacskó már megvan a legnagyobbat vettem, de még nem jutottam el odáig hogy megcsináljam, de bíztos hogy kipróbálom. |
Szia Plichner! Látom Mariska volt olyan aranyos és elkalauzolt téged, akkor megtaláltad ugye? Csináld az aranygaluskádat sodóval sokkal finomabb, persze a cukrot izlés szerint.
Emalt küldtem>>>> |
Margitka! Nagyon szép a tortád, látom nem birtad ki és egy tepsi kapuciner szelet után még egy tortát is bevállaltál. Nálatok elfogy ez a sok süti? Mit főzöl ma? Én tegnap apukám fini receptjét ellestem. Resztelt máj, köménymagos krumplival, és sárgaborsó leves. Még soha nem csináltam resztelt májat de valami isteni lett az ővé. Majd kiderül vagyok-e én is olyan ügyes. :-)) |
Szia Pilchner!Aranygaluskát Böbsi receptjeinél sütemények alatt találod. |
Böbsi!
Nem találom az aranygaluskát! Most megyek, mert itt alszok el ülve, de a pontos elérhetőséget írd már meg!!!!!!!Köszi |
|