Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [6205-6186] [6185-6166] [6165-6146] [6145-6126] [6125-6106] [6105-6086] [6085-6066] [6065-6046] [6045-6026] [6025-6006] [6005-5986] [5985-5966] [5965-5946] [5945-5926] [5925-5906] [5905-5886] [5885-5866] [5865-5846] [5845-5826] [5825-5806] [5805-5786] [5785-5766] [5765-5746] [5745-5726] [5725-5706] [5705-5686] [5685-5666] [5665-5646] [5645-5626] [5625-5606] [5605-5586] [5585-5566] [5565-5546] [5545-5526] [5525-5506] [5505-5486] [5485-5466] [5465-5446] [5445-5426] [5425-5406] [5405-5386] [5385-5366] [5365-5346] [5345-5326] [5325-5306] [5305-5286] [5285-5266] [5265-5246] [Korábbi]
Éva!
Gondoltam is rá mikor mesélted.., ha sok benne a zsiradék nem jó hirtelen melegbe keleszteni mert nagyon megolvadhat, és ellapul!
Lehet hogy én körbe tekerem alufóliával, de addig még úgyis beszélünk róla, én szerintem jővőhéten megsütöm!
Egyszer csináltam resztelt májat, sajnos nem volt nagy sikere nálunk azóta a disznó májat hanyagolom!
Nektek jó étvágyat a vacsihoz!! |
Margitka!
Igen, tegnap én is megcsináltam, és a fiúknak nagyon izlett! 6 db toji fehérjéből!
Én tegnap véletlenül a diót ledaráltam, de nagyon jó lett, legközelebb darálva és darabolva is teszek bele!
A tied is nagyon kis helyes! Ízlett a családnak? |
Sziasztok!
Böbsi!
Ilyen finom ebéd után gondolom, hogy sokat kellett öblögetni a torkodat! 
Én ma 2 tojásfehérjével kipróbáltam Éva recijét, mert éppen ennyi maradékom volt. Nagyon finom, csak kevés lett. Azért megmutatom itt is:
Írta Éva, hogy Te is megsütötted őzgerincformában. Megnéztem, nagyon guszta lett! 6 tojásfehérjével csináltad? Pontosan a reci szerint? 
|
Szia Böbsi, kár, hogy nem tudsz egy adagot elküldeni - nagyon gusztusos lett az ebéded!
Ma mégegyszer megsütöttem a stollent, és a konyhaasztalon hagytam kelni, igy sokkal jobb lett már ránézetre is - nem olyan zsiros, mint tegnap (ugy tünik, ha melegebben kelesztem, akkor a vaj jobban érezhetö), utána jól átgyúrtam, és csak aztán formáztam. Igy is ellapult valamennyire, de dupla olyan magas, mint tegnap. Azt hiszem, ha igazán szépet akarsz, akkor jobb, ha egy alufóliacsikkal (5 cm magas, többszörös vastagságú) körbekerited. Én hideg sütöbe tettem és amig melegedett, addig is tudott kelni.
Ma vacsorát fözök, piritott májat sóba-vizba krumplival, meg csemege uborkával. |
Ma nagyot ettem ebédre, imádom a párolt káposztát, fél lábossal megtudok enni, és ma különösen jólesett a kolbival!
 |
Szia Margitka! 
|
Andikám! |
Sziasztok!
Ma egy kicsit késve vagyok a konyhámban, csak bekukkantottam hozzátok is.
Gondaanyu!
Nagyon tetszik a kenyér, amit sütöttél! Majd megnézem a receptet!
Mindenkinek további szép napot! 
|
Tegnap kaptam házi nyers kolbit, így ma az sütöm meg ebédre krumplival és párolt káposztával!
Dobom is a sütőbe hogy kész legyen 12-re! |
Sziasztok! |
Marika!
Van nekem egy diós csiga képem, amit te küldtél egyszer de nincs hozzá recept! Elküldenéd? |
Szia Marika!
Nagyon jó lett a kenyered, szép a szine, és a beleseje is nagyon étvágygerjesztő!! 
Én nem szeretem a rozslisztet, de ezt a kenyeret megsütöm!
Elkezdem feltölteni a receptjeidet, csak hozd a képeket!!
További kellemes napot!!  |
Beírtam a receptet, aki szereti a kicsit alternetívat annak ízleni fog. Magokat lehet bele tenni, nekem tökmag, szezámmag (szárazon megpirítva) és lenmeg van benne. Nagyon jó illata van amikor sül, kicsit az alsó fele sűrűbb marad, de nekem általában úgy szokott. Szépen szeletelhető, ez meg kinyúlott, biztos a képektől, egy más alá gondoltam és mellé rakta. |
Szia Böbsi, ennyi sok jókívánságot, köszönjük szépen, ezért szoktam idejönni. Kaptam egy kenyérreceptet és az este megsütöttem.

|
Böbsi!
Azt hittem, hogy a tojásfehérje lefagyasztását tudod. Csak most éppen sütni is akarsz... Még az indexen is volt róla szó valamikor. Nekem is van állandóan fagyasztott.
Mára elköszönök!
Mindenkinek szép álmokat! 
|
Szia Zsizsu! Néztem a te recidet is, de emlékeztem hogy te tavaly is sütöttél! Nagyon szép az is! |
Köszi Éva, a tojás fehérje lefagyasztása egy jó ötlet, teljesen megfeledkeztem róla pedig már hallotam!
Végül is ebbe a sütibe bármilyen magokat is tehetünk! |
Szia Zsizsu,
ez egy másik recept, egy német fözösfórumból. Aki beirta, annak a nagymamája készitette igy. Ez a legtöbbször nagyon terül, de annál finomabb és megkezdve is sokáig puha marad.
Böbsi, örülök, hogy tetszik a kedvenc szelet, én is sokszor csinálom, különösen ilyenkor karácsony elött, mert az aprósütiknél sokszor marad tojásfehérje.
Egyébként, én sokszor lefagyasztom a tojásfehérjét: lekváros (vagy egyéb kisebb) üvegbe töltök 6 tojásfehérjét és berakom a fagyasztoba. Ha fel akarom használni, akkor pár órával elöbb kiveszem és úgy használom, mint a frisset. |
Szia Böbsi!
Sziasztok!
Nagyon ügyesek voltatok ma.
Évay!
A drezdai stollent én is megsütöttem tavaly. Nekünkm nagyon ízltt, de nekem nem terült el ennyire. Margit2-nél a nevem alatt megnézhete, ha akarod. Én is meg fogom sütni, de még várok vele.
Szép estét mindenkinek! |
|