Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Sziasztok!
ennyire igyekeztem, de be kellett dagasztani a kenyeret és a sóskiflit,de most már itt vagyok.Körbe nézek mindjárt,azt már láttam , hogy tornázni kell helyes.
|
Most olvastam, ...szerintem ez nagyon igaz!
"A házimunka olyan munka, amelyet csak akkor vesznek észre, ha nincs elvégezve." |
Szilvi! A télikertel gondolom régi álmod teljesül, bíztos már nagyon várod, és a speiz sem lesz kicsi, ott meg a sok finomság fog sorakozni, csupa szép dolog.
Ejnye-bejnye a bűnözés miatt, mars egyet tornászni, de csak ha már itt jól kibeszéltük magunkat! 
|
Csak meg kellett csinálnom a kajci másik felét, nem palacsinta lett, hanem melegszendvics. Nem bírtam azzal a nyanvadt káposzta levessel és bünöztem eggyet belakni a számba.
Szóval, van egy 90nm es házunk(sátortetős)amit három éve vettünk a panelunk után amit szintén á-cettig felujítottunk és ezt is teljesen tégláig vertünk, most az idén pedig lesz hozzá egy 50nm télikert és egy nyári konyka speiz 16 nm és egy kétállásos garázs és egy baromi nagy fedett terasz.
Ennyi dióhéjban, majd csak kinyögjük, még bírjuk..... |
Sólet (ez az adag 2 napra egy négytagú családnak elég, ebből nem érdemes keveset csinálni)
Hozzávalók: 1,5 l szárazbab (nem kell áztatni) 3 nagyobb fej vöröshagyma 0,5 kg lapocka 1 db kb (1,20 kg) füstölt csülök (egy éjszakát áztatni) 2 db disznóláb 1 paradicsom 2-3 szelet zöldpaprika 1 kávés.k őrölt bors 2 csipet majoranna 3-4 db babérlevél 1 csapott evő.k vegeta só vigyázva! pirosarany 1 tubus (de a legjobb ha fele házi a másik fele bolti) 1 evő.k pirospaprika
Előveszünk egy nagy fazekat, de akkorát hogy beférjen a sütőbe is. A hagymát kockára vágjuk és 3 evő.k zsírral dinszteljük, ha kész belerakjuk a pirospaprikát. A fazékba elősször a hagymát, utánna a bab felét rá a husokat (a lapockát el lehet felezni) megint a bab, és felönteni annyi vízzel hogy 3 ujjnyi víz legyen rajta. Ezt feltesszük a tűzhelyre főni, ha felfort, fűszerezzük. 5-10 percig hagyjuk rotyogni, hogy megtudjuk kostólni, miekőtt a sütőbe tennénk. A sütőt 180fokra hő.lég bekapcsoljuk. Betesszük a fazekat (lefedve) és kb összesen 4-4,5 órát főzzük. A sütő hőfokát 10 perc után levesszük 155 fokra (csak épp-hogy rotyojon a bab) Óránként kivesszük, óvatosan rázogatjuk (nem keverjük!!!!) és a vizet (ált.) kétszer pótoljuk. A végén, egy jó sűrű, ragacsos sóletünk lesz. Jó étvágyat hozzá!!!
|
Mint írtam, itt a receptem, két lapot ír, lehet így is meg úgy is csinálni. (én még nem próbáltam ki) 1. 2 db vékony piskótalap a felsőre csokimáz, tálaláskor a szeletekre kívánság szerint tejszínhab.
A 2. Leveles tészta, az alsó lapot egészben felsőt szeletelve rakjuk a tetejére. Tetejére porcukor.
Krém: 7 tojás fehérjét 3 evő.k cukorral kemény habbá verjük 7 tojás sárgáját 8 evő.k cukorral 3 cs. vaniliás.c kikeverjük, majd hozzá keverjük 3 evő.k lisztet, felengedjük 1 l tejjel és addig főzzük míg sűrű lesz. Lassan hozzáfőzzük a habot. Ha kihült a lapok közé tesszük. |
Nekem reci kellene! Most találtam egyet, de most döbbentem rá, hogy a krémes tésztáját levelestésztából csinálják.
Ha nagyon hülyeséget kérdezek, ne röhögjetek ki......
Mi a különbség a mályhűtött leveles tészta, és a rétestészta között? Ez utóbbit vettem, mert azt hittem ebből is lehet krémest csinálni. |
Szia Plilcher! Örülök hogy itt vagy, krémest még nem csináltam, pedig van egy receptem, de most már mondhatom több a fiókban sorakozó recept, mint amennyi időm volna hogy megcsináljam, de ha van egy tuti jó recid az jöhet!
Mindjárt bepötyögöm, a sólett receptjét. Addig is jó böngészést! |
Szilvikém, nem elkeseríteni akarlak, csak beszélgetünk. Jó? |
Sziasztok!
Maris, köszi a választ, holnapra készítek valamit, és csak reggel fogom kisütni. Nem is értem, mit értetlenkedek, a pogit is mindig így szoktam!!!
Böbsi!
Én sem ettem még sóletet, kiváncsi lennék...
Vajon krémest szoktál készíteni? Megyek kutakodok a recijeid között egy kicsit... |
Ez a baj az ilyen átalakítással, vagy építkezéssel, nem lehet tudni mi a vége! Mi hogy megvettük ezt a házat, és nyáron megcsináltuk a belsejét ahogy mi szeretnénk kiszámoltuk hogy mennyi pénzt költünk rá, de jócskán túlszaladtunk, vele. Mindig valami jön amire nem számítunk, sok apróság, egy csomó pénz!! |
Szia Andi! Képzeld el, teljesen kiment a fejemből hogy lefényképezzem, mérges is voltam magamra, mert szinte mindent "lencse végre" kapok! Már befaltuk, a másik felét meg lefagyasztottam.
A sólett hasonlít a babfőzelékre, de mégis nagyon eltér tőle, sok husi van benne, finom f.csülök, és sütőben kell sütni kb 4-5 órát. Nagyon szeretik a férfiak, én inkább a könnyedeb ételeket részesítem előnyben, de azért isteni kaja! Ha akarod leírom részletesen a recit.
Jól néz ki az ebédetek, én is szoktam csinálni túró gombócot, jó sok tejfőllel a tetején. nyami... |
Szia Böbsi!
Még soha nem ettem,de még nem is csináltam sólettet.Miből van és hogy néz ki? |
Szilva!
Nem irigyellek az építkezés miatt.Mi az elmúlt hetekben egy kis lakásfelújjítást csináltunk,de nekem az is elég volt.Rengeteg kosszal,de még több pénzzel jár.Új házat építetek? |
Sziasztok Lányok!
Elhoztam a mai ebédünket.Gulyásleves és túrógombóc:

|
Szia Szivi! Mikor kezditek az építkezést?, Nem kis gondba vágtátok a fejszéteket! |
Nálunk ma borsó leves lesz a páromnak, meg palacsintit csinálok neki! |
Margitka, te is sütögethetsz, kiváncsi vagyok a zacsis kenyeredre, nekem nem vát be, nem tom miért, inkább a kifli és a zsömle az igen!
Andi! És a kiflik hogy ízlettek, mert innen nézve kiválló! |
Te Marisom, már te is hajtani akarsz engem?
Ha leírnám egy napomat, és e mellé még tornáznék éjjel 11 helyett reggelig fenn lehetnék. két munkahely, tanulás, főzés sütés.........már azon gondolkodok veszek fel vkit takaritani, mert itten lesz az építkezés a kert, és nem vagyok az a lusta fajta, de a műtétem után nem úgy működik bennem minden ahogy kéne ezt pedig diétával lehetne elérni.........a szervezetem saját magától termelik a gonoszt itt belül |
Nehezen, de rájöttem, Böbsi segítségével, de tudod ahány ház annyi szokás a képek felrakásában, őrület! |
|