Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szia Böbsi!
Örülök, hogy anyukád már jól van!
Sajnos én elkiabáltam a tűzhelyem megjavulását... A férjem csak belesprézett, és ideig-óráig működött, de aztán leégett a programkapcsolója... Majd ha lesz alkatrész, faxon tegnap megrendelték, akkor jön újra a szerelő... Talán olvastad nálam...
Ma láttam a viccet, aranyos!
Na megyek a konyhámba, délután és este majd netezek! 
|
Szia Maris!
A pogácsa tésztájának állaga hasonló kell, hogy legyen a sajtos pogácsájéhoz, nem kell nagyon lágynak lennie, mert kelés közben úgyis lágyul.
Ha csináltál már pogit, akkor úgyis eltalálod! "A tapasztalat teszi a mestert mesterré!" 
|
Tartottam ettől,de bíztam benne,hogy talán nem így fog sikerülni.Hogyan kell több képet egymás alá beilleszteni?Annyira béna vagyok!Szörnyű,milyen béna tudok lenni!A kép méretét talán már eltaláltam.Mégegyszer bocsi!
Üdv:Andi! |
Sziasztok!
Küldök pár kedves képet,ma készítettem őket.
Kutyánk:Füleske. Tyúkocskáim
 |
Szia!
Köszönöm az elismerést, de tele vagyok idővel, mondjuk nem mindig, de próbálok mindent megtervezni állandóan előre tervezek és hála istennek csak kevés számmal nem jön össze.
Tegnap még mákostésztát csináltam, meg sütöttem egy rozsos kenyeret is, ma meg várom a net szerelőt délutánra!
Ha összejönne akkor este bejelentkezek, de nem akarom elkiabálni!
Megjött Mariska!
Hurrá!
Reggel négykor keltem mert 30cm hó esett és ki kellett lapátolnom magam, ma voltam vérvételen és már fél nyoplckor ittbenn voltam. Eléggé húzós volt az út mert csak Székesfehérváron csinálták mega vérvételt ez 30km tőlünk a munkahelyem meg ellentétes irányban 40km re van. Jó, nagy köd volt, de maegvagyok, tök jó az új kocsi!
Bocs ,hogy örömködök! |
Szia Andi! Nálunk nem nagyon esett, mint ahogy egész télen alig láttunk a havat, inkább nagyon le van fagyva az út, reggel a boltba menet úgy mentem mintha betojtam volna, nagy csuszott az út.
|
Én ma kolbászos krumpli levest csinálok, (tegnap Andi csinált, így tőle vettem a z ötletet) és Aranygaluskát. Mindenkinek jó munkát! |
Sziasztok!Szia Böbsi!
Örülök,hogy anyukáddal minden rendben van.Tudod a kilókkal mi is küszködünk,a férjem pont most ment el orvosi vizsgálatra.A munkahelyén ez kötelező minden évben,de már előre tudjuk,hogy a koleszterin nem lesz a legfényesebb.
Nálunk három napja kisebb-nagyobb megszakítással esik a hó.Körülbelül 25cm esett már.Most is megyek és elsöprögetem.Később benézek.
|
Szia Zsizsu! Bizony hogy rá lehet szokni a sütésre, én amióta a neten böngészek, főleg hogy elkészült ez a honlap, egyszerüen rabja leszek a sütés-főzéseknek. De ez sajnos meg is látszik rajtunk, a párom jó pár kilót szedett fel, és én sem állok a legfényesebben. Szóval nem tudom mi a jobb főzni-sütni vagy csak nézegetni ki mit sütött ma. Megnézem a kovászos kenyerkédet, de látom nagyon megszeretted, jobban izlik mint az élesztős??
|
Sziasztok! Szia Mariska! Látod ez a jó, te vagy a mi reggeli ébresztőnk, mindig mikor benézek látom te már itt jártál, és megelőztél, máskor ha elhagysz minket egy pár napra, szóljál hogy ne aggódjunk feleslegesen. :-))
Köszönöm mindenkinek, anyukám jólvan, tegnap ment haza, jól "megtömtem" csupa olyan finomságokat főztem amit nagyon szeret, azon aggódott hogy amit a kórházba könnyen leadott 4 kilót, azt most nálam vissza is hizta, és ez elkeserítette. Szeretne fogyni de enni is jóó!!
|
Sziasztok!
Nagyon szép az idő, de még nem lehet hóvirágot szedni, lassan eljön az az idő is.Jó sütést főzést mindenkinek,finomat főzzetek este biztos nagyon éhesen jövök haza majd körbe nézek mi a menű és persze takaritsátok el a havat Ti is, mi már megtettük.
Szép napot!
|
Szia Böbsi!
Sziasztok!
Olyan szépeket és finomakat sütöttetek és főztetek, csak gratulálni tudok.
Én egész nap dolgozom, így nagyon kevés időm van sütni, de etegnap sütöttem egy nagyon finom és szép kovászos kenyérkét.
Alig várom, hogy hétvége legyen és én is süthessek. Azt hiszem nagyon rá lehet szokni. |
Szia Mariska!
Jaj de örülök,hogy jelentkeztél,nagyon hiányoztál mindenkinek.Nehogy túlhajszold magad a munkával,pihenni is kell az embernek!
Böbsi! Örülök,hogy nem csináltam túl nagy galibát a képeimmel.
Anyukád hogy érzi magát?Remélem minden rendben van. |
Szia Margit!
Köszi a pogi recit már értem,hogy miért gyors pogi és gondolom, hogy finom is lehet.A tésztát milyenre kell készíteni már úgy értem lazább, keményebb?
|
Szióka!
Na talán összekalapálom magam, de most már talán egy kicsit beszédesebb vagyok.Ritka ha nekem elakad a szavam,de most így jártam nem írni még szólni sem volt kedvem,csak aludni.Na most már vége.
Látom rendesen dolgoztok nap mint nap,jobbnál jobb kaják készültek.
Anyukáddal mi a helyzet? |
Fáradt és éhes ember haza jön munkából a sok finomság láttán amit főztők elájul az éhségtől és persze az álmosságtól és ha összeszedte magát akkor valamit eszik és aztán beájul az ágyba és ha kialudta magát rádöbben,hogy rohanni kell mert indul a munka na ez a hónap eleje, és gondolom a téli fáradság is vagy az idő teszi. De kezdek már feltöltődni és ihaj csúhaj jöhet a net ha el nem alszom. |
Szia ! Azért ez nem volt szép, hogy csak így eltünsz! Már betegre aggódtuk magunkat! |
Szia Böbsi!
Látom míg én elvagyok havazva Ti csak főztök és főztök!sütni sose fogtok? |
Sziasztok! Beírom a receptet, a legutóbbi képeimről. Rakotthús gombával.
A hús lehet karaj, csirke vagy pulykamell. A húst kikloffoljuk, befűszerezzük sültcsirke és grill fűszerkeverékkel. Főzőmargarinnal gyorsan átsütjük. A húst kivesszük a vajból és bele dobunk egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát, és dinszteljük. Üveges vagy konzerv szeletelt gombát rakunk hozzá, fűszerezzük sültcsirke-grill fűszer, csipet frissen őrölt bors, kicsit dinszteljük és a végén 2-3 gerezd zúzott fokhagymát nyomunk bele. Ha elkészül 1 (kis) pohár tejfől 1-2 kanál lisztel elkeverve, behabarjuk.
A jénaiba réteges lerakjuk: 1. hús szeletek 2. trapista sajt szeletek 3. gépsonka 4. A tetejére a gombás mártást. A sütőbe 40-50 percet sütjük. hő.lég. 175-180 fok
Tejszínes bazsalikomos spagetti.
300 gr spagetti 8 duci fokhagyma gerezd. (nem tévedés, kell bele) 4 evő.k. olíva olaj 1 doboz 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv 20 dkg tejszínes krémsajt 1-2 dl tejszín só és frissen őrölt fekete bors. 2 maréknyi friss bazsalikom.
Finomra vágom a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán egy közepes méretű lábosba oliva olajon kevergetve megfonnyasztom őket. Puha fokhagymához levével eggyüt hozzáadom a konzerv paradicsomot, majd belekeverem a lágy krémsajtott, meg annyi tejszínt hogy sűrű legyen a mártás. Megsózom, borsozom, és egy kis szárított bazsalikomot szórtam bele mert nem volt friss itthon. Tartalék lángon összefőzöm az egészet, néha fakanállal belenyomok az egyre puhuló paradicsom darabokba, de nem állok végig melette. Ha friss bazsalikom van, akkor tálaláskor a tetejére szórok.
Ez egy nagyon egyszerű, gyors és finom vacsora étel. Mindössze 30 perc alatt kész, amíg a tészta fől a szósz is elkészül.
|
Andikám! Semmi gond, ugyan már!!! Megoldottam se perc alatt! Legközelebb egymás alá tedd a képeket, én is úgy csinálom, egyébként nagyon széthuzza a fórumot.
Fini ebéd volt nálatok, csirkét én is sokat csinálok, igaz a párom a rántott sertés szeletér van oda, azt enne minden másnap. |
|