Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [1405-1386] [1385-1366] [1365-1346] [1345-1326] [1325-1306] [1305-1286] [1285-1266] [1265-1246] [1245-1226] [1225-1206] [1205-1186] [1185-1166] [1165-1146] [1145-1126] [1125-1106] [1105-1086] [1085-1066] [1065-1046] [1045-1026] [1025-1006] [1005-986] [985-966] [965-946] [945-926] [925-906] [905-886] [885-866] [865-846] [845-826] [825-806] [805-786] [785-766] [765-746] [745-726] [725-706] [705-686] [685-666] [665-646] [645-626] [625-606] [605-586] [585-566] [565-546] [545-526] [525-506] [505-486] [485-466] [465-446] [Korábbi]
Szilvi! Te igazi energia bomba vagy!! :-))) Ennyi mindent megcsinálni, és tavaszal még ott a kert is, megemelem a kalapom!
Na megpróbálom a kenyér mellé tenni a vizet habár nagyon nem hiszek benne, (nem benned kételkedek, nehogy félre értsd!) de lehet hogy a liszt is számít, én még graham lisztből nemigen csináltam kenyeret. De ezt is megfogom próbálni, én mindent kipróbálok ami tetszik, csak már annyi dolog van ami félbe van hagyva, hogy sose érek a végére.
|
Hát én, úgy ötre érek haza és indul a főzés- verkli. Azért mondom, hogy ma mi az ebéd, ma hogy mit főzök, gőzöm sincs, de kenyeret sütök az tuti. A képeket felteszem ha lesz netem nem akarok ide hurcolni erre a gépre semmit, mert itt mindenki belelát a dolgaimba.
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy nem a kenyér alá teszem a vízet, hanem mellé és köré, így sokkal tutibb!Próbáld meg!
Ma, még ráadásul maszekolok is (legyen a netet miből finanszírozni)a héten nem feküdtem le még tizenegy előtt, reggel ötkor már szervezem a napom és hétre itt vagyok a melóhelyen. |
Elnézést kérek,de erre nem számítottam.Két képet akartam egymás alá beilleszteni de ez lett belőle.Mégegyszer bocsi!Remélem tudod korigálni,most pedig kisebbre kicsinyítettem a képeket mint tegnap.Nagyon sajnálom!Tényleg nagyon sajnálom! |
Szia Böbsi!
Ma is fincsit készítettem,küldök neked képeket: Kolbászos rántottkrumplileves és tejfölös sajtos csirke, burgonyapürévell.


|
Szia! Jó kis könnyű vicc volt ez,..kell az ilyen is néha! köszönjük! :-)))
Szilvikém! mond már meg mikor is főzöl? Egész délelőtt megy a munka ezerrel, aztán esetleg otthon folytatod, és még van lelki erőd nekiállni főzni? Örülök hogy ez a vágyad sikerült, és végre jó kis kenyeret sütöttél. Én ha kis vizet tettem a kenyér alá, nem értem el a kellő ropogos héjat, most hogy töbször sütök zacskóban, így már inkább. És a kép???? |
Kis pinvin sétál a sivatagban......Sétál és közben ráncolja a homlokát, vakargatja a fejét, és nem érti.....
Egyszerűen nem érti....
Majd kifakad :
-Ez iszónyúan csúszhatott, ha már ennyire felszórták!!!
HaHaHaHaHaHaHaHaHa! |
Sziasztok!
Mára én ,gulyáslevest csináltam, és mivel életem első olyan kenyerét sikerült megsütnöm ami ropogós héjú és lágy belsejű lett, hogy nem is főztem mellé mást.
Van kép is és recept is a recept:
Szilvi módra graham kenyér:
40dkg 80as liszt
20dkg graham liszt
2,2 dkg élesztő
3,2 dl víz
2 kk só
1 kk cukor
2 dkg olvasztott vaj
Majd Teig(dagasztás, kelesztés) program végén kivettem és eréjesen összedolgoztam, formáztam, majd másfél órát kelesztettem a sütőt már előtte jó magas fokon beizzítottam és egy edényben már gőzölgött a víz benn és utánna tettem be sülni úgy egy órát.
Isteni ropogós igazi bóti kenyérke lett!
Erre vágytam! |
Sziasztok! Szia Andi! Ha kicsivel kissebre tudod, az is jó, de végül is mindegy most nem tudnám megmondani mekkorára pontosan. Ma megy haza anyukám, holnap már több időm lesz, és akkor beírom a rakotthús recijét, nagyon finom! Délután szülői értekezletre megyek, de este benézek.
Mit főzöl ma? Nekünk maradt tegnapról, egy csomó kajánk. Így ma főznöm nem kell, de helyette biztos találok valami más elfoglaltságot. :-))
|
Szia Böbsi!
Nagyon gusztusos a mai ebédetek,és a vacsitok is ínycsiklandozóan néz ki.
Természetesen kisebb képeket fogok majd küldeni,de ennek is örülök,hogy ez az első így sikerült.Még nem tudtam,hogy a 480*360-as ekkora lesz.Mekkora az a méret amire kicsinyítsem? |
Andi, estleg ha egy kicsit kisebbre tudnád kicsinyíteni a képet! |
Sz Andi! Örülök hogy végre sikerült a képek beillesztése. Jól néz ki ez a vadas, sajnos nálunk nemigen szeretik, nekem pedig az eggyik kedvencem, nagyon ritkán csinálok, amikor már teljesen ki vagyok rá éhezve.
A mai ebédünk: Rakotthús gombával.
A vacsoránk: Tejszínes spagetti
 |
Szia Böbsi!
Végre talán sikerül képet küldeni.
Ez volt a mai ebédünk,fincsi vadas.Nálunk az egész család szereti. |
Szia Andi! Az emailt megkaptam, de most sajnos mennem kell, tudod itt vannak a szüleim pár napot, és abban a szobában alszanak ahol a számítogép van, és le szeretnének feküdni. Holnap reggel benézek, és összehangoljuk hogy mikor tudsz chat közelében lenni és akkor segítek a képek felrakásában.
Örülök hogy sikerült regisztrálnod!
Margitka!
A hetedik menyország sem olyan munkaigényes, ahogy több időm lesz megsütöm. de most inkább főzöcskézem, ma például lángos volt a vacsora mert anyukám nagyon szereti.
Közben már olvastam nálad a válaszod, örülök hogy gyorsan megoldodott a tűzhely probléma. |
Maris!
Hogy miért gyors pogácsa a neve? Hát itt a recije:
Gyors pogácsa:
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, 0,5 evőkanál só, 1 evőkanál kristálycukor, 0,5 dl olaj, 1 egész tojás. A hozzávalókat tejjel összedagasztani, kisodorni, a tetejét tojássárgájával + tejjel megkenni, sajtot ráreszelni, vagy szezámmaggal megszórni, kiszaggatni. Kb. 20 percig keleszteni. Ha megkelt 200 fokon 20 percig előmelegített sütőben sütni!
Ui: Bevallom, hogy ezt a fajta pogit én még mindig kézzel dagasztottam, mert akkor csinálom, ha sürgősen kell. Emiatt a tej mennyisége nincs is feltűntetve. Legközelebb megmérem, ahogy öntögetem. Aztán majd beírom a recibe. Addig kell dagaztani, hogy sima legyen a tészta. Az egész nem tart el 1 óra hosszáig a hozzávalók kimérésétől, a megsülésig! Frissen nagyon finom!
|
Andi!
Nagyon guszta lett a pogid, a recept is jól hangzik!
|
Szia Böbsi!
Ma nagyon szidtam a szerelőt! Képzeld csak, el sem jött... De szerencsére a férjem talált itthon valami kontakt spray-t , és besprézett a kapcsolókba... , aztán láss csodát, egy idő múva többszöri próbálkozásra beindult a légkeverés is a tűzhelyben. Mindenesetre, ha jönne holnap a szerelő azért egy általános karbantartást csináltatok vele, mert a kiszállást úgyis ki kell fizetni. No meg azért jó, ha átnézi.
A torták királynőjét majd kipróbálom, hiszen a diós reciknek valóban nehezen állok ellent.. A "Hetedik menyország" süti szerintem kicsit munkaigényes lehet, ha 7 réteges..., de finom lehet!
|
Szia Szilvi! Gondolom nincs még otthon neted, mert akkor benéztél volna hozzánk. remélem mihamarabb meg lesz. A ficuszomnál talán megállt a hullás. :-)) |
Andi!
 |
Vajas pogi(saját recept)kenyérsütő gépben készült.
1dl langyos tej,3km. só,2km. cukor,1egész tojás+egy sárgája,20dkg olvasztott vaj,1kanál zsír,1pohár tejföl,10dkg reszelt sajt,60dkg finom liszt,pici sütőpor,5dkg friss élesztő.
Ezeket belerakni a gépbe dagasztó és kelesztő programra.Ha kész átgyúrni és szaggatni.
|
Bösike!
Köszönöm,hogy közzétetted a pogimat a fórumban.
Én úgy próbáltam regisztrálni ahogy írod.Menü,a kép és link beillesztése a fórumba,de sikertelen.
|
|