Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [5245-5226] [5225-5206] [5205-5186] [5185-5166] [5165-5146] [5145-5126] [5125-5106] [5105-5086] [5085-5066] [5065-5046] [5045-5026] [5025-5006] [5005-4986] [4985-4966] [4965-4946] [4945-4926] [4925-4906] [4905-4886] [4885-4866] [4865-4846] [4845-4826] [4825-4806] [4805-4786] [4785-4766] [4765-4746] [4745-4726] [4725-4706] [4705-4686] [4685-4666] [4665-4646] [4645-4626] [4625-4606] [4605-4586] [4585-4566] [4565-4546] [4545-4526] [4525-4506] [4505-4486] [4485-4466] [4465-4446] [4445-4426] [4425-4406] [4405-4386] [4385-4366] [4365-4346] [4345-4326] [4325-4306] [4305-4286] [Korábbi]
Szia Csopike!
Aranygaluska láz van, te sem maradhatsz ki!! |
Gyöngyös!
Én is köszönöm az emailt, nagyon kedves volt!
Remélem hamar elmúlik a rosz kedved! Ne legyél kis undok! 
|
Sziasztok! Ájulok el a sok finomságtól.Én is ,megsütöm az aranygaluskát.Éva Stollene nagyon jól néz ki. |
Sziasztok! Nagyon szépek az aranygaluskák, én is fogok sütni január 15.-én Németországba, a kisfiam egyik kedvence. Annyira kevés időm van, hogy meg is nézem Éva húszperces süteményét szépnek, jónak látom, két rohanás közben megsül.
Böbsike! Köszi a levelet, annyira szeretem bontogatni őket. Ma nagyon undok napom volt, én is undok voltam. A net is nagyon bizar, pihentetnem kell az agyamat! |
Éva!
Csak mutitom, hogy nagyon rád koncentráltam és én is őzgerinc formára gondoltam!!

Itt meg hozom a sütit, képzeld a srácok már befalták, nem gondoltam volna hogy ilyen sikere lesz! Én darált dióval csináltam!!
 |
Éva!
Megsütöttem a kedvenc szeletet!
Tuti recept!!!!
Ha van tojifehérjém, biztos hogy ezt fogom sütni, mert ízlik mindeggyik fiúnak!!!
Gyors és borzasztó egyszerű!!!!
Ja, minnnnyá hozom a képet!!!! |
Sziasztok!
Szia Böbsikém!
Időhiányban szenvedek ez az oka a ritka netezésnek.Látom mindenki aranygaluka lázban égett az elmúlt napokban,jól néz ki mindegyik. 
Nekem most fő a székelykáposztám kuktába,már az egész ház fing szagú,nekem a főtt káposzta arra emlékeztet.Ezt a kaját már holnapra készítem,de apukámnak még ma este viszek egy kicsit. |
Böbsi, küldtem 2 eMail-t ahol képek vannak a stollenról.
Remélem, tudsz vele valamit kezdeni.
Egyébként itt azt mondják, hogy inkabb laposabb legyen, mint túl száraz. |
Böbsi,
a stollenhez ne tegyél kevesebb folyadéot, mert száraz lesz (a német fórumban sokan probálták). Én legtöbbször - ma is - langyos sütöben kelesztettem, de inkább a konyhaasztalon kellett volna hagyni, mert igy a vaj miatt kicsit ragacsos volt és nehezen lehetett formálni.
A recept irója szerint meg lehet probálni, hogy alufoliából egy 5 -6 cm széles csikot a stollen köré rakni és ugy sütni, akkor jobban formában marad.
A kedvenc szeletet hosszúkás formában sütöm, vagy özgerincben. Hamar kész, még nem mértem az idöt, de szerintem 25 -20 perc lehet. Egész világos kell hogy legyen, alig szines.
MEgprobálok egy fotot eMAilban elküldeni - illetve egy Internet oldalt linkként. |
Margitka!
Köszi! Megnéztem a receptet amit az Éva beírt, lehet megsütöm, nem akarom kidobni a toji fehérjét!
|
Éva!
Margitkánál beirt kedvenc szeletet meddig kell sütni? És mekkora formába, őzgerinc, vagy kis tepsi??? |
Szia Éva!
Csak jár az agyam....
Ha kicsit kevesebb folyadékot tennék bele, akkor talán nem lapul el, mi a véleményed? Drezdai stollent még nem csináltam, kalács vagy kenyér tésztánál simán megcsinálnám!
Hol szoktál kelt tésztát keleszteni? Radiátoron vagy talán a langyos sütőben?
Nagyon megnézném, semmi képpen nem tudsz egy fotót küldeni róla? Mondjuk telefon? |
Sziasztok!
Böbsi!
Láttam, hogy a tojásfehérjét akartad felhasználni. Én éppen tegnap sütöttem diós csigát, amibe csak az kell. Ezt sokszor bevetem. De Éva is írt be egy recit nálunk pár napja a receptesbe. Nem tudom, hogy láttad-e.
Láttam már Mckoy-nál, hogy Ő is megsütöte az aranygaluskát! Szuper lett az Ővé is! Így szokott ez lenne, egymástól megkívánjuk!
Most éppen én a zacsis kenyeret kelesztem. Estére elkészül.
Ma elég nyűgös napom volt.
Mindenkinek további szép estét! 
|
Szia Böbsi,
ma megsütöttem a drezdai stollen, és van néhány megjegyzésem:
elöször is, nem szabad tul gyorsan/melegen keleszteni, ha megkelt, kicsit át kell dolgozni és úgy formázni. Nagyon magasra kell igazitani, mert nagyon ellapul, de attól még jó |
Nagyon szép lett! Gyönyörűen megkelt!  |

a kép életlen,de már a gyerekek szétszedték és eszik..igy nem tudom mégegyszer lefotózni :))
fincsi lett:) |
Nahát Mckoy, ez nagyon guszta!!!! Gűvednek a szemeim!! Pedig még kész sincs! Olyan istenien néz ki, meglátod majd milyen fincsi lessz! Gondolom most sűl! Nem baj az ha egy kicsit kimászik, nekem is kidugta az orrát!!!
Ha szeretitek a diót máskor még kicsit szórd meg a sorokat!
Na akkó várom a folytatást!!!
Jó étvágyat az ebédhez!!
A Klikk már segített a kérdésben! |

szia Böbsike.Rég jártam erre valóban de most bepótolok mindent!:))
itten van a galuska..minden golyócskát vajba mártottam ,és megforgattam dióban.. és nagyon remélem hogy nem mászik ki a tortaformából :)
klikk oldalcímét nem tudom de megkérdezhetem..de szerintem meggondolta magát..:))
pusza:) |
|