Böbsi konyhája
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi okosságok..
 
védjegy

   

 
Menű

  
   Főoldal/Receptek   

   Email   
   Vendégkönyv    

   Fórum  /lezárt/

   Fórum
   Fórum /süteméynek/
   Fórum /egyéb ételek/

   

   

 
Ti küldtétek!

2007...től
(Fórum receptek megtekintéséhez,
a fórumon regisztrálni kell!)

Sütemények  (194) 
Egyéb ételek (106)  
 Kenyér és társai.. (23)
 

Ti küldtétek!
2005-2007 (fórum receptek)

Sütemények (56)
Házi/gépi kenyerek (9)
Péksüti .. stb (13)
Egyéb ételek (30)

Andi (12) 
SaMaris (31) 
Margit2 (20) 
Éva (18) 
Gondaanyu (21) 
Jázmin (1) 

 

Egyéb receptek (képek nélkül)

Különleges ételek  (43)

Hidegtálak  (97)

Muffin édes  (81)

Muffin sós  (23)

Diétás ételek  (63)

Diétás ételek  (50)                                              

Muffin sütésekről  

 

 

 

 
Mindig friss apróhirdetések!

 
.

Látogató van itt
 
Látogatók
Indulás: 2005-10-30
 
Oldal Infó

Szerkeztő: Böbsi
Nyitás:2005.10.30
Téma: Gasztronómia
Böngésző: Google Chrome
Regisztrált felhaszn.  1056

Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 499
Összes látogatás 2005.10.30. óta: 710558


 

 

 
Összes recept

     Legjobb receptes blogok

 
.........
 
Fórum
Fórumok : Beszélgető fórum : Általános beszélgetés. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
bobsii

2005.11.22. 11:04 -

Indulás: 2005.10. 30.

[Későbbi] [5245-5226] [5225-5206] [5205-5186] [5185-5166] [5165-5146] [5145-5126] [5125-5106] [5105-5086] [5085-5066] [5065-5046] [5045-5026] [5025-5006] [5005-4986] [4985-4966] [4965-4946] [4945-4926] [4925-4906] [4905-4886] [4885-4866] [4865-4846] [4845-4826] [4825-4806] [4805-4786] [4785-4766] [4765-4746] [4745-4726] [4725-4706] [4705-4686] [4685-4666] [4665-4646] [4645-4626] [4625-4606] [4605-4586] [4585-4566] [4565-4546] [4545-4526] [4525-4506] [4505-4486] [4485-4466] [4465-4446] [4445-4426] [4425-4406] [4405-4386] [4385-4366] [4365-4346] [4345-4326] [4325-4306] [4305-4286] [Korábbi]

eva Előzmény | 2006.11.03. 08:59 - #4886

Jó reggelt,

köszi a felvilágositást, most már csak azt szeretném megtudni, hogy a kis  és nagy mérökanál mekkora - nekem nincs gépem. (valami káváskanál, evökamál-szerüen, vagy ml-ben jó lenne.) Meg még valami, mekkora a tejmerökanál?

Nálam ma gombocleves és szilvásgomboc lesz, a nahylányom jön a férjével ebédre és ezt kivánták - kettejüknek nehér gombocot fözni, mert a fagyasztojuk nagyon kicsi és egy héteig ugyannazt enni..

Utána kellene még valami sütiféle, de azt histem, muffint sütok, az gyorsam negvan. 

Szép napot mindenkinek.

Eva


bobsii Előzmény | 2006.11.03. 08:26 - #4885

Sziasztok! Jó reggelt!

Éva!

Jól irta Marika, az km=kis mérőkanál amit a kenyérsütő gépekhez adnak, az eggyik vége kicsi a másik egy nagyobb mérő kanál van!
Látom elhoztad a csukott pite receptjét is, köszi!
Ennek a tésztájában toji van!

Most szaladok főzni, tejfőlöds marhát csinálok krumpli gombóccal! És hát a pite lenne.........
Mariska!

A gportalon a Explorer böngészőt célszerű használni, sztem ezért nem birtál képet betetnni!



Marika!

Az én macsekom, alig jár ki! Csak az ölembe vagy az ő kis takaróján fekszik! Sztem téli álmot alszik.....

gondaanyu Előzmény | 2006.11.03. 08:07 - #4884

Sziasztok, itt a tél? Bár szépen süt a nap, nálunk elkészült az idei téli szendvicsünk: két macska között egy cserépkályha. Tegnapelőtt a Dezső lefejelte az ablakot, szundizott, de a füle éber maradt, és az ablakra szállt egy cinege. A macs, mint a filmekbe, odavetődött, repült, de csak a feje koppant. Így maradt félelem keltésül a veszedelmes bajuszrezegtetés.

Éva valószínűleg kismérőkanál lehet az a km. a kenyérsütőgépes recepteknél pl. 2 km só. Én erre gondolok.


eva Előzmény | 2006.11.02. 20:40 - #4883

HAllo,

szeretném megtudni, hogy recepteknél mit jelent a km rövidités, a mennyiségeknél fordul elö. Tud valaki segiteni?

Eva


eva Előzmény | 2006.11.02. 20:35 - #4882

Szia Böbsi,

sikerült leforditanom a másik receptet a csukott pitéhez:

Csukott almás pie

 

Tészta

35 dkg hideg vaj

40 dkg liszt

1 ek cukor

1 tojás

1 tk citromlé

kevés jeges viz

 

Töltelék

1,5 kg savanykás alma

13,5 dkg cukor

13,5 dkg barna cukor

1 ek liszt

1 tk fahéj

 

2 ek vaj

 

1 tojássárgája

 

 

A hozzávalókból  linzertésztát készitünk, 1 órára a hütöbe tesszük.

A kihült tésztát kettéosztjuk és kb. 26 cm-es körre kinyujtjuk, az egyiket a formába fektetjük.

 

Az almát meghámozzuk, aztán elöször negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk. Öszzekeverjük a többi adalékkal és a tésztára öntjük, a vajat kis darabokban elosztjuk rajta, a második tésztalappal befedjük, a széleket jól összenyomjuk (szebb, ha minta szerint csináljuk), megkenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk és 200 fokos elömelegitett sütöben kb 1 órát sütjük.

Eredetileg vaniliafagyit esznek hozzá.

Remélem, érthetö igy. Sok sikert hozzá.

Eva


SaMaris Előzmény | 2006.11.02. 20:10 - #4881

na feladom most meg képet nem tudok betenni, szép ruhát kapott a honlapod, szép ez a szín.Szép estét.

SaMaris Előzmény | 2006.11.02. 19:50 - #4880

Szia Böbsi! Nem jelent meg a hozzászólásom,most mozillával próbálkozom.

SaMaris Előzmény | 2006.11.02. 19:44 - #4879


bobsii Előzmény | 2006.11.02. 16:32 - #4878

Szia Margitka!

Örülök hogy újra itt vagy!! Pihend is ki magad, biztos fárasztó napod volt! 

margit2 Előzmény | 2006.11.02. 16:16 - #4877

Sziasztok!
 
Nem rég jöttünk meg Győrből. Látom, hogy most is sütögettetek, ügyesek vagytok.
Én ma már nem készítek semmit, még itt is kimegyünk a temetőbe. Aztán csak pihenni fogok!
 
Mindenkinek további szép estét!
 

bobsii Előzmény | 2006.11.02. 15:30 - #4876

Éva! De jól néz ki ez is!! De én nem tudom lefordítani, maradok a nyitott piténél!

(Ez a pite egy horror filmre emlékeztet, az volt a címe "Sorvadj el!" abba volt ilyen pite és véres volt a belseje!)...!


eva Előzmény | 2006.11.02. 15:00 - #4875

Ez lenne az a recept:

Apple and Blackberry Pie

This is best of all made with wild brambles, which seem to have twice as much flavour as the cultivated kind. If you want a larger pie to serve eight people, use a 3 pint (1.75 litre) pie dish and a pie funnel, and double all the ingredients.

Serves 4

Ingredients

For the shortcrust pastry:

6 oz (175 g) plain flour
pinch salt
1½ oz (40 g) lard
1½ oz (40 g) butter

For the filling:

4 medium cooking apples, about 1 lb (450 g)
8 oz (225 g) brambles or fresh or frozen blackberries, defrosted if frozen, and washed
3 oz (75 g) sugar

To glaze:

milk and caster sugar

Pre-heat the oven to gas mark 7, 425°F (220°C).

You will also need a 1½ pint (850 ml) rimmed pie dish.

 

Start by making the pastry: sift the flour and salt into a large mixing bowl, holding the sieve up as high as possible to give the flour an airing. Then cut the fat into small cubes and add to the flour. Now, using your fingertips, lightly and gently rub the pieces of fat into the flour – lifting your hands up high as you do this (again to incorporate air) and being as quick as possible.

When the mixture looks uniformly crumbly, start to sprinkle roughly 2 tablespoons of cold water all over. Use a round-bladed knife to start the mixing, cutting and bringing the mixture together. Carefully add more water if needed, a little at a time, then finally bring the mixture together with your hands to form a smooth ball of dough that will leave the bowl clean (if there are any bits that won't adhere to it, you need a spot more water). Now rest the pastry, wrapped in foil or polythene, in the refrigerator for 20-30 minutes while you peel, core and slice the apples straight into the pie dish. Then sprinkle in the brambles or blackberries and the sugar.

Now roll out the pastry to about 1 in (2.5 cm) larger than the pie dish, then cut out a 1 in (2.5 cm) strip to fit the edge of the dish. Dampen the edge with water, then fit on the strip of pastry, pressing it firmly, and dampen that too. Then press the rest of the pastry over that to form a lid and, using a sharp knife, trim any excess pastry off. Use the blunt side of the knife and your thumb to press the two edges firmly together and knock the edges all round to give a layered effect. Then flute the edges by using your thumb to make an impression and the broad blade of the knife to draw in the edges of the pastry. Make a steam hole in the centre and, if you have time, make some decorative leaves with the pastry trimmings.

Now brush the pastry with milk and sprinkle on a light dusting of caster sugar. Place the pie on a baking sheet on a high shelf and bake for 10 minutes, then reduce the heat to gas mark 5, 375°F (190°C), and continue baking for a further 30 minutes. Then, using a skewer, take out a piece of apple from the centre to test if it's cooked: if it still feels very firm, give it another 5 minutes. Serve hot with chilled pouring cream to mingle with the juices.


eva Előzmény | 2006.11.02. 14:58 - #4874

Sziaztok!

Van itt valaki, aki tud angolul - egy receptet kellen leforditani.

Találtam egy nagyon csábitó alma-pie-t, de sajnos angolul van irva.

 


bobsii Előzmény | 2006.11.02. 13:54 - #4873

Marika!! Mit látok!!  Már elkészült a pitéd, nagyon jól néz ki!!!    

Ma megvettem a hozzávalókat, hogy mibe sütöm még kérdés, de biztos elkészítem...holnap!!




  Éva!

Látom hoztál megint reciket, már ezt is mentettem a többi közé, köszike!!
 
Teljesen felcsigáztatok ezzel a pitével!!   

eva Előzmény | 2006.11.02. 13:04 - #4872

Szia gondaanyu,

a pite egész jól néz ki, csak az eredeti szerint az almát egész vékonyra kell szeletelni (mins az uborkát salátának) és a tésztába nem kell (nem szabad) tojást tenni - állitólag tojás nélkül jobb izü. Ezt elfelejtettem beleirni, sajnálom.

Találtam még két receptet, le is forditottam, csak a csukott nincs még meg.

A két recept:

Mazsolás Pie

 

30 dkg liszt,

5 dkg cukor

10 dkg hideg vaj,

8 dkg hideg margarin

3 –5 ek jeges viz.

 

Linzertésztát készíteni, fél órát a hütöben pihenteni, utánna kinyujtani, két pie-formába helyezni.

2 tojás

dl tejföl

12,5 dkg cukor

vaniliáscukor, csipet só, szerecsendió,

20 dkg mazsola.

 

A hozzávalókat jol összekeverni, az egyik  tészta  önteni  és 190 fokon kb. 35 – 40 percig sütni.

 

 

 

Banánkrém Pie

 

A tészta másik felét szintén egy formába tenni és 190 fokon világosra elösütni.

 

1 cs. Vaniliapudding megfözve

1 ek Vaj

2 dl tejszin

3 banán

 

a banánokat vékonyra szeleteni, és a kihült tésztán elosztani. A puddingba belekeverni a vajat és langyosan a banánta önteni.

A tejszint a cukorral és van.cukorral habbá vernie és a kész pie-re önteni.

Remélem, ezek is tetszenek majd.

Eva


gondaanyu Előzmény | 2006.11.02. 11:40 - #4871

Jelentem készen van a pite. Én a tésztájába tettem egy tojássárgáját, a fehérjét meg az öntethez. Szerintem az almához liszt helyett bármit lehet, ami felszívja a levet, én most kekszport raktam. A tetejére kézzel csináltam a morzsikát, géppel szebb - gondolom. Egyébként nagyon finom, ropogós a teteje, és jó sok alma van benne kevés tésztával. Tulajdonképpen egy tálban elkészülnek  egymás után a részei. Fogok ilyet sütni máskor is, meggyel, szilvával, barackkal ugyanilyen finom lehet.  Zellerkrémleves és rakottkrumpli után desszertnek kapják a kosztosaim. Íme az eredmény:

bobsii Előzmény | 2006.11.02. 08:12 - #4870

Éva! Érdekelne a csukott pite-recept is!

bobsii Előzmény | 2006.11.02. 07:46 - #4869

Szia Marika!

De jó hogy te megsütöd előttem, legalább mesélsz róla és látunk fotót is!!!

Látom neked is szimpi volt a reci, ez a sok cucc a tetején finom lehet!  Ma veszem meg a hozzávalókat! Akkor várjuk a PITÉT!!!!

bobsii Előzmény | 2006.11.02. 07:44 - #4868

Szia Éva!

Én is gondoltam a gyümitorta formára, de mivel az alja nem egyenes ezért elvetettem a gondolatot! Most megnézem a google (pie backform.)

Ha mást nem találok, megsütöm a tortaformába (csak azt nagyon kicsinek találom)

bobsii Előzmény | 2006.11.02. 07:40 - #4867

       

 
Boldog névnapot

 
Böbsi receptjei

 

Kenyerek
  - Sütőben sütött (27)
  - Gépi   (13)


 
Kalácsok
  - Gépi  (3)
  - Sütőben sütött (14)

Kiflik, Zsemlék (15)

Pizzák (2)

Pékség
  - Sós péksütemények (20)
  - Édes péksütemények (11)
  - Fánkok (8)
  - Pogácsák (3)

  - Sörkorcsolyák (6)

Desszertek
  - Sütemények 
  - Sütés nélküli  
  - Gyümölcsös  
 
- Leveles tészták
  - Torták 
  - Karácsonyi  
  - Krémek, pohárkrémek, desszertek 
  - Palacsinták 
  - Édességek 
  - Kekszek , nasik 

Karácsonyi ételek (2)

Előételek (3)

Húsételek
  - Sertés (46)
  - Csirke (33)
  - Pulyka (3)
  - Marha (4)

  - Nyúl  (2)
  - Halak, Tengeri (5)

Kínai (6)

Hús nélküli ételek (15)

Levesek
  - húsos (12)
  - zöldség (17)
  - gyümölcs (2)

Tésztás ételek
  - Sós tészta ételek (24)
  - Édes tészta ételek (6)

Főzelékek (10)

Mártások,szószok,krémek (8)

Hideg konyha (5)

Szenvicskrémek
 - Pástétomok (2)
 - Szendvicskrém (5)

Köretek (13)

Reggelire (4)

Saláták (14)

Befőzések (8)

Egyéb (3)

Házilag készült tisztítószerek


 

 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal