Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [4285-4266] [4265-4246] [4245-4226] [4225-4206] [4205-4186] [4185-4166] [4165-4146] [4145-4126] [4125-4106] [4105-4086] [4085-4066] [4065-4046] [4045-4026] [4025-4006] [4005-3986] [3985-3966] [3965-3946] [3945-3926] [3925-3906] [3905-3886] [3885-3866] [3865-3846] [3845-3826] [3825-3806] [3805-3786] [3785-3766] [3765-3746] [3745-3726] [3725-3706] [3705-3686] [3685-3666] [3665-3646] [3645-3626] [3625-3606] [3605-3586] [3585-3566] [3565-3546] [3545-3526] [3525-3506] [3505-3486] [3485-3466] [3465-3446] [3445-3426] [3425-3406] [3405-3386] [3385-3366] [3365-3346] [3345-3326] [Korábbi]
Böbsi!
Tomi fiadnak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!

|
Margitka!
Köszönöm szépen, majd átadom neki! Most biciglizik a barátaival. Elkészültem a tortájával, ez pont olyan amit ő szeret, telis tele a kedvenceivel, remélem tetszeni fog neki!


|
Szia Mariska!
A hagymának én sem álltam volna neki, ha anyukám nem ad egy tippet ami a pucolást illeti!
A hagymákat le kell forrázni, és utánna könnyedén lejön a héja, csak késsel az alsó részét kell levágni! |
gondaanyu!böbsi! Szerintem hallottam ezt a tésztát,de nem ilyen néven.
Én megfőztem a gulyáslevest+palacsinta
Holnap lehet lecsó lessz.
Ki mit főz?
Tominak  |
Szia mindenkinek,
lenne egy kérdésem:
A nagymamám sütött régen Flutát, de nem ugy, ahogy itt irjátok, hanem valahogy a sütöben. Men ismeri valaki véletlen a receptet? (A mamát nem tudom mehkérdezni, sajnos már 18 éve halott)
Elöre is köszönöm a fáradtságotokat.
Eva |
Böbsi!
A fluta nevet valóban én sem ismertem....
A kisfiadnak holnapra nagyon sok szeretettel kívánok BOLDOD SZÜLINAPOT!
 .... 
|
Csöpike, hogy egyértelmű legyen: a gombóc tésztáját zsíradékban kisütve ezen a tájon flutának hívják. Mi közel lakunk a Böbsivel, szerintem rajtam kívül senki nem így ismeri. Hogy miféle szó , talán sváb? eredetű, vagy valami délről származó én nem tudom. Megszórni porcukorral, vagy lekvárral megkenni - finom, tudod e is olyan, hogy semmiből valamit főztek a régiek. liszt krumpli tojás volt minden portán. Meg egy kis szilvaíz. |
Szia Csopike! Biztos ismered! Krumplisfluta. héjában főtt krumpli kinyomva, só, tojás, liszt, és olajban kisütni! |
Sziasztok! Lassan megyek haza.Ma gulyáslevest főzök.Utánna még nem tudom.
Nagyon szép idő van.
bobsii! Mi az a fluta? |
Sziasztok! Szia Margitka, Marika!
Csak benéztem, nagyon sűrű a délelőttöm, délután leszek!
Ma kolbászos krumpi leves lesz, és flutát sütök!
Holnap lesz Tomi fiam 13 éves, már most kicsit kedvezek neki, ezek a kedvenc ételei!
|
Jó reggelt mindenkinek. Nagyon fürgék vagytok ma, igaz nálunk se gyerek, se kötött munkaidő... Rendszerkarbantartás is megtörtént, lehet netezni. A levest csirkéből főztem, általában abból szoktam. Maradt mára is, valami lazát csinálok mellé. Nálunk egész őszies az idő, a macska is elfeküdt valahová aludni. Újabban ha nem veszem fel amikor ő akarja, akkor felágaskodik és az első lábaival rajtam körmöl, tiszta pötty a combom. Már fenyegettem a körömreszelővel, de nem vesz komolyan. |
Sziasztok!
Szia Böbsi!
Engem bizony már felkeltettek, épp most iszogatom a kávémat ...  ... Te már ittál? 
|

Sziasztok!
Nagyon guszta dolgok készültek tegnap.
Böbsi látom hagytad magadat és már meg is szabadultál a hagymától,felpiszkáltad a fantáziámat ha lenne apró akkor én is csinálnék, de valakinek meg is kellene tisztitani.....és a sütid ham beleharapok olyan guszta.
Gondaanyu nagyon finom lehetett ez a pizza.A gulyás miből készült?
|
Sziasztok! Kellemes szép napot kívánok Konyhatündérek, indul a péntek! |
Sziasztok! Mindenkinek szép napot! Itt a hétvége.Ma korán pakolásztam ,mert ha olyan idő lenne mint tegnap akkor munka után strand.
Hétvégén töltött káposztát főzök. |
Sziasztok,szép estét kívánok Mindenkinek!Látom,finomakat főztetek ma is.Fáradt vagyok,de szerencsém van,mert most én vagyok a "napközis".Ilyenkor mikor egyedül vagyok anyukám főz nekem is.Tanulmányozom az alkotásaitokat,mert Andrást valami nagyon finom vacsorával fogom hazavárni. |
Sziasztok!
Látom mindenki finomakat főzött ma is! 
Ma én sokat dolgoztam a kertben, bár nem eleget... Ilyenkor ősszel mindig besokallok...
Böbsi!
Már nálam is megcsodáltam a szilvás lepényedet felszeletelve is! Nagyon teszik, hogy így fennt marad a tetején a szilva! ... 
A hagymáid is igen guszták!... Lassan már éttermet is nyithatnál! 
Tényleg érdekes, hogy nálunk és nálatok is borsóleves volt, Gonaanyunál és Andinál pedig gulyásleves..... 
|
Az árpagyöngyöt úgy kell főzni, mint a rizset? Sose főztem, Juditom kérdezte és nem tudtam neki tanácsot adni. |
Köszi Böbsi az igazítást. Ez a telepátia, ma a gulyásleves napja van. Totál szépek a hagymáid a színes paprikákkal. Erősek? |
|