Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [4285-4266] [4265-4246] [4245-4226] [4225-4206] [4205-4186] [4185-4166] [4165-4146] [4145-4126] [4125-4106] [4105-4086] [4085-4066] [4065-4046] [4045-4026] [4025-4006] [4005-3986] [3985-3966] [3965-3946] [3945-3926] [3925-3906] [3905-3886] [3885-3866] [3865-3846] [3845-3826] [3825-3806] [3805-3786] [3785-3766] [3765-3746] [3745-3726] [3725-3706] [3705-3686] [3685-3666] [3665-3646] [3645-3626] [3625-3606] [3605-3586] [3585-3566] [3565-3546] [3545-3526] [3525-3506] [3505-3486] [3485-3466] [3465-3446] [3445-3426] [3425-3406] [3405-3386] [3385-3366] [3365-3346] [3345-3326] [Korábbi]
Margit, olyan jól néznek ki a pizzák, holnap én is sütök, egyet, mivel kettesben vagyunk, és ha valami jó magyaros levest főzök elé, pl. ragulevest, akkor Jánosom nem morog ui. nincs oda az olaszos kajákért. |
Böbsi!
Még nem egyeztem meg a fiúkkal a holnapi ebédet illetően... Még alszom rá egyet. Majd megírom az eredményt... 
Tényleg Neked van már tipped, hogy mit csinálsz? Talán határozott terved is van? 
|
Köszi böbsi,
ez egész gyorsan ment, ha lesz idöm, ki fogom probálni.
Eva |
Akkor ez egy elfogatható ár! Hogy miket kitalálnak!!! Mindenestre télleg ötletes!
Holnap mit főzöl? |
Sziasztok!
Böbsi!
Megkerestem a számlát, pontosan 2.868,- Ft volt. 1 db állvány és 3 db pizzatál tartozik hozzá. Nekem van plusszba 2 db pontosan ilyen ekkora méretű tálam, úgy, hogy ha valamelyik megsérülne, tudom pótolni. Esetleg, ha kicsit több tésztát csinálnék, akkor 4-el is kipróbálom egyszer. .. De az én recimből 3 db jön ki.
Nagyon örülök neki. Télen úgyis többször szoktam pizzát sütni, így most már gyorsabban el is készülök vele. 
|
Szia Éva! Örülök hogy újra itt vagy!!! Az iskola kezdés engem is kicsit elfoglalt, de most már minden megy a maga útján (remélem)
Keresgéltem, de csak egyre bukkantam!
Komlós-tönkölybúzás kenyér |
|
Hozzávalók: |
1 maroknyi komló, 50dkg tönkölybúza-liszt, 1tk só, 1ek cukor, 2.5dkg élesztő |
Elkészítés: |
A komlót 4-5dl vízben 2-3 percig forraljuk. A levét leszrüjük és 2.5-3dl-t kimérünk belőle. Ezt a levet a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük, és megdagasztjuk. A megdagasztott tésztát letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, és kerek cipót formálunk belőle. A tetejét lekenjük vizes ecsettel. Sütőzacskóba tesszük és 190°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. |
|
Szia Böbsi,
sokáig nem jelentkeztem, de elöször szabin voltunk, azután meg az iskolakezdés miatt voltam elfoglava, es nem jutottam ide.
Látom, hogy sok szép uj receptet adtál közre.
Keresek egy komlós kenyér receptet, nem tudsz véletlen egyet?
Szép estét kivánok neked.
Eva |
Margitka! Ámulok bámulok, hogy micsoda pizzákat csináltál!!!!
Ez a szerkezet nekem is nagyon tetszik!!!! Mennyibe került???
|
margit2!
Nagyon guszták a pizzák.Azokat igy sütötted meg a 3-at egyszerre?
Jó étvágyat hozzá! |
Ez igen Margitka!
Nagyon jó kis szerkezet,elfogadnám.Jól néznek ki a pizzák. |
Sziasztok!
Böbsi!
Ha nem is ebédre, de vacsira megsütöttem a 3 pizzát, 170 fokon légkeveréssel:
|
Andikám! Legközelebb csinálok megmutitom!!! |
Szia Csopike! Nekem is nagyon tetszik!!!! Jó lenne ha az enyém lenne akkor már nem kéne pucolgatnom!!!
Milyen régen csináltam virslis kifliket!!!! Én ma vacsira dinsztelt májat sütöttem! |
Sziasztok! Nagyon jól néz ki a gyöngyhagyma.Én ma nem főztem az esti maradék volt.De ha haza megyek a munkából sütök virslis kifliket/piciket/ |
Ó! Ilyet még nem is hallottam!Biztos jó. |
Nálunk olyan a zöldbab főzi szine mint maga a zöldbab! Mindig lecsósan teszem fel, és utánna csinálok egy habarást, tejfőlt nem szoktam bele tenni!
|
Nem baj az Böbsikém,lustizni is kell,rád is fér.Megvár téged az a munka. |
Mert nálatok milyen színű a zöldbab főzelék?Felénk ilyen fehér,csak tejfölös habarás van rajta,én nem teszek bele pirospaprikát. |
Ma nem vagyok rá képes! Lusta vagyok!!! Anyukám leakart jönni hagymát pucolni, de mondtam nem ma, majd holnap!! Igaz ezt már 2 napja húzom!!
Az ebédünk, borsóleves és rántott karfiol rizi-bizivel.
Nézegettem az ebédeteket, hű...az a fasirt!! Csuda jól néz ki! De a zöldbab főzi, miért olyan világos? |
Böbsi!
Hogy állsz a savanyítással, ha jól emlékszem gyöngyhagymát rakol el?

Mi volt a finom ebéd? |
|