Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [4285-4266] [4265-4246] [4245-4226] [4225-4206] [4205-4186] [4185-4166] [4165-4146] [4145-4126] [4125-4106] [4105-4086] [4085-4066] [4065-4046] [4045-4026] [4025-4006] [4005-3986] [3985-3966] [3965-3946] [3945-3926] [3925-3906] [3905-3886] [3885-3866] [3865-3846] [3845-3826] [3825-3806] [3805-3786] [3785-3766] [3765-3746] [3745-3726] [3725-3706] [3705-3686] [3685-3666] [3665-3646] [3645-3626] [3625-3606] [3605-3586] [3585-3566] [3565-3546] [3545-3526] [3525-3506] [3505-3486] [3485-3466] [3465-3446] [3445-3426] [3425-3406] [3405-3386] [3385-3366] [3365-3346] [3345-3326] [Korábbi]
Húúúú! Ez nem semmi!
Ha ezt meglátná Klikk! Imádja a káposztát! 
|
Szia Böbsi!
Igen fugáztam,még pedig elég jól sikerült.Másodállásba talán elmegyek burkolónak.Nagyon kivagyunk dögölve.Nem nagy területet csináltun,mert csak a bejáratnál egy szélfogó,de nekünk ez is elég volt.
Most megyek mert apu itt van és dumcsizunk. |
Szia Andi!
Igazán berakhatnál képet is a lapozásról. Mi is hasonló munkában vagyunk. 
|


Ez a mai kaja. |
Hát végre itt vagy!!
Mit olvasok, fugáztál???  |
Szia Böbsi, egy sztori a halászléhez. Judit lányom és a párját meghívták egy tiszai? jellegű halászlére. Este fél 7 kor úgy hozták a passzírozott alaplevet ( Judit más jelzővel illette) , beleöntötték a bográcsba, később a halszeletet, fakanállal agyon keverték, fél 9kor még nem ettek. Fura színe is volt. Egy paksi leány is volt közöttük, ők hármasban gyanúsan figyelték mi fől ki a bográcsból? Nem lett rossz, de... valaki megjegyezte, ő volt egyszer Baján ott szép piros volt a leve a halnak.
Számunkra a tanulság: csak addig ízlik valakinek a másféle halászlé amíg nem evett bajait. |
Sziasztok Lányok!
Szia Böbsi!
Tegnap óta nagyon elfoglalt vagyok,járólapot raktunk Lacival,én pedig ma fugáztam ki.Még soha nem csináltunk ilyet ez az első próbálkozás,de elég jól sikerült.
Szia Gyöngyike!
Látom sikerült bejelentkezned.Isten hozotta csapatban.
Mindjárt hozok képet a mai kajáról. |
Nem is merem mondani hogy mi minden héten halászlét eszünk!  |
Ma nagyon elfoglaltak a lányok!
Andi is merre van???? |
Sziasztok Lányok!Böbsike vettem az adást,a többi recit majd odaírom.Munka miatt már több alkalommal voltunk Kecskeméten és Soltvadkerten is.Olyankor végigesszük az utat,szeretjük megkóstolni a különböző tájegységek ételeit.Egyébként nem járunk sűrün étterembe,kivéve,ha halászlét kívánunk,akkor irány Tiszacsege.Havonta legalább egyszer elszoktunk menni a Csárdába,sajnos csak nyáron van nyitva. |
Szia Zsizsu!
Mckoy-ék már biztos ott vannak, érezzétek nagyon jól magatokat! Jó étvágyat a sok finomságokhoz!!! |
Csopike! Nálatok ilyen szuper idő van!!!! Itt huszon pár foknál nincs több. Én netezek, a kicsi fiam pecál, a nagy unatkozik (mert kiturtam innen) apa meg úton van!
Nektek jó pancsikálást!! |
Gyöngyös! Ki fogom próbálni, úgy is van még 2 éve elrakott jó szilvalekvárom. Mára befőztem, maradni fog holnapra is az ebédből, de kedden szerintem megcsinálom! köszi!
Még valami... Van bal.oldalt a fórum, és ott megtalálod a "fórumozok receptjeit" oda kellene irni a recepteket, semmi gond hogy ide írtad, már bemásoltam oda, ha itt mindenki elolvasta akkor ezt a hozzászólást kitörlöm!
Most ment a párom, Kecskemétre, visszafele hozz finom Soltvadkerti süteményt (biztos hallottál már róla, isteni a sütijük és fagyijuk is) szerintem párját ritkitja, így sütnöm nem kellet! |
Böbsike ez egy igen régi recept,de annyira finom,hogy megéri kipróbálni.Babrásnak tünik,de igazából egyszerü elkészíteni és ha elkezdem enni alig tudom abbahagyni.Ez a családom kedvenc étele. |
Gőzön főtt lekváros gombóc.Hozzávalók:4odkg liszt,2dkg vaj,3dkg porcukor,csipet só,1 1/2dl tej és házi szilvalekvár. KOVÁSZ:2,5dkg élesztő, 1dkg porcukor és 1/2dl tej.MEGHINTÉSHEZ:1odkg dió,15dkg vaj és 12dkg porcukor.(én a meghintést bővebben szoktam)Szokásos módon jól kidolgozzuk és meleg helyen kelesztjük.Kelés után deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsának kiszaggatjuk.A korongok felét megrakjuk lekvárral,a többivel befedjük és a korongok szélét összenyomkodjuk és még 2opercet kelesztjük.Egy nagy edényt félig töltünk vízzel,tetejére konyharuhát kötünk(én pelenkát) és befedjük.Amikor a víz forrásnak indul,a gombócokat rárakjuk a konyharuhára és befedjük egy olyan tállal, ami a lábast jól beborítja,nehogy a gőz elillanjon.Tíz percig gőzöljük.Ha a fogvájóra nem tapad a tészta,a gombócok megfőttek.Locsoljuk vajjal és meghintjük dióval és porcukorral. |
Szia Böbsi!
Köszi, remélem minden jó lesz, Mckoy most telefonált, hogy elindultak, most sütöm a húst kint. Szép napot mindenkinek! |
Szióka! Rögtön kész az ebédem és irány a STRAND jön a férjem is.Már vagy 2 -3 éve nem volt. |
Szia Gyöngyös!
Az én pörim is rotyog, most keverem be a nokedlit!
Valamit sütni kéne!!!!
Majd jövök! |
Szia Marika! Nagyon szépek a ezek a régi darabok, és külön öröm ha valami kedves emlék fűz hozzá! Anyukámnak is van egy hatalmas tükör ami nagyon szép kézzel faragott fából van körbe fogva, és hozzá tartozik egy kómod is. Ezt még az én nagymamám kapta egy gróf asszonytól akinek varta a ruháját! Szóval már ritka számba mennek ezek a régi darabok.....nagy értéknek számít manapság!
Neked is szép vasárnapot! És jó étvágyat az ebédhez!
|
Sziasztok Kislányok!Mindenkinek kellemes szép vasárnapot!Már én is panírozom a husit, a tyúkom is fő, a többi majd kialakul.Majd később jövök! |
|