EGYÉB SÜTEMÉNYEK .................................
Sajtos rúd
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 margarin, 1 egész tojás, 5 dkg élesztő, 1 kis kávéskanál só, 1db (2 dl-es) tejföl, vagy tejszín.
Élesztőt a liszttel összemorzsolni, bele a tejföl (vagy tejszín)+ minden, 0,5 órát pihentetni.
+ 5 dkg rámával a kisodort tésztát megkenni, sajtozni, összehajtogatni. Fél cm-re sodorni. Tetejére tejjel elkevert tojás sárgáját kenni, reszelt sajttal megszórni, majd barátfüle szaggatóval csíkokat vágni. Utána lehet sütni előmelegített sütőben 190 fokon légkeveréssel 18 percig.
|
56 (2008.05.23.) |
EGYÉB ÉTELEK...................................... Gondaanyu receptje:
Sörben pirított csülök:
A csülköt bőröstül kockákra vágjuk.1 nagy vöröshagymát fölaprítunk, olajon a hússal együtt megpirítjuk. 1 evőkanál liszttel meghintjük, tovább pirítjuk.Ráöntjük a sört, és az összes ízesítőket. Lefödve, kis lángon megpuhulásig pároljuk. Gyakran kevergetni kell. Ekkor tepsibe kell tenni és sütőben megpirítani. Burgonya illik hozzá köretnek. A fűszerek: 1 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma összenyomva, őrölt bors, 1 babérlevél, csipet cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors, gyömbér, majoránna , só. Ez egy csülökről szól egy üveg sörrel. |
29 (2007.02.14.) |
|