Témaindító hozzászólás
|
2005.11.22. 11:04 - |
Indulás: 2005.10. 30. |
[Későbbi] [5245-5226] [5225-5206] [5205-5186] [5185-5166] [5165-5146] [5145-5126] [5125-5106] [5105-5086] [5085-5066] [5065-5046] [5045-5026] [5025-5006] [5005-4986] [4985-4966] [4965-4946] [4945-4926] [4925-4906] [4905-4886] [4885-4866] [4865-4846] [4845-4826] [4825-4806] [4805-4786] [4785-4766] [4765-4746] [4745-4726] [4725-4706] [4705-4686] [4685-4666] [4665-4646] [4645-4626] [4625-4606] [4605-4586] [4585-4566] [4565-4546] [4545-4526] [4525-4506] [4505-4486] [4485-4466] [4465-4446] [4445-4426] [4425-4406] [4405-4386] [4385-4366] [4365-4346] [4345-4326] [4325-4306] [4305-4286] [Korábbi]
Jó reggelt,
köszi a felvilágositást, most már csak azt szeretném megtudni, hogy a kis és nagy mérökanál mekkora - nekem nincs gépem. (valami káváskanál, evökamál-szerüen, vagy ml-ben jó lenne.) Meg még valami, mekkora a tejmerökanál?
Nálam ma gombocleves és szilvásgomboc lesz, a nahylányom jön a férjével ebédre és ezt kivánták - kettejüknek nehér gombocot fözni, mert a fagyasztojuk nagyon kicsi és egy héteig ugyannazt enni..
Utána kellene még valami sütiféle, de azt histem, muffint sütok, az gyorsam negvan.
Szép napot mindenkinek.
Eva |
Sziasztok! Jó reggelt!
Éva!
Jól irta Marika, az km=kis mérőkanál amit a kenyérsütő gépekhez adnak, az eggyik vége kicsi a másik egy nagyobb mérő kanál van! Látom elhoztad a csukott pite receptjét is, köszi! Ennek a tésztájában toji van!
Most szaladok főzni, tejfőlöds marhát csinálok krumpli gombóccal! És hát a pite lenne......... Mariska!
A gportalon a Explorer böngészőt célszerű használni, sztem ezért nem birtál képet betetnni!
Marika!
Az én macsekom, alig jár ki! Csak az ölembe vagy az ő kis takaróján fekszik! Sztem téli álmot alszik.....
|
Sziasztok, itt a tél? Bár szépen süt a nap, nálunk elkészült az idei téli szendvicsünk: két macska között egy cserépkályha. Tegnapelőtt a Dezső lefejelte az ablakot, szundizott, de a füle éber maradt, és az ablakra szállt egy cinege. A macs, mint a filmekbe, odavetődött, repült, de csak a feje koppant. Így maradt félelem keltésül a veszedelmes bajuszrezegtetés.
Éva valószínűleg kismérőkanál lehet az a km. a kenyérsütőgépes recepteknél pl. 2 km só. Én erre gondolok. |
HAllo,
szeretném megtudni, hogy recepteknél mit jelent a km rövidités, a mennyiségeknél fordul elö. Tud valaki segiteni?
Eva |
Szia Böbsi,
sikerült leforditanom a másik receptet a csukott pitéhez:
Csukott almás pie
Tészta
35 dkg hideg vaj
40 dkg liszt
1 ek cukor
só
1 tojás
1 tk citromlé
kevés jeges viz
Töltelék
1,5 kg savanykás alma
13,5 dkg cukor
13,5 dkg barna cukor
1 ek liszt
1 tk fahéj
2 ek vaj
1 tojássárgája
A hozzávalókból linzertésztát készitünk, 1 órára a hütöbe tesszük.
A kihült tésztát kettéosztjuk és kb. 26 cm-es körre kinyujtjuk, az egyiket a formába fektetjük.
Az almát meghámozzuk, aztán elöször negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk. Öszzekeverjük a többi adalékkal és a tésztára öntjük, a vajat kis darabokban elosztjuk rajta, a második tésztalappal befedjük, a széleket jól összenyomjuk (szebb, ha minta szerint csináljuk), megkenjük a tojássárgájával, megszurkáljuk és 200 fokos elömelegitett sütöben kb 1 órát sütjük.
Eredetileg vaniliafagyit esznek hozzá.
Remélem, érthetö igy. Sok sikert hozzá.
Eva |
na feladom most meg képet nem tudok betenni, szép ruhát kapott a honlapod, szép ez a szín.Szép estét. |
Szia Böbsi!
Nem jelent meg a hozzászólásom,most mozillával próbálkozom. |
Szia Margitka!
Örülök hogy újra itt vagy!! Pihend is ki magad, biztos fárasztó napod volt!
|
Sziasztok!
Nem rég jöttünk meg Győrből. Látom, hogy most is sütögettetek, ügyesek vagytok.
Én ma már nem készítek semmit, még itt is kimegyünk a temetőbe. Aztán csak pihenni fogok!
Mindenkinek további szép estét! 
|
Éva! De jól néz ki ez is!! De én nem tudom lefordítani, maradok a nyitott piténél!
(Ez a pite egy horror filmre emlékeztet, az volt a címe "Sorvadj el!" abba volt ilyen pite és véres volt a belseje!)... !
|
Ez lenne az a recept:
Apple and Blackberry Pie
This is best of all made with wild brambles, which seem to have twice as much flavour as the cultivated kind. If you want a larger pie to serve eight people, use a 3 pint (1.75 litre) pie dish and a pie funnel, and double all the ingredients.
Start by making the pastry: sift the flour and salt into a large mixing bowl, holding the sieve up as high as possible to give the flour an airing. Then cut the fat into small cubes and add to the flour. Now, using your fingertips, lightly and gently rub the pieces of fat into the flour – lifting your hands up high as you do this (again to incorporate air) and being as quick as possible.
When the mixture looks uniformly crumbly, start to sprinkle roughly 2 tablespoons of cold water all over. Use a round-bladed knife to start the mixing, cutting and bringing the mixture together. Carefully add more water if needed, a little at a time, then finally bring the mixture together with your hands to form a smooth ball of dough that will leave the bowl clean (if there are any bits that won't adhere to it, you need a spot more water). Now rest the pastry, wrapped in foil or polythene, in the refrigerator for 20-30 minutes while you peel, core and slice the apples straight into the pie dish. Then sprinkle in the brambles or blackberries and the sugar.
Now roll out the pastry to about 1 in (2.5 cm) larger than the pie dish, then cut out a 1 in (2.5 cm) strip to fit the edge of the dish. Dampen the edge with water, then fit on the strip of pastry, pressing it firmly, and dampen that too. Then press the rest of the pastry over that to form a lid and, using a sharp knife, trim any excess pastry off. Use the blunt side of the knife and your thumb to press the two edges firmly together and knock the edges all round to give a layered effect. Then flute the edges by using your thumb to make an impression and the broad blade of the knife to draw in the edges of the pastry. Make a steam hole in the centre and, if you have time, make some decorative leaves with the pastry trimmings.
Now brush the pastry with milk and sprinkle on a light dusting of caster sugar. Place the pie on a baking sheet on a high shelf and bake for 10 minutes, then reduce the heat to gas mark 5, 375°F (190°C), and continue baking for a further 30 minutes. Then, using a skewer, take out a piece of apple from the centre to test if it's cooked: if it still feels very firm, give it another 5 minutes. Serve hot with chilled pouring cream to mingle with the juices. |
Sziaztok!
Van itt valaki, aki tud angolul - egy receptet kellen leforditani.
Találtam egy nagyon csábitó alma-pie-t, de sajnos angolul van irva.
|
Marika!! Mit látok!!  Már elkészült a pitéd, nagyon jól néz ki!!! 
Ma megvettem a hozzávalókat, hogy mibe sütöm még kérdés, de biztos elkészítem...holnap!! 
Éva!
Látom hoztál megint reciket, már ezt is mentettem a többi közé, köszike!!  Teljesen felcsigáztatok ezzel a pitével!!  |
Szia gondaanyu,
a pite egész jól néz ki, csak az eredeti szerint az almát egész vékonyra kell szeletelni (mins az uborkát salátának) és a tésztába nem kell (nem szabad) tojást tenni - állitólag tojás nélkül jobb izü. Ezt elfelejtettem beleirni, sajnálom.
Találtam még két receptet, le is forditottam, csak a csukott nincs még meg.
A két recept:
Mazsolás Pie
30 dkg liszt,
5 dkg cukor
10 dkg hideg vaj,
8 dkg hideg margarin
3 –5 ek jeges viz.
Linzertésztát készíteni, fél órát a hütöben pihenteni, utánna kinyujtani, két pie-formába helyezni.
2 tojás
dl tejföl
12,5 dkg cukor
vaniliáscukor, csipet só, szerecsendió,
20 dkg mazsola.
A hozzávalókat jol összekeverni, az egyik tészta önteni és 190 fokon kb. 35 – 40 percig sütni.
Banánkrém Pie
A tészta másik felét szintén egy formába tenni és 190 fokon világosra elösütni.
1 cs. Vaniliapudding megfözve
1 ek Vaj
2 dl tejszin
3 banán
a banánokat vékonyra szeleteni, és a kihült tésztán elosztani. A puddingba belekeverni a vajat és langyosan a banánta önteni.
A tejszint a cukorral és van.cukorral habbá vernie és a kész pie-re önteni.
Remélem, ezek is tetszenek majd.
Eva |
Jelentem készen van a pite. Én a tésztájába tettem egy tojássárgáját, a fehérjét meg az öntethez. Szerintem az almához liszt helyett bármit lehet, ami felszívja a levet, én most kekszport raktam. A tetejére kézzel csináltam a morzsikát, géppel szebb - gondolom. Egyébként nagyon finom, ropogós a teteje, és jó sok alma van benne kevés tésztával. Tulajdonképpen egy tálban elkészülnek egymás után a részei. Fogok ilyet sütni máskor is, meggyel, szilvával, barackkal ugyanilyen finom lehet. Zellerkrémleves és rakottkrumpli után desszertnek kapják a kosztosaim. Íme az eredmény: |
Éva! Érdekelne a csukott pite-recept is! |
Szia Marika!
De jó hogy te megsütöd előttem, legalább mesélsz róla és látunk fotót is!!!
Látom neked is szimpi volt a reci, ez a sok cucc a tetején finom lehet! Ma veszem meg a hozzávalókat! Akkor várjuk a PITÉT!!!! |
Szia Éva!
Én is gondoltam a gyümitorta formára, de mivel az alja nem egyenes ezért elvetettem a gondolatot! Most megnézem a google (pie backform.)
Ha mást nem találok, megsütöm a tortaformába (csak azt nagyon kicsinek találom)
|
|