ZÖLDSÉGES RIZSFELFÚJT
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
Fél csomag rizs,
2 szál sárgarépa,
1 kisebb fej brokkoli
Először megpárolom a rizst a szokásos módon; egy teflon serpenyőbe kevés olajat teszek és már jöhet is a serpenyőbe a mosott rizs. Kicsit megsózom, majd kb. kétszeres mennyiségű vizet öntök rá, úgy hogy bőven ellepje, majd letakarom az edényt. Amíg a rizs párolódik, elkészítem a zöldségragut. Egy másik serpenyőbe olajat öntök. Felszeletelek egy fej lilahagymát, karikákra vágom a sárgarépát és végül felaprítom a brokkolit is. Ha mindezzel megvagyok, mehetnek is a serpenyőbe. Kis sóval, borssal fűszerezem, majd kevergetés mellett összepárolom. Ha a rizs elkészült, hozzákeverem a zöldségekhez. Ha valaki szereti, ízesítheti kakukkfűvel és egy kevés majorannával. A felfújthoz való habot a következőképpen készítem el. Szétválasztok 2 tojást. A sárgájukat a zöldséges rizshez öntöm, majd alaposan elkeverem, hogy mindenhova jusson. A fehérjéket pedig a habszifonba töltöm, majd a patront a helyére csavarva, már nyomom is a kemény habot a zöldségekhez. Óvatosan elkeverem, majd egy kiolajozott tűzálló tálba téve a sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütöm.
|