VIRSLIS RAKOTT KARFIOL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
Fél fej karfiol,
Serpenyős gombás-csirke por,
1 pár virsli,
A karfiolt rózsáira szedjük, majd ízesített vízben megfőzzük. Amíg fő a karfiol, fél fej hagymát apróra vágunk és egy kevés olajon egy lábosban üvegesre pároljuk. Majd fogjuk a virsliket, és miután felkarikáztuk a hagymához dobjuk. Néhány perc alatt megpirulnak a virsli karikák is. Ízesítésként egy csipet oregánót szórunk hozzá. Ekkor jöhet a hagymás virslihez a gombás-csirke por alap. Az egészet jól összekeverjük, majd a karfiol főzőlevéből két-három kanálnyival felöntve, állandó forralás és kevergetés mellett simára keverjük. A félkeményre főtt karfiolt a virslis mártáshoz keverjük, hogy a mártás mindenhoz körülölelje a karfiolrózsákat. Az egészet áttesszük egy tűzálló tálba és kb. 10 – 15 perc alatt a sütőben készre sütjük. 2 adag lesz belőle
|