TÖLTÖTT KARAJ SÜLT BANÁNNAL
HOZZÁVALÓK:
2 szelet sertéskaraj,
1 db banán,
1 db körte,
Először a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem a körtét és egy serpenyőbe téve megpárolom. Semmilyen ízesítés nem kell hozzá, hiszen a körte cukortartalma a sülés közben finom karamell ízt ad majd neki. Miközben a gyümölcs párolódik, készítek egy pácot. Egy lábosba teszek egy teáskanálnyi mustárt, ugyanennyi cukrot és valamennyivel kevesebb olajat, egy csipet ételízesítőt és néhány csepp ecetet. Ezt az egészet összekeverem. A hússzeleteket kicsit kikloffolom, és az édeskés mustárral vékonyan megkenem az egyik oldalukat. Mikor ezzel megvagyok, beleteszem a már megpárolódott tölteléket és összehajtom a húst. A két szélét rögzíthetjük úgy is, hogy a kloffolóval kissé összeütögetem, de hagyományosan – fogpiszkálóval is összetűzhetjük. A forró serpenyőbe egy kis zsiradékot teszek, belehelyezem a húsokat és szépen megsütöm. Amíg sül, előkészítem a banánt. Meghámozom, és vastagabb szeleteket vágok belőle, hogy a sütés után is egyben maradjon. Amikor már majdnem kész a hús, a banánt is mellé teszem sülni. Néhány perc múlva már tálalható is. Egy tányérra szedem a húst és a gyümölcsöt. Hogy a serpenyőben maradt sok lepirult finomság se vesszen kárba, a maradék édes mustárral és egy kevés vízzel pár perc alatt ínycsiklandó mártást készíthetünk belőle.
|