TARJATEKERCS, TEJFÖLÖS RETEKSALÁTÁVAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 csomag retek,
20 dkg főtt, füstölt tarja,
doboz tejföl,
A kamrapolcról:
borecet,
olívaolaj
A megmosott retkeket a reszelő nagylukú oldalán lereszeljük. Megsózzuk és pár csepp borecettel összekeverjük és félretesszük. Pár szál reteklevelet megmosunk és apróra vágunk. A sonkát pedig vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk. A sonkaszeletek felét apró kockákra vágjuk és beletesszük a serpenyőbe. Megborsozzuk és pár percnyi pirítás után hozzáadjuk az apróra vágott retekleveleket is. 1-2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál mustárral és a tejföl felével besűrítjük ezt a keveréket. Pár perc elteltével elkészült a töltelékünk és nincs más hátra, mint a sonkaszeletek megtöltése. Óvatosan kiterítjük a hússzeleteket, majd ráhalmozva a tölteléket szépen feltekerjük őket. A félretett retket kinyomkodjuk , hozzákanalazzuk a maradék tejfölt és egy alapos kevergetés után már tálalhatunk is.
|