SZALONNÁS RAKOTT KARALÁBÉ
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
fél csomag előre szeletelt császárszalonna,
2 karalábé
10 dkg füstölt sajt,
A kamrapolcról:
fél dl tej
olívaolaj
só,
bors
A megmosott és meghámozott karalábét 3 egyforma vastag szeletre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és beletesszük a karalábé szeleteket. Míg süldögélnek, addig apróra vágjuk a karalábé leveleit. Néhány perc után egy kis sózást követően már fordíthatjuk is a piruló zöldségszeleteket. Ha a másik oldaluk is aranybarna lett, kivesszük őket egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben, amelyikben sült a zöldség, megdinszteljük az apróra vágott leveleket. 1-2 evőkanálnyi liszttel, kb. 1/2 dl tejjel és végül az előzőleg már lereszelt sajttal jól összedolgozzuk a tölteléket. Lehúzva a serpenyőt a tűzről már jöhet is ételünk összeállítása. Kereszt alakba fektetjük a szalonnacsíkokat, középre helyezünk egy karalábé szeletet, majd rákanalazunk egy kevés tölteléket. Majd ismét karalábé és töltelék követik egymást még kétszer. Végül ráhajtjuk a szalonnát és 2 fogpiszkáló segítségével rögzítjük a rakott karalábénkat. Ugyanezen toronyépítő műveleteket elvégezzük a másik karalábénknál is és egy hőálló tálba helyezve addig sütjük őket, míg szép aranybarnásan ropogósra nem pirulnak a szalonnaszeletek (kb. 20 perc).
|