SZALONNÁBAN SÜLT KELBIMBÓKRÉM ZSEMLEKRUTONNAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 db zsemle,
½ csomag mirelit kelbimbó,
szeletelt bacon szalonna,
Hozzávaló még:
Húsleves kocka,
2 fej fokhagyma,
Olaj,
Majoranna,
2 evőkanálnyi liszt
Egy húsleveskockával ízesített lében feltesszük forrni a kelbimbót. Amíg puhul a zöldség, felszeleteljük a zsemlét 1 fej fokhagymával való megdörzsölés után egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk mindkét oldalát.Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk és 1 fej apróra vágott fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet.Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemlekrutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a szalonnák a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük.
|