SÜLTPAPRIKA-KRÉMES PIZZA
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 piros kaliforniai paprika,
pizzatészta,
20 dkg füstölt sajt,
A kamrapolcról:
Fokhagyma,
Olívaolaj,
Oregano
Lángelosztó lapon megsütjük a paprikákat. Mikor már minden oldaluk szenes egy nylon zacskóba rakjuk 5-10 percre, hogy a saját gőzében megpuhulva, könnyebben lehúzhassuk a megégett héját. Miután megpucoltuk a paprikákat, eltávolítjuk a magházukat, majd éles késsel felaprítjuk a piros húst. Mikor kész, hozzászórunk 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát, meghintjük egy kevés sóval és 3-4 csipet oreganóval. Az így kapott illatos halmot újra elkezdjük aprítani, hogy a pépesítés közben jobban összeérhessenek az ízek. Az így befűszerezett paprikát beletesszük egy keverőtálba és 1-2 kanálnyi olívaolajjal kikeverjük. A kiterített pizzatésztára egyenletesen eloszlatva rákenjük a paprikakrémet és jó vastagon megszórjuk az előzőleg lereszelt füstölt sajttal. A 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
|