SPENÓTOS BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMÁJ PARADICSOMSZÓSZBAN
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
1 db 40 dekás paradicsomkonzerv,
zacskó mirelit spenót,
30 deka csirkemáj,
Először egy kisebb lábosba felteszünk olajat melegíteni. Aztán veszünk egy nagyobb keverőtálat és elkészítjük a máj bundájához szükséges masszát. Először a tálba ütünk 2 tojást és kissé felverjük. Aztán hozzáöntünk 1 kanálnyi olajat, egy nagyobb csipet ételízesítőt és 1 gerezd pépesre zúzott fokhagymát. Az egészet jól összekeverjük. Ezután hozzászórunk 2 evőkanálnyi lisztet és ezzel is jól összeforgatjuk. Végül jöhet a spenót - amiből előtte kinyomkodtuk a vizet -, és ezzel kész is van a bundaalapunk. Mikor az olaj már felforrósodott, a csirkemájat először lisztbe, majd a spenótos masszába forgatjuk, ügyelve, hogy mindenhol érje a bunda, majd a forró olajban pár perc alatt mindkét oldalát készre sütjük. Gyorsan elkészítjük a paradicsommártást is. Ehhez egy fél fej vöröshagymát apróra vágunk, serpenyőbe téve olajon megpirítjuk. Mikor már hagymánk megpirult, ráöntjük a paradicsomkonzervet. Fűszerezzük borssal, oregánóval, egy kis ételízesítővel és megvárjuk, míg mártásunk készre forr. Az utolsó pillanatokban, tehetünk a mártáshoz egy teáskanálnyi cukrot is, hogy ízesebb legyen. Ezzel készen is vagyunk és nincs más hátra, mint a tálalás.
|