SCSEVAPCSICSA DIÓS SAJTKRÉMMEL
HOZZÁVALÓK:
2 doboz krémsajt,
10 deka dió,
15 deka darált hús
Egy keverőtálba beízesítjük a darált húst. Szórunk hozzá egy csipet borson, egy kevés ételízesítőt, sót. Ezután apróra vágok egy fej vöröshagymát és ezt is a húshoz szórom. Amitől más lesz, mint a hagyományos scsevapcsicsa, az attól lesz, hogy hozzákanalazom az egyik doboz sajtkrémet is. Mikor ezzel is megvagyok, a húst alaposan összekeverem a fűszerekkel és a sajtkrémmel. Ha kész, egy kicsit félre teszem, hogy jól összeérhessenek az ízek. Addig elkészítem a diómártást. Egy száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítom a diót. Ha már minden oldaluk megpörkölődött, egy kevés olajat öntök a serpenyőbe, majd a diókat megszórom egy kanálnyi liszttel, és mikor simára kevertem kb. 1 -1,5 dl tejet öntök rá. Ezzel el is készült a mártás alapja. Lehúzom a serpenyőt a tűzről, és belekanalazom a másik doboz sajtkrémet. Gyors mozdulatokkal összekeverem, és hogy a mártás is ízesebb legyen, teszek hozzá egy csipet borsot, sót és egy teáskanálnyi mustárt. Ezután felforrósított olajon kisütöm a scsevapcsicsát. Nincs is más hátra, minthogy újra megmelegítve a mártást a húspogácsákra kanalazva tálalhatjuk is a finom ebédet.
|