SÁRGARÉPÁS TÖLTÖTT PULYKAMELL
HOZZÁVALÓK:
1 csomag bolognai spagetti szósz alap,
1 pulykamellfilé,
3 db sárgarépa
Először vékony szeletet vágok a pulykamellből, kikloffolom egy kicsit, megsózom és egy félreteszem arra az időre, míg a tölteléket elkészítem. Egy fej vöröshagymát apróra vágok, majd serpenyőbe téve megpárolom. Amíg párolódik, lereszelem a sárgarépát (az apró vagy a nagylukú oldalon, ki hogy szereti). Mikor ezzel megvagyok, a serpenyőbe beleteszem a sárgarépát is, kicsit elkeverem, egy kevés sóval, oregánóval ízesítem. Néhány percnyi kevergetés és töltelékünk ezzel nagyjából el is készült. Előveszem a félretett húst, belekanalazom a közepébe tölteléket, és szépen felhajtogatom a hús széleit. Végül fogpiszkálóval megtűzöm, hogy sütésnél ne essen szét. Egy száraz serpenyőbe olajat öntök és a pulyka mindkét oldalát elősütöm. Ha már mindenhol szépen kifehéredett, a serpenyőt leemelve a tűzről a hús alá kevés vizet öntök és lefedem, hogy a gőzben párolódva gyorsabban átpuhuljon és megsüljön. Lassú tűzön 3-4 perc alatt - közben kétszer átfordítva - el is készül a töltött hús. Kiemelem a serpenyőből egy tányérra és félrerakom. A hús helyére a serpenyőbe szórok a bolognai alap porból és kézi habverő segítségével kevés víz hozzáadása után olajsűrűségűre főzőm a mártást. Jöhet is a tálalás; a húsból kiszedem a fogpiszkálókat, majd deszkára teszem, és ferdén felszeletelve a mártással lelocsolva már fogyasztható is.
|