SÁRGARÉPAFELFÚJT KARAJJAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban van:
Kb. 20 dkg puha sajt (pl. pizzamozzarella),
3-4 szál kisebb sárgarépa,
0,5 kg sertés karaj
Első lépésként egy kis sós vízben megfőzöm a nagyobb szeletekre vágott répát. Amíg fő a zöldség, előkészítem a húst. A karajszeleteket egy kicsit kiütögetem. Vágok a sajtból egy vastagabb szeletet, a húsra helyezem, majd szépen összehajtom a húst. Ahhoz, hogy sütéskor a hús ne nyíljon szét, és ne folyjon ki a sajt, a „batyuk” széleit óvatosan körbeütögetem. Mikor betöltöttem az összes hússzeletet, megsózom és félre teszem pihenni őket egy kicsit. Elkészítem a köretet. A megfőtt répát leszűröm és beleszórom a turmixba. 2-3 másodpercnyi aprítás után már kész is a finom püré. Előveszem a habszifont és belekanalazom a masszát. Szórok bele 2 evőkanálnyi lisztet, ¼ teáskanálnyi sót, öntök hozzá 1 evőkanálnyi olajat és 2 tojásfehérjét. Belecsavarom a szifonba a patront, összerázom, és hagyom egy kicsit pihenni. Következő lépésként kiolajozom és kilisztezem a pudingformát. Aztán fogom a szifont és a formába töltöm a sárgarépa habot. Mehet is a sütőbe kb. 15-20 percre. Egy serpenyőbe olajat öntök, és mikor már kellően forró a zsiradék, rakom is bele a hússzeleteket. Pár perc alatt elősütöm az egyik oldalukat, majd gyors mozdulattal meg is fordítom. Ahhoz, hogy egy kicsit meggyorsítsuk a sütést, a húsra öntök kb. 1 deci vizet, majd lefedve 3-4 perc alatt készre párolódik a hús. Az idő leteltével megfordítom a karajszeleteket, és már csak azt kell megvárni, hogy a másik oldaluk is kapjon egy kis színt. Ha véletlenül sütés közben kifolyt volna a sajt, nem kell aggódni. Hogy ne vesszen kárba, készítünk belőle egy mártást. Teszek rá egy kis borsot, és öntök rá kb. 1 deci tejet. Ezt az egészet óvatosan összekeverem és már kész is. Minden megvagyunk, így nincs más hátra mint a tálalás. Kiborítom a tányérra a répafelfújtat, melléhelyezem a hússzeleteket, és végül megöntözöm őket a finom borsmártással.
|