RIZSPOGÁCSA SÜLT ALMAKARIKÁN
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 db alma,
15-20 dekányi szárnyas darált hús,
fél zacskó rizs,
A kamrapolcról:
Olívaolaj,
Kb. fél dl tej,
Kakukkfű,
Só,
bors,
Ujjnyi karikákra szeleteljük az almákat. A levágott végeiket félretesszük. Feltesszük főzni a rizst. Serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk a darált húst. Megsózzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Mikor már félig megsült a hús, hozzákeverjük az előzőleg félretett és lereszelt almavégeket. Egy kevéske kevergetés után 1 evőkanál liszttel és fél dl tejjel hozzáöntve megkrémesítjük a keveréket. 1-2 percnyi pirítás után lehúzzuk a tűzről. Az időközben megfőtt a rizst hozzákeverjük a húshoz úgy, hogy kb. fele-fele arányban legyenek. Egy nagy tűzálló tálat kikenünk olajjal, belefektetjük az almaszeleteket és egyenletesen elosztva, kis halmokat képezve rájuk kanalazzuk a tölteléket. Sütőbe helyezve kb. 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk ételünket.
|