RICOTTAHABBAL TÖLTÖTT FÁNK BORJÚMÁJJAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
1 doboz tejszín,
1 csomag ricotta – olasz túró,
20 deka borjúmáj,
2 tojás
Első lépésként egy nagyobb lábosban olajat melegítek, és míg melegszik, elkészítem a fánk tésztáját, mely egy égetett tészta. Ehhez kimértem 5 deka olajat és 5 deka vizet. Ezt az elegyet egy mélyebb lábosban felforralom. Ha már forr, leemelem a lábost a tűzről, beleszórok 5 deka lisztet és egy habverő segítségével simára keverem. Még így tűzforrón beleütöm a tojásokat egyesével, jól elvegyítve simára keverem a fánk tésztáját. Mostanra már jó forró az olaj, így egy teáskanál segítségével kis fánkokat szaggatok az olajba. Ha mindent jól csináltunk, akkor a megsült fánkocskák közepe üres lesz, és oda fogjuk betölteni a ricottahabot. Pár perc alatt készen is vannak a puffancsok. Egy szűrőlapát segítségével kihalászom őket a forró olajból és félreteszem. Most jöhet a ricotta hab. Egy kanál segítségével kevés túrót töltök a habszifonba, sózom, borsozom, és hogy még finomabb legyen a töltelék, morzsolt rozmaringgal, bazsalikommal és egy teáskanálnyi mustárral ízesítem. Ha ezzel is megvagyok, betekerem a habpatront, és megtöltöm a fánkocskákat. És most villámgyorsan elkészítjük a májat. Egy fél fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágok, serpenyőbe téve egy kevés olajon megpirítom. Míg a hagymák üvegesednek, kis csíkokra felvágom a májat, majd a hagymákhoz keverem. Egy csipetnyi borssal, majorannával ízesítem és pár percnyi kevergetés után már el is készült. Nincs más hátra, mint a tálalás és a jóízűen elfogyasztott vacsora.
|