PARADICSOMBAN SÜLT TOJÁS LILAHAGYMASALÁTÁVAL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
2 db tojás,
2 db kemény paradicsom,
3 db lilahagyma,
A kamrapolcról:
Olaj,
Majoranna,
Só,
bors,
Ecet,
Vékony szeletekre vágjuk a hagymákat és egy kis kupacot félretéve belőle, a többit beleszórjuk egy keverőtálba. Sózzuk, borsozzuk, majd ½ evőkanál borecet és 1 evőkanál olívaolaj hozzáadása után jó alaposan összekeverjük, majd félretesszük állni. Ugyanis minél tovább áll ebben a fűszeres ecetes-olajos lében a hagyma, annál ízletesebb lesz. A paradicsomoknak levágjuk a kalapját és kanállal óvatosan kiszedjük a magjukat. Serpenyőben olajat hevítünk és a félretett lilahagymát megpároljuk, majd, a paradicsom kivájt, aztán apróra vágott belsejét hozzádobjuk a hagymához. Szórunk rá egy kevés majorannát és a 2 tojásfehérjét egy kicsit kikeverve ráöntjük az egészre és megsütjük. A paradicsomokat belehelyezzük egy tűzálló tálba és megtöltjük a hagymás rántottával úgy, hogy nem tesszük a tölteléket teljesen a tetejéig, mert zárórétegként a paradicsomra helyezzük tojások sárgáját. 5-6 perc sütés után már el is készült az ízletes vacsoránk.
|