Különleges receptek : PADLIZSÁN GOLYÓCSKÁK KROKETTNEK, PARADICSOM MÁRTÁSSAL, ÉS PIRÍTOTT KIFLIVEL |
PADLIZSÁN GOLYÓCSKÁK KROKETTNEK, PARADICSOM MÁRTÁSSAL, ÉS PIRÍTOTT KIFLIVEL
HOZZÁVALÓK:
1 db padlizsán,
1 paradicsom konzerv,
3 kifli,
2 tojás,
vöröshagyma,
fokhagyma,
só,
bors,
zsemle
A padlizsánt betesszük a sütőbe kb. 40-50 percre, 180 Co-ra, hogy jól megsüljön, és a héja könnyen lejöjjön. Közben a hagymákat megtisztítjuk, és finomra összevágjuk, a zsömlét kicsavarjuk. Az egészet összedolgozzuk egy verőtálban a megtisztított picire összevágott padlizsánnal, 2 db tojással, sóval és borssal. Olajat forrósítunk, és abba megolajozott evőkanállal kis nudlikat szaggatva megsütjük. Elkészítjük a paradicsom mártást. A hagyma másik felét és a maradék fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, megsózzuk, és beleöntjük a paradicsom konzervet. A paradicsom darabokat villával szétnyomkodjuk, kiforraljuk. Kevés borsot teszünk bele. A kifli karikákat olajban mindkét oldalán megsütjük, és azonnal tálaljuk. A tányérra sorakoztatjuk a pirítóst, mindegyikre teszünk paradicsom mártást, és a tetejükre 1-1 padlizsán krokettet.2 adag lesz belőle
|