MILÁNÓI RAKOTT KRUMPLI
Hozzávalók:
Ami a dobozban volt:
1/3 rúd pizzamozzarella,
4 szem krumpli,
Milánói makaróni alap,
Hozzávaló még:
1 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
1-2 dl tej,
Zöldfűszerek
Első lépésként megfőzzük a krumplit, majd ha már kész, héjastul kb. 1 centi széles szeletekre vágjuk. Ugyanilyen vastagon mellévágunk1 fej vöröshagymát is.Serpenyőben olajat hevítünk és a felkarikázott zöldségeket kicsit megpirítjuk. Sóval és rozmaringgal ízesítjük. Mikor már egy kis színt kapott a piruló zöldség, rászórunk 1 fej apróra vágott fokhagymát is. Ha kész, félretesszük a zöldségeket.Ugyanebben a serpenyőbe beleszórunk 1-2 evőkanálnyi Milánói makaróni alap port és 1-2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Kedvünk szerint zöldfűszerekkel ízesíthetjük.Végül a sajtot is felszeleteljük. Egy hőálló tálba krumplit rakunk, majd rá jöhetnek a sajtszeletek, és végül egy-két kanálnyi mártás. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg az alapanyagunkból futja. A legvégén a tetejére mindenképpen sajt kerüljön.Forró sütőbe téve 10-15 perc alatt elkészül az ételünk.
|