MÉZES PADLIZSÁN TEJBERIZZSEL
HOZZÁVALÓK:
Ami a dobozban volt:
Méz,
1 csomag gyors rizs,
1 db padlizsán,
Hozzávaló még:
Kakukkfű,
Ecet,
3 evőkanálnyi kristálycukor
Első lépésként feltesszük a rizst főni. Egy mélyebb serpenyőbe beleöntünk 5-6 evőkanálnyi mézet, beledobunk pár szál kakukkfüvet, fölöntjük 1-1,5 dl vízzel és 1-2 csepp ecettel megsavanyítjuk.Míg a serpenyőben forr az ízes méz, ujjnyi vastag hasábokra szeleteljük a padlizsánt, majd a serpenyőbe dobjuk. Addig pároljuk a zöldséget, míg a folyadék olaj sűrűségűvé nem válik. Egy kisebb lábosban 3 evőkanál cukorból karamellt készítünk, majd ha már aranybarnává színeződött, teszünk hozzá 1-1,5 dl vizet. Nem kell megijedni ha összecsomósodik, mert a tűz fölött továbbfőzve, 1-2 perc alatt simára keverhetjük. Ha a karamellről elpárolgott a víz, hozzáöntjük a padlizsánhoz. Egy-két forgatás és már kész is az ételünk. Az időközben megfőtt és tejben felforralt tejberizst és az édes zöldséget egy tányérra kanalazzuk, és már fogyaszthatjuk is ezt a csemegét
|