MEDITERRÁN ZELLER-FELFÚJT
Ami a dobozban volt:
3 tojás,
Mediterrán csirke alap,
Egész zeller,
Hozzávaló még:
Olaj,
Só,
1 dl tej,
3 evőkanálnyi liszt,
A zeller szárát 5-6 centis darabokra, a levelét pedig durvára aprítjuk. Forró serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a zeller levelét. Kevés sóval ízesítjük. Mikor kissé megpárolódott, összeesett, szórunk rá 1-2 evőkanálnyi Mediterrán csirke alap port és kb. 1 dl tej hozzáadásával, az egészet összeforraljuk. Amíg forr az ízes, zelleres tej, egy nagyobb keverőtálba beleütjük a tojásokat és egy kézi habverővel felhabosítjuk. Ekkora már a felfújt alapja is elkészült. Néhány perces hűlés után a serpenyőből a felvert tojáshoz kanalazzuk a zellert, majd 3 evőkanálnyi lisztet lazítunk a tojásos masszához. Hőálló tálakba adagolva 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Amíg készül a szufflénk, serpenyőben olajat hevítünk és az időközben hajszálvékonyra felszeletelt zellergumót a feldarabolt zellerszárakkal együtt a forró olajban aranysárgára pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, már tálalhatunk is.
|